home > mjuzik > Ostrina utripa

kontakt | search |

ACTOOON & NUŠA ILOVAR: Ostrina utripa (Slušaj najglasnije, 2012)

Na tko zna kojem albumu po redu, Actooon je upriličio još jednu kolaboraciju, ovaj puta na temu spoken-word poezije Nuše Ilovar koju recitira Simona Kropec.

Osnovna odlika albuma jest da je vrlo kratak (svega 21 i pol minutu) i da sadrži sjajne stihove pune emocija, ženske emancipacije, različitih unutarnjih strahova i nemira, te individualnih opsesija. Druga pozitivna stvar jesu vrlo kratke spoken-word kompozicije (ima ih 20) koje jedva da premaše tajming od jedne minute, a naposljetku, tu je i prepoznatljiv Actooonov atonalni glazbeni improvizacijski sklad 'at first take' upriličen na električnu gitaru, bas i klavijature u vrlo ležernom, ambijentalnom i atmosferičnom izdanju koje katkad podsjeti na natruhe David Sylviana. Međutim, naracije Simone su posve linearne, mrtvo-hladne, bez dinamike, intonacije i akcenta, čisto su prosto iščitavane s papira bez neke očite pripreme. One su izbačene u prvi plan, dok je zvuk samo obična kulisa i tu je produkcijski napravljen veliki propust za konačni dojam koji odiše ogromnom šupljinom.

Možda je čitav rad zamišljen kao mogući prigodni poklon uz neku zbirku poezije, pa su stihovi u ovom slučaju najbitniji, no da su interpretirani sa uživljenim i goruće razbarušenim nabojem, "Ostrina utripa" bi polučila daleko uzbudljivije karakteristike.

ocjena albuma [1-10]: 6

horvi // 21/03/2012

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Standard Cream

TYPO CLAN: Standard Cream (2018)

| 16/02/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Walk Between Worlds

SIMPLE MINDS: Walk Between Worlds (2018)

| 09/02/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Sleep Well Beast

The National: Sleep Well Beast (2017)

| 07/02/2018 | ivan blažinović |

>> opširnije


cover: Vol.1.

LucidFer: Vol.1. (2018)

| 05/02/2018 | johnny mcfearless |

>> opširnije


cover: Smiješ Zaurlat

Lika Kolorado: Smiješ Zaurlat (2018)

| 03/02/2018 | ivan blažinović |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Ostrina utripa
  • Bajs in suhec (1992)
  • Škratek solatek (1994)
  • Piščanek picek pacek (1995)
  • 67 + Presnojedi blues (2000/ 2007)
  • Vikingvin sing the boogie (2007)
  • Garsonjera šansonjera (2007)
  • Boogie šanson (2007)
  • Cemetaryland (2007)
  • Tetragram (2007)
  • 1967 (2007)
  • Garsonjera šansonjera/ Vikingvin - autor i pjevač (2007)
  • Fretless Guitar Land (2007)
  • Totenbuch (2007)
  • Celje (2007)
  • Funkyguitarland - Rehab Group (2007)
  • Prošlo je 30 godina (2008)
  • Cemetaryland 2 (2008)
  • Willy Vodka 0,6 44% i tvornica čokolade za sečeraše (2008)
  • 1999 feat. Grega Bevc Haš (2008)
  • Kat feat. Amper-O-Mat (2008)
  • Ovulation feat. Amper-O-Mat (2008)
  • Uh feat. Amper-O-Mat (2008)
  • Pip Strip feat. Amper-O-Mat (2008)
  • 2009-2010 feat.Dark Hard (2010)
  • Cemetaryland 3 (2010)
  • Mini LP (2010)
  • Pancergraben lava Celje (2010)
  • Tetragram (2011)
  • Ostrina utripa (2012)

> linkz
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*