home > mjuzik > WHO YOU FIGHTING FOR?

kontakt | search |

UB40: WHO YOU FIGHTING FOR? (Dep/Dallas, 2005)

UB40, veterani britanskog roots reggaea već 25 godina vladaju svjetskom reggae scenom. Uvijek su davali maksimum i nisu prihvaćali manje od toga. Novim, 23 po redu albumom UB40 nastavljaju svoj dosadašnji rad po starom receptu. Malo obrada legendi poput Lennona-"I'll be on my way" ili The Manhattans-"Kiss and say goodbye" pozitivnošću dovoljno začinjavaju album da bi zataškale dozu depresije pokazanu kroz "Sins of our fathers", koja se bavi recentnim ratom u Iraku.

Stari mačori nisu nimalo promijenili svoj stil, što im nipošto nije mana već isključivo vrlina jer igranje na sigurnu kartu u njihovom slučaju nije bezobrazluk, već iskustvo usklađivanja 8 glazbenika u minimaliziranim roots aranžmanima. A promjena, koju bi im zaželjeli mnogi, nepotrebna, jer UB40 svi vole upravo zbog prepoznatljivog zvuka.

ocjena albuma [1-10]: 7

igor kozličić // 26/02/2006

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo?

SUKOB INTERESA: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo? (2020)

| 25/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Guardians

AUGUST BURNS RED: Guardians (2020)

| 24/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Alles in Allem

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN: Alles in Allem (2020)

| 20/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Moon Session Part IV

ČOPOR: Full Moon Session Part IV (2020)

| 19/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Obsidian

PARADISE LOST: Obsidian (2020)

| 18/05/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: WHO YOU FIGHTING FOR?
  • Signing Off (1980)
  • Present Arms(1981)
  • Present Arms In Dub(1981)
  • Live(1983)
  • Labour Of Love(1983)
  • Geffery Morgan(1984)
  • Baggariddim(1985)
  • Rat In The Kitchen(1986)
  • UB40 CCCP(1986)
  • The Best Of UB40 vol. 1(1987)
  • Labour Of Love II(1989)
  • Promises and Lies(1993)
  • Guns In The Ghetto(1997)
  • Dancehall Album(1998)
  • Labour Of Love III(1998)
  • Cover Up(2001)
  • UB40 presents The Fathers Of Reggae(2002)
  • The Platinum Collection(2003)
  • Homegrown(2003)
  • DVD-Homegrown in Holland(2004)
  • Who you Fighting For?(2005)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*