home > mjuzik > Industrial Syndrone, EP

kontakt | search |

THIRD I AND RAVEN: Industrial Syndrone, EP (d.i.y., 2013)

Third I se svako malo pronađu u neobičnim kreacijama po kojima spadaju u najneočekivaniji bend današnjice na ovim prostorima. Nisu bend za novogodišnje žurke i živo im se fučka za svjetovni plasman njihovih artikala koji su veoma dotjerani i umjetnički urađeni s visokom dozom kreativnosti.

Ovdje su se povezali s Ravenom iz Čačka, drone umjetnikom koji iza sebe ima cijelo brdo izdanja napravivši 20 minuta sugestivnog mantričkog transa opsesivne, svima prijeko potrebne psihodelične, opuštajuće eksplozije nemira, unutarnjih strahova, panike i skorih šokova koji nas čekaju u 2014. godini po svim pitanjima i u svim pogledima. Daju nam sliku realnog života na ovome našem usranom Balkanu - nikome neće biti lako bez obzira imate li ili nemate love. Mrak je to što nas veže, optimizma nemamo, tek tu i tamo ga dobijemo od nekih spodoba koji nam kroje život samo da nam izmuzu i zadnje pare za kruh, a tako se postavlja i ovaj projekt bez ikakve filozofske ili socio-političke konotacije.
[ Third I & Raven - Industral Syndrone Collaboration (Tape Back) ]

Third I & Raven - Industral Syndrone Collaboration (Tape Back)

Međutim, to je samo prividno. U ovim autorima vlada besprijekorni sklad beznađa ovog društva; oni znaju što je glad, neimaština i bezperspektivnost utopije da će 'sutra biti bolje'. Neće nikad to 'sutra' doći, možda tek u glavama, ali ovako loše kako jest, na ovome našem Balkanu nikada nije bilo u našim životima. Čak niti u ratnim godinama kada se još uspjelo živjeti od starih komunističkih zaliha.

Oni opisuju kroz samo dva drone instrumentala "Industrial" i "Syndrone" u našu očajnu perspektivu u kojoj nema niti najmanje ljudskosti, emocija ili suosjećaja bližnjeg za nastale probleme. Glazba je mračna i morbidna s olovno teškim stavovima u globalnom kontekstu, štoviše, na momente je i jako užasan kovitlavi horror u kome se podavi sva gamad koja stoji na putu i ne daje nikakve vjere u boljitak ovog svijeta. Kao što je davno Stockhausen rekao: 'nema ništa optimističkog u mojoj glazbi'.

Sretna vam Nova godina 2014!

Naslovi: 1.Industrial, 2.Syndrone

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 01/01/2014

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Vile Nilotic Rites

NILE: Vile Nilotic Rites (2019)

| 29/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Ono bitno o njima

KING UBU: Ono bitno o njima (2019)

| 26/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Libertin

VEDRAN RUŽIĆ: Libertin (2019)

| 24/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Industrial Syndrone, EP
  • Echoes, EP (2005,Abdicate Cell)
  • Trinity, single (2006, Smell The Stench)
  • When Tomorrow Hits (2007, Subliminal Recordings)
  • Split with Mein Kinder (2007, Smell The Stench)
  • Split with The Apex, The Harmony of... (2007, Smell The Stench)
  • Noise Poetry (2007, Zvukovina)
  • Live at Third I Theatre, Collaboration with Oyed (2007, Mind Noise Desintergration)
  • 3way split "Ko ne plati na mostu platice na Cupriji" or "Bad Seed of Cuprija
  • noise scene" (2008, Zvukovina)
  • This Is Our Post Postapocalypse (2008, Zvukovina)
  • Horror Audio Drama (2008, Zvukovina)
  • Reflections of Internal Pain, EP (2008, Subliminal recordings)
  • Collaboration with Erekta (2008, No Bottom Records)
  • Postindustrial Times (2008, Zvukovina)
  • Healing Collaboration with Erekta (2009, No Bottom)
  • I I I I I I I (2009, d.i.y.)
  • Biomachina, EP (2010, Circumanalis Records)
  • Everyday Madness: Daily Life Soundtrack (2010, Circumanalis Records/ Slušaj najglasnije)
  • The Birds, EP (2010, Dark:Scene Records)
  • Nice Noise (Raw Ambient Pieces) (2011)
  • Weird with Bolest Evropa (2011)
  • Audiodrome (2012)
  • Reaching Toward The Light (2012)
  • Abismo (2012)
  • THIRD I and RAVEN - Industrial Syndrone, EP (2013)

> linkz
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*