home > mjuzik > Two Faces, EP

kontakt | search |

ALLEGRA LUSINI: Two Faces, EP (Amarcord/ Splitting Sounds Records, 2014)

Ne znam baš koja je svrha od promotera da šalje singl na recenziju od autorice o kojoj se, hipotetski nagađam, ovdje kod nas gotovo niti ne zna jer se na ovom izdanju nalazi samo jedna istoimena pjesma u tri neznatne varijacije. I po toj pjesmi se vrlo teško mogu sabrati neki konkretniji dojmovi. Dream-pop s lahorima elektronike, malo akustične gitare, vrlo lijepi i zanosan vokal nalik na Elisabeth Fraser, a uostalom sve podsjeća na Cocteau Twins. Ništa posebno, ali za razliku od današnje stereotipne mainstream radio potrošnje pop scene, ovo barem malo odskače od uštagljenih serijala hiperproduciranih plitkih štoseva za uglavnom adolescentnu populaciju.
[ Allegra Lusini ]

Allegra Lusini

Enivej, kad smo kod veoma lijepe i seksipilne Allegre Lusini, samo spomenimo da je rođena 3.VIII 1983. u Rimu, glazbom se aktivno počela baviti 1998. preselivši se u London, dvaput je sudjelovala na festivalu u San Remu (1999. je osvojila 9. mjesto), objavila je 9 različitih glazbenih radova (jedan od njih je čisto instrumentalni album), a 2010. je s DJ Daniel Mastraccijem započela projekt-duo pod nazivom AD. Njihov album prvijenac "Synthetiko" objavljen 2012. postao je zapaženi hit u Francuskoj i Švicarskoj. Posljednjih godina Allegra se odlučila da pjeva na engleskom jeziku, voli shoegazersku atmosferu u svome elektronskom dream-popu i o njoj više ako uskoro objavi nekakav dulji nosač zvuka.

Po ovoj jednoj pjesmi osim lijepog vokala ostavlja prilično smežuran i patetičan, te nedovoljno čvrst autorski dojam.

Naslovi: 1.Two faces, 2.Two faces (dream version), 3.Two faces (vocal version)

ocjena albuma [1-10]: 5

horvi // 26/05/2014

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Two Faces, EP
  • Al di là del bene e del male (1999)
  • Su ciò che ero (2004)
  • Noire (2006)
  • Pagana (2007)
  • Amoreopatica (2008)
  • Cosec he (2011)
  • Synthetiko - with band AD (2012)
  • Two Faces, EP (2014)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*