home > mjuzik > Whatever, My Love

kontakt | search |

THE JULIANA HATFIELD THREE: Whatever, My Love (American Laundromat Records, 2015)

Juliana Hatfield nešto će starijim pratiteljima muzičkih zbivanja možda biti poznata po tome što je kratko vrijeme bila cura Evanu Dandou, tadašnjoj zvijezdi benda The Lemonheads. Iako snima albume i svira kontinuriano već više od 20 godina, ovaj album je najavljen i očekivan s velikim nestrpljenjem. Zašto?

Zato jer je to prvi album u ovoj formaciji od 1993, odnosno od njihovog debi albuma "Become What You Are", koji je bio hvaljen i od publike i od kritike, te u svakom slučaju zapaženiji od bilo kojeg albuma koji je Juliana snimila bez ovog "Three" iza imena i prezimena.

I tada, a i sada taj "Three" čine osim Juliane, bubnjar Todd Philips i basist Dean Fisher, o kojima se u proteklih 20 godina nije čulo baš ništa. A nisam ni siguran da će im ovo pojavljivanje u javnosti donijeti išta dobro.

Naime, "Whatever, My Love" zvuči kao da je snimljen neposredno nakon debi albuma, a ne dvadeset i kusur godina kasnije. I nisam siguran koliko takva muzika, znači neki bazični college rock, u današnje vrijeme može biti aktualan i zanimljiv. Pa čak ni Juliana, koja je tada bila komad, pa su mogli odigrati i na tu loptu, ako već muzika ne prođe, danas više nema 20, nego skoro petbanki, pa sad da li će neki mladac otkinuti na nju. Ili ciljaju na istu ekipu kao i tada. Ne znam.

Uglavnom, preslušao sam taj album barem tri puta otpočetka do kraja. I ništ se nije uhvatilo. Baš ništa. Sve u istom ritmu i tonu. Nit gore nit dole. Tak je bilo i prije, al prije smo bili mlađi i manje zahtjevni. Juliana i dalje ima predivan vokal, od kojeg se rastopiš. Todd i Dean i dalje odrađuju bazičnu ritam sekciju na jednostavan ali siguran način. Ali...

No, nostalgičari odrasli uz Lemonheadse, Replacementse, Violent Femmese, a željni novog indie i college rocka sigurno će doći na svoje. Ja preskačem ovo.



------------------------------------------------------------------------

Juliana Hatfield diskografija

Solo
-----
Hey Babe (1992)
Only Everything (1995)
God's Foot (1996)
Bed (1998)
Beautiful Creature (2000)
Juliana's Pony: Total System Failure (2000)
In Exile Deo (2004)
Made in China (2005)
How to Walk Away (2008)
Peace & Love (2010)
There's Always Another Girl (2011)
Juliana Hatfield (2012)
Wild Animals (2013)

Blake Babies
-------------
Nicely, Nicely (1987)
Earwig (1989)
Sunburn (1990)
God Bless The Blake Babies (2001)

Some Girls
-----------
Feel It (2003)
Crushing Love (2006)

Minor Alps
------------
Get There (2013)

ocjena albuma [1-10]: 6

pedja // 27/02/2015

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Nouvi Sad / Šumovi protiv valova

Škm banda / Šumovi protiv valova: Nouvi Sad / Šumovi protiv valova (2019)

| 22/03/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Infinigrammaton

TAMERLAN: Infinigrammaton (2019)

| 19/03/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: I, The Mask

IN FLAMES: I, The Mask (2019)

| 18/03/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Gušenje robovlasničkog rada

ABERGAZ: Gušenje robovlasničkog rada (2019)

| 15/03/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Data Mirage Tangram

THE YOUNG GODS: Data Mirage Tangram (2019)

| 11/03/2019 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*