home > mjuzik > Sweet Home, Go!

kontakt | search |

WANG WEN: Sweet Home, Go! (Pelagic Records / Creative Eclipse, 2016)

Na ovaj bend vjerojatno nikada ne bih obratio pozornost da nisu išli u paketu sa švedskim instrumentalnim bendom p.g. lost, s kojima su objavili split album prije par godina. Iako su me spomenuti šveđani više dirnuli, Wang Wen sam zapamtio jer su kineski bend. A nemam baš često prilike čuti kako zvuči kineski post rock. Za pretpostavti je, pošto je instrumentalan, da da zvuči isto ko i mađarski, rumunjski, hrvatski ili američki.

Tako i je. No, prije laganog opisa, nešto o bendu. Wang Wen postoje već sedamnaest godina, a ovo im je deveti studijski album. Od samih početaka u njihovom izričaju ima dosta mjesta za experimentiranje, pa je ono što sam čuo prije par godina bitno različitije od novog albuma. Mogući utjecaj na takve zaokrete imaju i producenti, koje bend voli mijenjati, a pogotovo u zadnjih par godina, kada su se počeli otvarati prema Europi i Svijetu.



"Sweet Home, Go!" tako nudi preko sedamdeset minuta atmosferične prilično mirne instrumentalne muzike, što nije ni čudo, jer je njegov prethodnik "In Course of the Miraculous" bio muzička podloga za devetosatni film poznatog kineskog režisera Chang Rana.

Prva pjesma Netherworld Water (黄泉水), nudi zanimljivu mješavinu ambijentalnog post rocka i puhačih instrumenata, pa pomalo podsjeća na neku jazz inačicu, Red Wall and Black Wall (红墙黑墙) već je klasičnijih post rock manira, s naglašenim gitarama, dok je Heart of Ocean (海洋之心) obiluje gudačim instrumentima.

Većina pjesama do kraja albuma ima sličan izbor gudačih instrumenata i teško ih je razlikovati jedn od druge, a mene su iz ne znam kojeg razloga neke teme podsjetile na 2Cellos, pa mi je to i umanjilo doživljaj. Na zadnjoj pjesmi, Reset (归零) umjesto instrumenata upotrebljeni su samo glasovi, pa je time stvoren dojam sakralnog napjeva.

Iako zanimljiv, zbog geografskog odredišta i udaljene kulture iz koje dolazi, "Sweet Home, Go!" nije me toliko dirnuo, da bi s nestrpljenjem očekivao sljedeći album, no s obzirom da istraživačku spremnost članova benda, tko zna što nas u budućnosti čeka.

ocjena albuma [1-10]: 6

pedja // 11/10/2016

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Poor Man's Deluxe / Boiling Water, Dreamy Girl/This Caramel Should Cover The Earth / Ethiopian Mountains

GLIB / L.H.D. / REMEDY: Poor Man's Deluxe / Boiling Water, Dreamy Girl/This Caramel Should Cover The Earth / Ethiopian Mountains (2020)

| 18/02/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: 2 LP

21 VEK: 2 LP (2020)

| 14/02/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Before The Wind, EP

THE HILLS MOVER: Before The Wind, EP (2020)

| 12/02/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Gužva u svemiru

DORINGO: Gužva u svemiru (2020)

| 12/02/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Quadra

SEPULTURA: Quadra (2020)

| 10/02/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Sweet Home, Go!
  • Diary Of 28 Sleepless Days (2003)
  • RE: RE: RE: (2005)
  • 7 Objects In Another Infinite Space (2007)
  • IV (2008)
  • L & R (2010)
  • 0.7 (2012)
  • Eight Horses (2014)
  • in course of the miraculous (2016)
  • Sweet Home, Go! (2016)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*