home > mjuzik > Disintegration in Vacuum

kontakt | search |

PARASITIC INFECTION: Disintegration in Vacuum (d.i.y./ bandcamp, 2022)

Kompjuterska grafika omotnice podosta govori o infrastrukturi ovog oneman benda iz Bahawalpura, 11. po veličini grada u Pakistanu na samom istoku, nekih 100-tinjak km od granice s Indijom. Naime, ovaj sasvim solidan gitarist, pravim imenom Taha 'Yeehaw' Mohsin rabi potporu programiranih ritmova pokušavajući simulirati živi bubanj. Koji puta mu to uspije, a koji puta i ne baš najadekvatnije rezultirajući miš-maš koktelom.
[  ]

Što se tiče pakistanske scene, na ovim stranicama smo nekad, vrlo davno (2014) upoznali odličan thrash metal trojac Tabahi www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=19062 iz Karachija, a bome odradili i interview na dva jezika www.terapija.net/interwju.asp?ID=19067 (hrvatski) i www.terapija.net/english.asp?ID=19065 (english), a bilo je tu još nekih autora. Ima u Pakistanu zanimljive žestoke underground glazbe, usput, Tabahi su se nakon 8 godina ponovno aktivirali, početkom 2022. su objavili novi singl "Politricks".
[ Parasitic Infection - Taha 'Yeehaw' Mohsin ]

Parasitic Infection - Taha 'Yeehaw' Mohsin

Taha ima još dva projekta - Enforcer 11 u dark synth-wave stilu, realizirao je nekih desetak izdanja, zatim komični, friški goregrind Penectomy s Louis Simmerom iz Austrije (2 izdanja, oba 2022)a kao Parasitic Infection, ovo mu je 5. album uz još 8 EP-ija i nekoliko singlova koji se odreda mogu free download-irati s njegove bandcamp stranice.



Suština ovog simpatičnog polusatnog albuma je pomalo zbunjujuća, ali i avanturistički raspoložena premda nije neka znanost prašiti gitarske heavy riffove uz prateći programirani ritam. Lijepo dekorirani instrumentalni uvod "Hallucinosis" s naglašenim industrial EBM basovima i mračnom synth atmosferom aludira da je riječ o, dakako, industrialu. Ali nije. Nađe ga se u tragovima zbog samog korištenja elektronike, no da su ovdje živi bubnjevi, čisto sumnjam da bi to tako funkcioniralo. Čisto. Prvo od dva gostovanja Larry Wanga iz Gorepot (+ Louis of Valut) u temi "Cosmic championship" jasno upućuje na grindcore s brutal vokalima u kojima se doslovce čuje samo roktanje, a toga ima ovdje u još nekoliko tema. Međutim, uz svu nabildanu umješnost, teško je shvatiti o čemu se brunda kao i u narednoj "Kissed on the craniumwith an Aluminium Baseball Bat ft. Louis of Vault", znatno žešćoj u death izdanju. Izabrani singl "Vertigo" je naredni brutal deathgrind tromijeg tempa s povremnim breakovima i tu nema baš puno kontemplacije, no izazov sporog izgaranja je moćan s fade-out finišom. Sličan performans pun tog roktajućeg brujanja je i u "Beyond perception ft. Gabrielle of Gangrenectomy", dvominutnoj jednočinki na bazi komercijalno usmjerenih Six Feet Under. Jest, ima i ponešto melodije, ali podrugljivo brundanje, skoro na razini povraćanja je osnovica. Također i u naslovnoj "Disentigration in vacuum", te "Vomit aspiration", jebi ga, koliko god se trudio, nisam uspio shvatiti niti jednu progrgljanu riječ. Ista ima neočekivani završni post-metal/ rock staccato, vrlo lijep i sasvim drugačiji odvodeći taj drugi dio albuma u posve drugačijem smjeru.

Polovica materijala su instrumentali: "Breach" se doima kao dio soundtracka "Judgement Night" gdje samo fali neki rap vokal na jednosmjerni peglajući riff i trip pozadinu s pomalo funk-metal šmekom Faith No More iz cirka "The Real Thing" faze, "BrainRot" je igra rascjepkanih riffova, a izuzetna ljepotica pristiže kroz "Return to dust", tromi grind, ok, vokalna je u mračnoj pozadini iskočivši nenadano s prijatnom folk solažom potpuno dekorirajući ambijent pakistanskog world-musica. Šteta je što se na albumu ne pojavljuje više ovakvih dionica, zaista su ukras i pečat donoseći onu posebnost kakvu bendovi i izvođači iz središnje Azije i imaju. Elektronska "Soliloguy of the damned" posve iskače mirnim drone ambient stilom, a završna "Adrift" laganim melodičnim gitarskim staccatima donosi post-rock ambivalentan mnogim žanrovskim potpisima. Jest, inferiorno se nameće, u to nema sumnje.

Album je, elem, koktel ne previše brutalnog death grinda s tim vokalnim roktanjem, relativno novijim izrazom i nekim vrlo finim gitarskim intervencijama, ali se uočava da se Taha još uvijek nakon pet albuma hvata u koštac s konceptom kompozicije. Htio bi napraviti nešto kvalitetno. Produkcija mu je jako dobra, naravno čista i kompaktna. Treba još samo poraditi na izbjegavanju suhoparnosti i sve će krenuti u dobrom dizajnu.

Naslovi: 1.Hallucinosis, 2.Cosmic championship ft. Larry Wang of Gorepot and Louis of Vault, 3.Kissed on the cranium with an Aluminium Baseball Bat ft. Louis of Vault, 4.Vertigo ft. Larry Wang of Gorepot, 5.Breach, 6.Beyond perception ft. Gabrielle of Gangrenectomy, 7.Vomit aspirations, 8.Disintegration in vacuum, 9.BrainRot, 10.Return to dust, 11.Soliloguy of the damned, 12.Adrift

Ocjena (1-10): 6,5

horvi // 19/06/2022

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Zebra

ŠIZA: Zebra (2024)

| 27/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Jugoslavija 1941​-​1945

BRANDKOMMANDO: Jugoslavija 1941​-​1945 (2024)

| 27/03/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Disgraced Emanations From A Tranquil State

APPARITION: Disgraced Emanations From A Tranquil State (2024)

| 26/03/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Levitate

GHLOW: Levitate (2024)

| 25/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Time to Breathe

SM4LLPOX: Time to Breathe (2024)

| 24/03/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*