home > mjuzik > Heartache/Pale Sketches (re-releases)

kontakt | search |

JESU: Heartache/Pale Sketches (re-releases) (Avalanche Recordings, 2008)

Justin Broadrick je zaista fenomen u određenim krugovima underground muzike i generalno muzičke scene Birminghama, grada koji je iznijedrio preteču Led Zeppelin, zatim Black Sabbath, Judas Priest, a iz generacije kraja 80-ih veličine poput Napalm Death, Godflesh, Scorn...

Poslije niza muzički raznovrsnih projekata i poslije prestanka rada njegovog matičnog sastava Godflesh, Broadrick započinje rad na projektu pod imenom Jesu, koji je aktivan u raznim varijantama: Broadrick solo, Broadrick sa basistom Jesu, Diarmuid Dalton-om, kao i varijanti tria sa bubnjarem Ted Parsons-om (ex- Swans, Prong...). Protekle dve godine bile su najplodonosnije za sastav tako da se od pocetka 2007. godine pojavilo nekoliko izdanja benda: dva LP-ja, dva EP-ja i čak tri split vinila!

Prije nekoliko mjeseci Broadrick konačno realizuje dugonajavljivani potez i reizdaje ova dva albuma na vinilu i to na sopstvenom label-u Avalanche Recordings, koji je i ranije objavljivao neke od njegovih solo radova kao sto su Final, Zonal, ili pak malo poznati ali fenomenalni album Messiah, nekadašnjih Godflesh. U pitanju su albumi Heartache, kultni album koji je objavljen krajem 2004. godine i kojeg je u originalnom izdanju gotovo nemoguće naći (izuzev ako niste spremni da platite minimum 50 eura!), i Pale Sketches koji je objavljen 2007. godine, nekoliko mjeseci poslije drugog studijskog LP-ja Conqueror.

Jesu "Silver" live in San Luis Obispo


S obzirom na to da se ipak radi o relativno starim izdanjima ovde se necemo baviti muzičkim sadržajem gorepomenutih vinila, nego samo skrenuti pažnju na postojanje istih, s obzirom na to da, vjerovatno, postoji određen krug poštovalaca rada ovo fenomena koji su zainteresovani da imaju vinilna izdanja njegovih projekata. Ovde se, za one koje to interesuje, radi o dva limited edition izdanja, solidno dizajniranih (gatefold), rađenih na 180 gram vinilu. Ako ste vinil frik, i Bradrick fan, to ce da vam ulije nadu da su ovo visoko kvalitetno urađeni vinili, ekstremno bogati teškim zvukom. To je, u ovom slučaju samo djelimično istina, imajući u vidu to da LP na nekoliko mjesta opasno (ponekad čak i nedopustivo!) distorzira i klipuje, i ponekad ne tripi teške i duboke frekvencije Broadrick-ove muzike/produkcije!

Zaključak: u slučaju da sami radite vinil, potrudite se da to ne radite u republici koja se zove Češka i u firmi koja se zove GZ Vinyl. Ovo na žalost nisu jedini slučajevi da ova firma uništava muziku ovakvih, i ne samo ovakvih bendova. Isto se desilo sa nekim izdanjima iz kataloga benda Isis (Panopticon, Celestial, In the Absence of Truth,) i vjerovatno sa velikim brojem vinilnih izdanja label-a Conspiracy Records ili Robotic Empire. Čak i vinilno izdanje albuma Carbon - Based, benda Analena, povremeno pati od istih bolesti! A to je za ljubitelje vinila, koji ulažu poprilična sredstva za ta zadovoljstva - NEzadovoljstvo!

ocjena albuma [1-10]: 7

putnik // 07/11/2008

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Vile Nilotic Rites

NILE: Vile Nilotic Rites (2019)

| 29/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Ono bitno o njima

KING UBU: Ono bitno o njima (2019)

| 26/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Libertin

VEDRAN RUŽIĆ: Libertin (2019)

| 24/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Heartache/Pale Sketches (re-releases)
  • (2004) Heartache EP
  • (2005) Jesu
  • (2006) Silver EP
  • (2007) Conqueror
  • (2007) Sun Down / Sun Rise EP
  • (2008) Heartache/Pale Sketches

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*