home > nagradna igra > REZULTATI - Vikend @ Sirup, 18-19/02/2011

kontakt | search |

REZULTATI - Vikend @ Sirup, 18-19/02/2011

Na SIRUP PREDSTAVLJA TERRY FRANCISA (petak, 18/02/2011) idu Jelena Perica i Boris Dragić. Dobitnici se s osobnim dokumentom javljaju na ulazu u klub.

Sretno!

--------------------------------------------------------------------------

SIRUP PREDSTAVLJA TERRY FRANCISA @ 18.02.2011.

Ulaz: 40kn < 23h > 50kn < 00h > 60kn < 01h
Happy hours: 23 - 01h

U petak 18. veljače, zagrebački klub Sirup će pohoditi legendarni debeljko iz Londona, Terry Francis, definitivno jedan od najomiljenijih DJ-a u Hrvata.

Otkad mu je magazin Muzik 1997. dodijelio nagradu najboljeg novog DJ-a, Terry Francis postao je sinonim za izvorni londonski underground zvuk. Njegov miks "Architecture" iz 1998. lansirao je tech house zvuk u zvjezdanu orbitu, a Terry je, pored Edd...iea Richardsa i Nathana Colesa, postao svojevrsni ambasador tog zvuka, kojeg je sam nazvao "houseno" (termin "tech house" navodno je nešto kasnije smislio Mr C). Svega godinu dana kasnije Terry dolazi na mjesto rezident DJ-a u kultnom Fabricu, gdje i danas svake subote svira u Roomu 2, a sve je to zapravo bila kruna dotadašnjeg Wiggle partijanja, koje je od 1994. haralo londonskim warehousevima. Wiggle je okupio novu generaciju DJ-a predvođenih Terryjem, Eddijem i Nathanom, koji su publici ponudili svoju viziju underground vibre i iznjedrili novi glazbeni pravac. Po mnogima, Wiggle je do danas ostao najbolji underground party serijal u engleskoj prijestolnici ikada, a njegovim perjanicama donio je nastupe po čitavom svijetu.

Za nekog tko je prvenstveno oduvijek bio DJ, a potom producent i remikser, Terry ima zavidnu diskografiju. Izdavao je za kultne etikete popuz Hooj Choons, Eukahouse, Yoshitoshi ili Pagan, a njegovi današnji DJ setovi mješavina su acida, trippy electra, funka, techna i groovy housea uz prepoznatljivi Wiggle vibe.

Jedna zanimljivost veže se i uz njegovu suprugu, Claire Francis, koja je osnovala je klub podrške za žene DJ-a, nakon što su joj dojadila konstantna Terrijeva izbivanja iz kuće svaki vikend. U proteklih desetak godina priličan broj tih vikenda proveo je i u Hrvatskoj, gdje se od prvih gostovanja na Stereo Studiju uvijek rado vraća. Njegovo gostovanje u Sirupu prvi je posjet Zagrebu nakon ožujka 2009., a pored Terryja nastupit će veteran Stereo Studija Omar te rezident Sirupa Arszenik.

------------------------------------------------------------------------

HOME MADE meets Dr Sketchy @ 19.02.2011.

upad: 45kn
happy hours: 23 - 01h

Alternativno crtačko okupljanje pod nazivom Dr. Sketchy's Anti-Art School nastao je u Brooklynu 2005. godine i ubrzo postao omiljeno okupljalište crtača širom svijeta. Svakog mjeseca oko četiri tisuće crtača i znatiželjnih duša okuplja se u više od stotinu gradova (New York, Los Angeles, London, Pariz, Rim, Berlin, Tokio, Melbourne) i uz druženje, piće i glazbu u opuštenoj atm...osferi crta žive modele. I Zagreb se pridružio listi svjetskih gradova licenciranih za organizaciju tog događanja te je trenutno jedini na području istočne Europe.

Na trećem Dr Sketchyu 19.02. 2011. nastupit će performerica Petra Hajduk te voditelj Vladimir Tintor, dok će na Home Made glavnom flooru svirački dio odraditi Zarkoff, FM i Sergej. Tulum starta u 23h, a cijena ulaznice iznosi 45kn

PERFORMING ART

Petra Hajduk Muskulfiber Diva, Vladimir Tintor, Sidekick Oskar

MUSIC BY

Zarkoff, FM, Sergej

ZARKOFF

Saša Rajković, a.k.a. Zarkoff elektro zanesenjak iz Siska, na domaćoj elektroničkoj sceni po prvi se put pojavio 2003., kad je nastupio nastupio na festivalu Kontakt u Sisku, a nedugo zatim, zajedno s Jasminom Mahmićem ili DJ Yasom, pokrenuo klupsku večer Soba 23 na kojima je izvodio svoj autorski materijal uživo. Zagrebačka publika upoznala se s njegovim likom i djelom kroz nastupe u kultnoj klubu Tockica, nakon kojih su uslijedili su pozivi iz susjednih država i na festival Exit. Na Exitu upoznaje electro punk kolektiv grupiran oko Cold Trinity labela, a to će poznanstvo uroditi i sudjelovanjem na izdanju grupe Margita je Mrtva - Transsexual EP s jednim remiksom. U okviru Sobe 23 i Electro Citya nastupao je sa Sendexom, Rude66, Orgue Electronique, Legoweltom, Luke Eargoggleom itd. Za zagrebački label Home Made Electronica objavio je 2 EPa, za koje je pozitivne reakcije dobio i od Annie Nightingale (BBC1), DJ3000 i Alexandera Robotnicka. S Yasom pokreće i electro-pop projekt Florence Foster Fan Club, koji je nedavno objavio i album za brazilski Wave Records, a koji im je donio i mini brazilsku turneju. Svoju glazbu Zarkoff svrstava negdje izmedu techna, ebm-a i new wavea, namijenjenu i za plesni podij, ali i za koncentrirano slusanje u privatnosti, dok posebnu pažnju posvećuje tekstovima, pisanim pod velikom utjecajem poezije s početka prošlog stoljeća te beat/rock lirike.
Njegov nastup u Sirupu, između ostalog je i početak nove suradnje sa Home Made Electronicom.

terapija.net team // 17/02/2011

Share    

> nagradna igra [last wanz]

cover: REZULTATI - Bear Stone Festival @ Donje Primišlje, Slunj, 7. i 8. srpnja 2023

REZULTATI - Bear Stone Festival @ Donje Primišlje, Slunj, 7. i 8. srpnja 2023

| 20/06/2023 | terapija |

>> opširnije


cover: REZULTATI - Bear Stone Festival @ Donje Primišlje, Slunj, 7. i 8. srpnja 2023

REZULTATI - Bear Stone Festival @ Donje Primišlje, Slunj, 7. i 8. srpnja 2023

| 14/06/2023 | terapija |

>> opširnije


cover: REZULTATI - LoM, 10/03/2023, Dva Osam, Zagreb

REZULTATI - LoM, 10/03/2023, Dva Osam, Zagreb

| 10/03/2023 | terapija |

>> opširnije


cover: REZULTATI - Indie emo naočale: Haiku Garden i Hause Plants @ Močvara, Zagreb, 25/01/2023

REZULTATI - Indie emo naočale: Haiku Garden i Hause Plants @ Močvara, Zagreb, 25/01/2023

| 24/01/2023 | terapija |

>> opširnije


cover: REZULTATI - TRASH&BURN KUSTOM ART FESTIVAL @ Meta Bar, ČAkovec, 2.12.2022

REZULTATI - TRASH&BURN KUSTOM ART FESTIVAL @ Meta Bar, ČAkovec, 2.12.2022

| 28/11/2022 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*