home > najawa > Diyala Upgraded + Bilk @ Močvara, 21/04/2011

kontakt | search |

Diyala Upgraded + Bilk @ Močvara, 21/04/2011

Od 21.04. do 21.05. na redu je zajednička turneja bendova Diyala Upgraded i Bilk! Prvi koncert održat će se u klubu Močvara u Zagrebu, s početkom u 21 sat. Zašto baš ova kombinacija? Diyala i Bilk glazbi donose poseban impuls i energiju, onu dozu artističke genijalnosti koju je i zahtjevnija publika prepoznala s lakoćom. Osim u Hrvatskoj, velike su uspjehe doživjeli i van granica, tako je Diyala u Sloveniji proglašena "Kraljicom balkanskog undergrounda", dok su Bilkovci rasplesali francuze i talijane, belgijance i nijemce, mađare i ruse. Iza njih su nastupi na svim važnijim festivalima u regiji, a sada je na redu mini-turneja po Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Srbiji. Ovo je savršena prilika za sve koji žele čuti nešto originalno i sasvim drugačije da dođu i poslušaju Diyala Upgraded i Bilk!

DIYALA UPGRADED

Diyala se počela ozbiljnije baviti glazbom krajem 90-ih u varaždinskim bendovima Plag i Manny's Insane te nakon njih s varaždinskim hip-hop kolektivom Tristosixty. Nakon više od 10 godina i nebrojenih nastupa uz pratnju DJ Ain'tunea, varaždinska reperica Diyala posljednih godinu dana koncerte radi uz pratnju tročlanog benda. Ime te nove kombinacije je "Diyala Upgraded", ponajviše jer je bend donio novu dimenziju i nadogradio (upgrejdao) Diyalin zvuk.

Diyalin live nastup je čisti overdose energije i emocija koje obaraju s nogu. Na repertoaru su stare pjesme u novim aranžmanima, a u set listu se ubacuje sve više novih "bendovskih" stvari. Taj novi zvuk teško je smjestiti u samo jedan glazbeni žanr, najlakše ga je opisati kao suvremeni elektronski bendovski mračni hip-hop začinjen osebujnim Diyalinim vokalnim dionicama i scenskim nastupom. Diyala Upgraded zaista je jedinstvena glazbeno/umjetnička kombinacija koju se svakako isplati doći poslušati.

Krajem 2008. godine izašao je Diyalin prvi album "Rapstract". Album je dobio odlične kritike te je 2009. godine Diyala osvojila hrvatsku diskografsku nagradu "Zlatna Koogla" u kategoriji "Najbolji ženski izvođač". Surađivala je s mnogim domaćim i stranim producentima i grupama od kojih treba izdvojiti Edo Maajku, Reverse Engineering iz Švicarske, BunZer0 iz Belgije, domaće Confusionovce itd.
[  ]

BILK

Ako si prehlađen i piješ mlijeko. You don't drink milk, you're drinking bilk. Ako biraš ime benda dadaističkom metodom, otvoriš rječnik nasumce i upreš prstom. Tvoj dadaistički bend od tog se trenutka zove Bilk.

Bilk su osnovali u Zagrebu 1999. godine srednjoškolski prijatelji Janko Novoselić (danas T.B.F.), Miroslav Piškulić (danas Hemendex), Tin Oberman i Luka Vrbanić. Nakon mnogo previranja s postavom benda i koketiranja s raznim glazbenim žanrovima bend se ustalio i kristalizirao u bubanj, bas i elektroničke naprave svirajući živi drum'n'bass. Snimili su briljantan breakbeat noise drum'n'bass album "This Bilk Is Radioactive" koji je 2006. objavljen za Moonlee Records. Bilk su danas Tin Oberman (synth/vokal), Luka Vrbanić (bass) i Edi Grubišić Cipal (bubanj, ex T.B.F.).

Elektronično i električno, vrlo subverzivno. Tako sebe ukratko opisuju Tin, Luka i Cipal, a oni koji poznaju Bilkovce znaju da su njihovi nastupi iskustvo koje žele ponoviti. Bilk je breakbeat koji vas navodi na neprestani tres i ples, okret i pokret … to je Black Bilk Science. 2007. godine na koncertima su rasplesali francuze i talijane, Nastupali su s 4 hero u B2 u Moskvi i s Disciplinom Kičme na Sziget Festivalu u Budimpešti. Umjesto da se pitate gdje je drugi album, dođite i poslušajte koliko su Bilkovci odlični uživo.

support: DJ Yesh

promo guy // 16/04/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*