home > najawa > 8. VIVA LA POLA! @ Klub Uljanik, Pula, 19-20/08/2011

kontakt | search |

8. VIVA LA POLA! @ Klub Uljanik, Pula, 19-20/08/2011

Ovogodišnji "Viva La Pola!" bit će u znaku podrške dragom kolegi, glazbeniku, stalnom gostu festivala - Branku Črncu - Tusti (KUD Idijoti) koji se trenutno bori s teškom bolešću, a s vjerom u što skorije ozdravljenje i još veliki broj nastupa kako na festivalu "Viva La Pola!", tako i mnogim budućim manifestacijama.

Ovogodišnji osmi po redu, međumarodni festival alternativne, nezavisne i urbane glazbe "Viva La Pola!" održati će se 19. i 20. kolovoza na otvorenom dijelu kompleksa kluba "Uljanik" u Puli.

Kao i dosadašnjih godina, u svom dvodnevnom programu i ovo izdanje "Viva La Pola!" festivala donijeti će niz zanimljivih izvođača, koji će biti spletom jakih i poznatih regionalnih bendova te onih u usponu koji svakim danom skreću sve više pozornosti na sebe.

Intencija festivala je uz predstavljanje afirmiranih i popularnih bendova, posjetiteljima u datom trenutku pružiti presjek trenutačnog stanja na sceni u usponu, te tako u povijesnom nizu festivala "Viva La Pola!" nalazimo mnoga imena koja u današnje vrijeme predstavljaju okosnicu scene na ovim prostorima.
[  ]

OVOGODIŠNJI IZVOĐAČI:
VALTER KOCIJANČIĆ & WALTER ET LES MANDRILLS (ex PARAF) (punk, rock - Rijeka)
U sklopu osmog "Viva La Pola!", zasigurno najiščekivaniji nastup bit će onaj Valtera Kocijančića, osnivača i lidera kultnog hrvatskog punk benda Paraf, koji je ostvario veliki povratak na glazbenu scenu te odnedavno nastupa u pratnji riječkog benda Mandrili stvorivši sastav Walter et Les Mandrills. Krajem 2010. za "Aquarius Records" objavljen je album "Apstinencija" koji donosi niz sjajnih numera koje potvrđuju kako, Valterova lucidnost kao i snaga i moć Parafa i dalje imaju podosta toga za reći.
U vrijeme kada je punk/rock zvuk uzimao zamah, premda iza tzv. "željezne zavjese", jedna od republika tadašnje države, donijela je zahvaljujući Valteru Kocijančiću, rađanje revolucionarnog poteza i osnutak sastava koji je punk zvuk na područje Hrvatske uveo već 1976. godine. Naravno, bio je to tročlani Paraf u kojemu su se uz Valtera za gitarom i vokalom, našli Zdravko Čabrijan za basom i Dušan Ladavac "Pjer" za bubnjem, a ono što je uslijedilo uz stvari "Narodna pjesma", "Moj život je novi val", "Rijeka" upisano je u anale ključnih događanja na glazbenoj sceni prošlog stoljeća na ovim prostorima te tako Paraf sa sigurnošću nazivamo "očevima punk pokreta". 1980. izlazi album "A dan je tako lijepo počeo" koji je predstavio sve ponajbolje karakteristike prvotnog punk zvuka, te tako iste godine Paraf nastupa kao predgrupa u to vrijeme popularnom engleskom post-punk sastavu The Ruts na njihovoj jugoslovenskoj turneji nakon čega Valter Kocijančić napušta Paraf koji nastavlja djelovati u izmjenjenoj postavi, čime biva zatvoreno prvo i prema mišljenju mnogih, najbitnije razdoblje prvog hrvatskog punk benda.
U sklopu nastupa na osmom "Viva La Pola!", Valter Kocijančić i Mandrili će izvesti sve ponajbolje stvari iz prve faze Parafa, među kojima i "Narodnu pjesmu", "Moj život je novi val", te će isto tako predstaviti album "Apstinencija". Jedva čekamo!!!
Walter et Les Mandrills djeluje u sastavu: Valter Kocijančić - vokal/gitara, Kristijan Ćoza - pozadinski vokal, Tomislav Radinović - gitara, Robert Jovanović - bas gitara, Alen Tibljaš - bubanj
GOBLINI (punk, rock - Šabac, Srbija)

Prema dosadašnjoj tradiciji upriličenja koncertnih nastupa poznatih bendova koji još nisu nastupili na ovim prostorima, i na potraživanje velikog broja publike, osmi "Viva La Pola!" ugostiti će kultni srpski punk rock bend Goblini, kojima će ovo ujedno biti prvi koncertni nastup u Puli i Istri. Goblini su krenuli s radom 1992. godine, a ponajviše iskrenim stavom, velikom zaljubljenošću u glazbu, postaju cijenjeno ime na punk rock sceni bivše države. S istoimenim albumom prvijencem objavljenim 1994. pokazuju kako njihova verzija punk rock glazbe uz dojmljivu vokalnu interpretaciju vokalnog frontmena Branka Golubovića "Goluba" daje na znanje kako je riječ o stvarima koja će vrlo skoro postati sastavni dio lektire nezavisne glazbe ovih prostora. Isto tako, krenuvši stazama uigranog koncertnog benda, koji u izdanju uživo ostvaruje iznimno snažnu interakciju s publikom, uz albume koji su uslijedili - "Istinite priče I deo" (1994.), "U magnovenju" (1996.) i "Re Contra" (1999.), krajem devedesetih doživljavaju svojevrstan vrhunac, te kako to nažalost nerijetko biva u svijetu rock'n'rolla, na vrhu popularnosti, sredinom 2001. godine, ponajviše zbog privatnih razloga pojedinih članova, odlaze sa scene. Uz probuđenu staru ljubav, 2010. Goblini se ponovno okupljaju, te uz najavu novih pjesama, kao i dokumentarni film o povijesti benda "Ima nas gomila" u produkciji RTV Vojvodine, obznanjuju, već kroz prvih nekoliko koncertnih nastupa, i više no zaslužen i veliki povratak. Prva večer osmog "Viva La Pola!" zasigurno će biti veliki doživljaj za brojne obožavatelje ovog benda te mogućnost doživljaja uživo kultnih stvari kao što su: "Ima nas!", "Za Lorenu", "Pričaš", "On je ona je" "Ona misli da zna", "U magnovenju", "eLeSDi se vraća kući" i mnogih drugih.

Goblini djeluju u sastavu: Branko Golubović "Golub" - vokal, Alen Jovanović - gitara i pozadinski vokal, Saša Šetka - gitara i pozadinski vokal, Vladislav Kokotović - bas i pozadinski vokal i Milan Arnautović "Firca" - bubanj

Više informacija o Goblinima potražite na: www.goblini.com

KAWASAKI 3P (punk, ska, reggae - Zagreb)

U svom osmom izdanju, "Viva La Pola!" po prvi puta predstavlja jedan od najpopularnijih domaćih sastava, zagrebački Kawasaki 3P, koji u dvijetisućitima postaje veliko ime glazbene scene na ovim prostorima. Od osnutka 1993. godine, nekoliko demo snimaka, provokativnog nastupa na Dori 2003. s pjesmom "Antonija", preko debitantskog albuma "Kawasaki 3P" koji je iste godine nagrađen Porinom za najbolji album alternativne glazbe, 2009., te s drugim studijskim albumom "Idu Bugari" (koji nekoliko tjedana biva najprodavaniji album u Hrvatskoj), Kawasaki 3P odlaze na sam vrh te zauzimaju mjesto koje im je već otprije pripadalo. U sastavu Kawasaki 3P-a, uz legendarnog frotmena Tomfu, danas se nalaze mnogi iskusni glazbenici, koji su iz svojih dosadašnjih bendova ili onima u kojima istovremeno djeluju; Hladno pivo, Pips, Chips & Videoclips, Haustor, Jinx i dr. prenijeli veliko iskustvo, koje najviše dolazi do izražaja u nastupima uživo Kawasaki 3P-a koji su definitvno doživljaj koji se jednostavno ne smije propustiti.

Za svoj prvi pulski nastup, Kawasaki 3P su najavili veliki show uz sve hitove kao što su: "Antonija", "Puta madre", "Mate Parlov", "Niskarastaman", "Klint Istvud", "Malo vas je, malo vas je..." i dr.
Kawasaki 3P djeluje u sastavu: Tomislav Vukelić "Tomfa" - vokal, Davor Viduka - gitara, Toni Babarović "Babke" - gitara, Mario Boršćak - bas gitara, Stjepan Jureković "Štef" - bubnjevi, Demirel Pašalić - truba, Igor Pavlica - truba, Luka Dominik - truba
SIX PACK (melodični punk, rock - Smederevska Palanka, Srbija)
Six Pack dolaze iz Smederevske palanke - Srbije i jedan su od najpoznatijih melodičnih punk-rock sastava s ovih prostora. Isto tako, zanimljivo je kako su već u nekoliko navrata nastupali na festivalu "Viva La Pola!" kada su stvorili čvrstu vezu s publikom, a ovoga puta u Pulu dolaze na krilima novoga albuma "Epicentar" kojega su objavili ove godine.
Six Pack su bend kojega krasi osebujna melodičnost u maniri najboljih punk rock bendova, dok Mikijevi tekstovi donose vrsno izvedene literarne minijature koje se sjajno nadovezuju na glazbu čineći savršenu cjelinu koja vrlo lako pronalazi put do sve brojnijih slušatelja. U svojoj dosadašnjoj, 17. godina dugoj karijeri, Six Pack su objavili šest dugosvirajućih albuma ("Pretnja ili molitva" - 1995., "Fabrička greška" - 1996., "Minut ćutanja" - 2000., "La Musique" - 2005., "Discover" - 2008.) te najnoviji "Epicentar" (koji kroz 11 numera uz dobro poznat Mikijev stil pisanja i teme koje se dotiču iskrivljene današnjice, društva, političara, medijskog neukusa, ali i ozbiljnih ljubavnih tema praćenih odličnim rifovima) prema riječima članova benda, predstavlja njihov najbolji album do sada što i potkrijepljuju izvrsne numere kao što su: "Nisi ti kriva", "Sanjao sam kako odlazim", "Paramparčad" i dr.
Nastup Six Packa na osmom "Viva La Pola!" biti će presjek ponajboljeg iz njihova dosadašnjeg stvaralaštva uz kultne stvari kao što su; "Fabrička greška", "Srebrni letač", "Crveni makovi", "Olovke izlomljenog srca", "2 minuta straha", "Nekako najviše me boliš ti", "Megafon", uz dakako premijernu izvedbu najistaknutijih pjesama s novog albuma.
Novi album Six Packa moguće je besplatno preuzeti sa službene stranice benda: www.sixpackserbia.com
Six Pack danas djeluje u sastavu: Milan Radojević (Miki) - gitara/vokal, Branko Mitrović - gitara, Đorđe Paligorić (Đole) - bas i Miloš Novaković (Mix) - bubanj
FAKOFBOLAN (street, punk - Pula)
Još jedno premijerno ime na festivalu "Viva La Pola!" u 2011. godini, bit će zasigurno najcjenjeniji punk sastav proizašao iz vremena devedesetih godina, pulski Fakofbolan (F.O.B.). Riječ je o četveročlanom sastavu koji je krenuo s radom 1993., inspiriran prvim većim okupljanjem hrvatske punk scene a većim dijelom je bio produkt ekipe koja se okupljala oko, te je pokrenula "Monte Paradiso" festival. U samo nekoliko godina, uz jasnu viziju, i himnične street punk numere koje su inspirativno svoje poveznice vukle iz bendova kao što su Cock Sparrer te domaćih kao što su 2 minuta mržnje, Gola jaja i dr., Fakofbolan su postali bend s kojim se publika jednostavno poistovjetila te ga je prihvatila kao glas svoje generacije. 1996. Fakofbolan se po prvi puta pojavljuje na vinilu, kada je uz Dark Busters objavljen zajedički LP na kojemu se se našle stvari: "Metak ", "Mržnja", "Ropstvo je sloboda" koje i u današnjem vremenu bivaju jedne od zaštitnih uspješnica benda. Zaminljivo je kako je Fakofbolan krajem osamdesetih i početkom dvjetisućitih, triput proputovao Europu kada je u društvu s bendovima S.M.C. i Nula posjetio mnoge gradove, klubove i squattove, predstavivši pulski punk zvuk u najboljem izadnju. 1998. Fakofbolan objavljuje prvi dugosvirajući album koji u LP, CD i kazetnom obliku donosi četrnaest stvari među kojima su se našle i "Na rubu", "Savršeno", "Pietas Iulia", "Ostali" kao i sjajne obrade "Terorizam" (2 minuta mržnje) i "Ulica" (Cock Sparrer). 2002. izlazi "Provincija uzvraća udarac" koji je potvrdio potpuno sazrijevanje benda uz album koji je ocijenjen jednime od najboljih na hrvatskoj nezavisnoj sceni ikada.
2006. ponajviše uslijed brojnih privatnih i obiteljskih obaveza, Fakofbolan se razilazi da bi se ista četvorka (Šapo, Tibec, Đuro i Dejo) 2009. ponovno okupila kako bi nastavila sa svojom istinskom zaljubljenosti prema dobroj glazbi - punk zvuku, pisanju novih pjesama i nadasve nastupima uživo koji su kroz nekoliko povratničkih koncerata (Ljubljana Zagreb, Split, Rijeka) pokazali kako je povratak Fakofbolan-a bio i više no opravdan - reći ćemo iščekivan, te kako je u međuvremenu okupio još veći broj sljedbenika i fanova.
Fakofbolan, trenutačno radi na novom albumu, a nastup na osmom "Viva La Pola!", uz sve legendarne numere, donijeti će i nekoliko novih stvari.
Fakofbolan djeluje su sastavu: Igor Šaponja (Šapo) - vokal, Tibor Mlač (Tibec) - gitara, pozadinski vokal, Davor Uljanić (Đuro) - bas, pozadinski vokal i Dejan Gotal (Dejo) - bubanj, pozadinski vokal
BRKOVI (folk, punk, metal - Zagreb)
Zagrebački Brkovi su zasigurno jedna od najvećih koncertnih atrakcija u posljednjih nekoliko godina. Postoje od 2004., a prema njihovim riječima krenuli su kao odgovor na "Zasićenost sotoniziranjem tzv. "narodne" glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu…". Premda punkerskog svjetonazora, petorica mladića odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno s ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud, isto tako navodeći "Licemjerje koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno svakodnevno uživa u njima…".
U vrlo kratkom vremenu, Brkovi pronalaze put do velikog broja slušatelja, a njihovo tankoćutno muziciranje, te provokacija u smislu šovinističkih tekstova, buđenja niskih strasti, općenito - larpurlatizma, prema njihovim riječima namijenjeni su onima koji se "srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla".
Album prvijenac "Punkfolkwellness", sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko djelo Brkova, na kojemu se nalazi devet stvari koje na njima svojstven - sarkastičan način govore o životu nakon raspada zadružne obitelji, metroseksualizmu, političkoj korektnosti, toleranciji, kulturi i općenito civilizacijskim "dosezima".
Ne propustite Brkove po prvi puta u okruženju "Viva La Pola!" festivala.
Grupa Brkovi djeluje u sastavu: Shamso 69 - vokal, Prasac zvani Sepra, a ponekad i Mezo - gitara, vokal, Žorž - gitara, Tomac - bas i Šarulja - bubanj
I za kraj pridodajmo široku paletu izvođača koje Brkovi navode kao veliku inspiraciju: Zlatni Lajbeki, Thin Lizzy, Saxon, Dečki Z'bregov, Judas Priest, Tifa, Kultur Shock, Rifat Tepić, Iron Maiden, Adicts, Blue Oyster Cult, Divlje Jagode, Bora Spužić Kvaka, Tarantula, Vatreni Poljubac, Manowar, Milić Vukašinović, Helloween, Angel Witch, Teška Industrija, Slobodan Nikitović...
Više informacija o grupi Brkovi potražite na internetskoj stranici: www.brkovi.com
SHOOT ME WENDY (pop punk, post punk, powerpop - Zagreb)
Još jedan od bendova u usponu na tuzemnoj sceni koji će biti predstavljan u sklopu osmog "Viva La Pola!" bit će zagrebački powerpop/post punk bend Shoot Me Wendy koji je krenuo s radom 2003. godine. Bend je prepoznat po žestokim rifovima i ritmovima, koje upotpunjuju dvije vokalistice, stvarajući originalan stilski izričaj. U lipnju 2009. Shoot Me Wendy u vlastitoj produkciji snimaju video uradak za pjesmu ''I've Drowned Myself'' koji često biva emitiran na hrvatskoj televiziji i MTV Adria. Iste godine, Shoot Me Wendy bivaju nominirani za nagradu "Circoolar" u kategoriji za najbolji video uradak te najoriginalniji demo bend 2009. te tako bivaju dobitnicima nagrade za najbolji video uradak. Trenutno rade na dugosvirajućem albumu koji bi trebao uključivati trinaest autorskih pjesama, od kojih neke u radnoj verziji možete poslušati na myspace stranici: www.myspace.com/shootmewendyband. Svjetski glazbeni trendovi i Shoot Me Wendy na osmom "Viva La Pola!" festivalu, u petak, 19. kolovoza.

Shoot Me Wendy djeluje u sastavu: Maja Mršić - vokal, Mirna Aničić - vokal Ognjen Biljan-August -gitara, Dražen Gavrilović - bas i Tomislav Peretić - bubanj

CIRKUS (punk, reggae, ska - Poreč)

Porečki Cirkus je zasigurno najpoznatiji istarski bend unutar punk, reggae, ska okruženja. U četiri godine postojanja, dojmljivim autorskim stvarima, prometnuli su se u pravu koncertnu atrakciju, te tako bilježe veliki broj nastupa diljem Istre, Rijeke, Zagreba, Dalmacije i dr. Snimivši materijal za dugosvirajući album, bend je trenutačno u potrazi za izdavačem, a za nastup na osmom "Viva La Pola!", Cirkus najavljuje pravi urnebes, te kako uz pregršt pozitivne energije, namjeravaju rasplesati i zadnje redove.

Cirkus djeluje u sastavu: Vedran Šušnjić "Šuško" - vokal i tekstovi, Vilijam Valenta "Vili" - gitara i pozadinski vokal, Tonči Horvat "Hus" - gitara, pozadinski vokal i produkcija, Martin Šikman "Šiki" - bas gitara, Ivan Laus - bubanj i pozadinski vokal, Jurica Prodan "Jure" - tenor sax i pozadinski vokal i Petar Janko "Pere" - truba

PULLOVER (dance, punk, metal - Osijek)

Osječki Pullover, kojima će nastup na osmom "Viva La Pola!" biti premijerni nastup u Istri, donose nesvakidašnju izvedbu poznatih dance/pop pjesama koje su obilježile hrvatsku scenu osamdesetih i devedesetih. No, premda u zafrkantskom tonu, sviračka razina peteročlanog Pullovera je na zavidnoj razini, a njihova punk/metal izvedba stvari kao što: "Sherry Sherry" Veline, Mineine "Vrapci i komarci", "Ja sam lažljiva" Denis & Denis i dr. predstavljaju odličan i do sada nečujen recept za ludu zabavu. Pullover postoji od 2008. godine i trenutačno promoviraju prvi dugosvirajući album, a pulskoj i istarskoj publici predstavit će se u subotu, 20. kolovoza.

Pullover djeluje u sastavu: Iva von Tratinčica - vokal, Herr Paulaner - glavna gitara, Der Barun Ištvan Szelci - ritam gitara, Knez Boris VI. Pobešneli - bas i Boboslav Despot - bubanj

STRIBOG (black, folk, metal - Zagreb)

Zagrebački Stribog također u premijernom nastupu pred istarskom publikom. Riječ je o najpoznatijem hrvatskom folk metal sastavu koji postoji od 2006. godine te je nazvan prema slavenskom bogu vjetra, neba i zraka. Svoj prvi demo "Za vječan ponos i čast" objavljuje 2006. godine, a iduće kompilaciju "Zora nad zemljama slavenskim", te singl "Nyia - Religija krvi". Iste godine, Stribog nastupa u Zagrebu u ulozi predgrupe finskim folk metal velikanima, sastavu Korpiklaani. Godine 2010. snimaju svoj debitantski studijski album "U okovima vječnosti", kojeg je objavila češka diskografska kuća "Murderous Productions". Koncerti grupe Striborg prava su atrakcija, a nastup na osmom "Viva La Pola!" bit će njihovo prvo pojavljivanje na ovim prostorima.

Grupa Stribog djeluje u sastavu: Tomislav Živković - vokal, Tea Rogić - vokal, Ivan Mrkoci (Mrva) - gitara, Nikola Mrkša - gitara, Sergej Šimpraga - bas gitara, Darko Ćosić - bubanj, Vinija Kolumbić - klavijature i Ivo Turk - frula

Više informacija o grupi Stribog potražite na: www.myspace.com/stribogslava

POKRET OTPORA (ex FRONTALNI UDAR) (alternative, punk, hardcore - Pula)

Pulski punk, hard-core sastav Pokret otpora je nastao ujedinjenjem dva člana kultnog pulskog punk benda Frontalni udar i bubnjara Sigija, koji svira bubanj u jednome od poznatijih pulskih punk bendova novije generacije - Reanimacija.
Zadržavši sve ponajbolje osobine Frontalnog udara, te unijevši nove zanimljive elemente, Pokret otpora u svoju glazbenu avanturu kreće u rujnu 2010. godine te tako skladavši petnaest novih pjesama u studenom, u vlastitom aranžmanu, kreće snimati album koji je s produkcijske strane zgotovljen u prosincu 2010. godine. Za dvije skladbe, "Ponižen i povrijeđen" i "Pulo", tekst je napisao Matozan Marinko Mare (ex Frontalni udar), koji se na istim stvarima pojavljuje i kao gost na vokalu, dok za sve ostale, i tekst i glazbu, potpisuje Igor Stanković.
U međuvremenu predstavili su se u Puli na Gitarijadi Pula 2011. kada osvajaju treće mjesto, te Ljubljani i Zagrebu.

Prvi album grupe Pokret otpora "Demoiluzija" moguće je besplatno skinuti s stranice: www.pokretotpora.net
Pokret otpora djeluje u sastavu: Igor Stanković - vokal, gitara, Wolfgang Ereš "Wolgy" - bas i Igor "Sigi" Perković - bubanj
NARADA PROJEKT (rock šansona, blues, jazz, trip-hop, etno - Pula)

Narada projekt je glazbeni - multimedijalni projekt kojega je osmislio pulski kantautor Nenad Marković, otprije poznat kao vokalni frontemen u grupi KUD Idijoti u vremenu od 1982. - 1984. Nastavivši razvijati vlastite glazbene ideje uz duži niz godina kantautorskog skladanja i dorađivanja te uobličavanja osebujnih glazbenih rješenja, tijekom 2010. godine uz rad u studiju Radio Pule, Narada projekt uz sudjelovanje raznih glazbenika s ovih prostora, višegodišnje razvijana ideja Nenada Markovića, kroz demo maxi single "Četiri pjesme", postaje stvarnost, te tako na njemu donosi četiri skladbe: "Djevojka šefa bande", "Tri bola", "Poganski jecaj" i "To je samo put".

Tijekom 2011. Narada projekt iz studijskog okruženja kreće putevima benda uživo te tako uz trenutačne radnje koje uključuju snimanje prvog video uratka za stvar "Djevojka šefa bande", i rad na uvježbavanju novih stvari, u sklopu osmog festivala "Viva La Pola!", Narada projekt donosi svoje prvo koncertno pojavljivanje u javnosti, što će biti nesvakidašnje putovanje kroz rock šansonu, blues, jazz, trip-hop i etno glazbu, uobličenu u jedinstveni kantautorski izričaj Nenada Markovića, dodatno pojačanim njegovom - kako su ocijenili mnogi kritičari - izvrsnom poezijom.

Narada projekt djeluje u sastavu: Nenad - vokal, Hačo - gitara, Pero - bas i Nikša - bubanj, kojima se po potrebi pridružuju pjevačica te klavijaturista i saxofonista.

Management i booking: Sale Veruda, 098/9107101, sale.veruda@net4u.hr

Pitanja za autora: Nenad Marković, 091/ 585 2771, nenad.markovic108@gmail.com

Narada Projekt na webu: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001328132528

INVERT (alternative, punk, rock - Crikvenica)

Četveročlani crikvenički alternative, punk, rock sastav Invert s radom je krenuo 2002. godine. Izgradivši sviračko umijeće, izvodeći obrade poznatih punk-rock bendova, krenuli su i s prvim autorskim stvarima koje otkrivaju kako je riječ o iznimno talentiranom i zvučno perfektnom bendu. Njihov zvuk je kalifornijski, no toliko dobar i zvučan, a izvedba toliko tečna, da je sasvim realno govoriti kako je Invert nadišao mnoge svjetski poznate bendove. Ove godine, Invert je u vlastitoj produkciji snimio dugosvirajući album "Where's The Problem" koji je moguće naručiti preko njihove facebook stranice. Veselimo se susretu uživo s Invertom!!!

Invert djeluje u sastavu: Vedran Antić - bas/vokal, Igor Rogović - gitara/vokal
Bojan Šarar - gitara i Leonard Berisha - bubanj

Više informacija o grupi Invert potražite na: www.myspace.com/theinvert

OLIVER KOVACH (punkrockarolla - Pula)

Oliver Kovach je punk and roll sastav kojega je pokrenuo Hrvoje Nenadić, posljednjih godina poznatiji kao DJ Hrki. Isto tako, Hrkija možemo nazvati veteranom undergrounda u Puli, imajući u vidu kako je 1990. pokrenuo punk bend Anti-Drot, koji je činio okosnicu prvih nekoliko godina pulske scene devedesetih. Okupivši odgovarajuću postavu, 2010. okuplja se prva formacija Oliver Kovacha koja koncertno nastupa na "Istrijanskom demo festu". Nakon nastupa u Puli i Banja Luci, prijavljuju se na 2. "Rovinj Music Festival" kada među 74. prijavljena benda odnose pobjedu te osvajaju besplatno snimanje i objavljivanje dugosvirajućg albuma. Uz boravak u studiju i aktivno snimanje, Oliver Kovach će u svom polusatnom nastupu na osmom "Viva La Pola!" uz stvari kao što su "Julija", "Ribice" i dr., pokazati zašto ih svakim danom, publika sve više voli, a uz Hrkijevu legendarnu izjavu "Johnny, sve je to r'n'r", sve je jasno!!
Oliver Kovach djeluje u sastavu: Hrvoje Nenadić - vokal, gitara, Larra Stanissa - vokal, Itamar Harabalja - gitara, Ivan Donada - bas, vokal, Branko Ščekić - bubanj
SUPER SEXY FLESH EATING ZOMBIE STRIPPERS (horror, rock, metal - Rijeka)

Uz slogan "Now You Know, Wherever You Go, Zombie Strippers, The Best Fuckin' Show!", 2008. svjetlost dana je ugledala riječka underground horror metal rock atrakcija Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers, koja je uz underground okruženje i teme kao što su sex, horror i crni humor, inspiriravši se najpoznatijim djelima trash/horror shock filmske produkcije, donijela nešto novo, svježe i uistinu nesvakidašnje, za hrvatske prilike. Već uz prvi demo materijal "Zombies.... and so much more jingles of horror, macabre and sexual pleasures", i nastupe na kojima su se članovi benda započeli pojavljivati u kostimiranim izdanjima, Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers, odveli su smjerovima prvorazredne koncertne atrakcije.

Uz svoj premijerni nastup na ovogodišnjoj "Viva La Poli!", Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers ujedno će predstaviti i svoj prvi dugosvirajući album nazvan "Horrorrific" koji je izašao prošlog mjeseca. Na njemu se nalazi deset numera, koje uz horror okruženje i kombinaciju metal i rock zvuka, prema riječima članova benda "proždiru mozgove i izjedaju duše, a anti note koje stvaraju - tjeraju zaražene poklonike na poganje, zavijanje i divljanje te mnoge djeve na urlanje, čaganje i skidanje." Hm, što su nam tek sve pripremili za Pulu…

Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers djeluje u sastavu: Lady Blood - vokal, Mr. Trash - gitara, Undead - bas i Kralj Zla - bubnjar

Više informacija o grupi Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers potražite na: www.myspace.com/zombiestrippersband

MIGHTY ZAZUUM (psy-rock - Pula)

Pulski Mighty Zazuum krenuli su s radom krajem 2009. kao svojevrstan susret mlađih glazbenika i onih koji su već poduže vrijeme stvarali pulsku scenu. Naime, na osnovu koju su pokrenuli basistica Dina Ivas - Đina-Đin i gitarista Michel Camlić (u prvo vrijeme radeći s bubnjarom Bojanom Vicelom), nadovezuju se i aktivno uključuju vokalni frontmen Vedran Župarić - Hamo (ex Vakuum, Super Booster, Headbanger), basist Tomislav Šestan - Tzule (B 1/2, ex Livio Morosin Band, Vakuum, Tathagata) i bubnjar Alen Topalović - Beba (ex Flu, Nailed, Super Booster, Manekeni, Tathagata).

Prema riječima stažom iskusnijeg dijela postave, Mighty Zazuum je proizvod dugogodišnjeg prijateljstva i pronalaženja u glazbenim svjetonazorima koji su u slučaju novoga benda zaokružili cjelinu koja do sada - posebice na pulskoj glazbenoj sceni nije bila čujena. Naime, u nesvakidašnjem sastavu s dva basa, Mighty Zazuum donose splet raznih glazbenih stilova upakiranih u originalan stil koji se proteže od psihodeličnog rocka, jazza, metala, preko drum'n'bassa, te koji uz zahtjevne aranžmane stvara nesvakidašnju plesnu atmosferu.

Početkom 2011., u vlastitoj nakladi, Mighty Zazuum objavljuje mini CD na kojemu su se našle četiri stvari ("Regular Houdini", "Float", "Deep" i "The Quest"). Zanimljivost svega je kako glazbu prate i video brojevi za čiju izradu je bio zadužen video maker "EZP4N".

Hamo, vokalni frontmen Mighty Zazuuma iznosi kako u tekstualnom dijelu progovaraju o lošim stranama današnjeg društva te se tako isprepliću teme o novom svjetskom poretku, antiglobalizmu, a preispituju se i vlastite mogućnosti te spoznaje o smislu i kvaliteti življenja malog čovjeka u današnjem vremenu.

Mighty Zazuum djeluje u sastavu: Vedran Župarić (Hamo) - vokal, FX, Michel Camlić - gitara i pozadinski vokal, Dina Ivas (Đina - Đin) - bas, Tomislav Šestan (Tzule) - bas, FX, Alen Topalović (Beba) - bubanj

RABBIA E DISPERAZIONE (hardcore, punk - Pula)

Rabbia e Disperazione je četveročlani bend u čijem sastavu se nalaze predstavnici nove generacije pulskog hardcore, punka.

METANOIA (psychedelic, alternative, rock - Pula)
Čast otvaranja osmog "Viva La Pola!", pripalo je perspektivnom psychedelic, alternative, rock sastavu Metanoia iz Pule u kojemu se nalaze mladi pulski glazbenici koji su započeli svojevrsno novo poglavlje na pulskoj sceni. Uz osebujan glazbeni stil, te dvije vrlo dobro urađene demo snimke, svakim novim pojavljivanjem u javnosti, Metanoia pokazuje kako buduće vrijeme ima svoje adute među pulskim glazbencima novije generacije.
Metanoia djeluje u sastavu: Luka Šipetić - vokal, gitara, Nikol Ćaćić - vokal, akustična gitara, David Košara - klavijature, semplovi, Ivan Bilić - bas i Ante Debeljuh - bubanj, pozadinski vokal
MORTAL DIVINITY (modern thrash, death metal - Pula)

Mortal Divinity predstavljaju sjajan primjer kako Pula i dalje živi i razvija underground scenu. Naime, njihova ubojita kombinacija modernog thrash i death metala pokazuje trenutačna kretanja na sceni kao i prijeko potrebnu sviježu "krv". Mortal Divinity je krenuo s radom u lipnju 2008. u sastavu Dino za gitarom i Ivan za gitarom kojima se vrlo skoro priključio bubnjar Igor te tako prvobitne izvedbe stvari grupa kao što su In Flames, Lamb Of God, Soilwork zamjenjuju autorske stvari. Dvije godine je potrajalo uvježbavanje u ovoj postavi kada tijekom ljeta 2010. na Igorovo mjesto dolazi Erik. Javljaju se i prve svirke a krajem 2010. Mortal Divinity kompletira postavu kada na mjesto basiste dolazi Dorian te tako započinje glavno razdoblje benda. Mortal Divinity će otvoriti drugu večer ovogodišnjeg "Viva La Pola!".

Mortal Divinity djeluje u sastavu: Dino Krivičić - gitara/vokal, Ivan Rupena - gitara/vokal, Dorian Matošević - bas i Eric Vojak - bubanj

FILIP MOTOVUNSKI (jungle, drum'n'bass - JungleXpeditions/BPM Records - Motovun)

Nakon subotnjeg finala koncertnog programa, na 2nd flooru, osmi "Viva La Pola!", uz after party nazvan "After Drama Party" zatvoriti će poznati motovunski jungle/drum'n'bass DJ i producent Filip Motovunski. Filip Vrtarić aka Filip Motovunski dolazi iz Motovuna i većim dijelom je specijalziran za jungle i drum'n'bass glazbu.

Dio je bivše motovunske hip-hop/drum'n'bass grupe "PCP", u čijem sastavu je već sedam godina zadužen za MC dijelove kao i produkcijsku stranu. Premda tek nekoliko godina na sceni, dio je svjetske jungle/drum'n'bass etikete
"Junglexpeditions" za koju je nedavno izdao "Ta Pa Tap" digitalni EP, na kojemu se nalazi pet stvari.

Uz Big Bud-a, The Green Man-a i Rahmanee-a, Filip je dio nove njemačke
drum'n'bass etikete "Breaks Per Minute" ("BPM Records"), za koju priprema digitalno EP izdanje na kojemu će se naći i obrada "Jungle Shadow" Kirila Džajkovskog.

U dosadašnjem vremenu, uz česte suradnje s beogradskim Rahmanee-em, Fillip je ostvario preko 300-ak nastupa na raznim partyima i festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj sa imenima kao što su: Tricky D, John B, RCola, Confusion, Banana Zvuk, Mc Yuri, Stillness, DJ Peers, Jacky Murda, Daniel S, JinSan, Kingston Sound, MRK1, Yesh, Rea, Roots in Session, Bassinvaders, King Shango Soundsystem, Swift, Safety Breaks, Meniga, Edo Maajka, Dirty Beats Crew, Gypsy Jungle i dr.

Domaćin je već dobro poznatog "DRAMA" partya u Pazinu gdje dovodi razne DJ-e sa cijelog balkana a i šire.

Stilski je usmjeren na na drum'n'bass ritmove kojima se provlače reggae, istarska i svjetska tradicionalna glazba, a upravo zahvaljujući Filipu Istra je doslovno poludjela za drum&bass soundom.

Uz jungle i "nabrijanije" drum'n'bass ploče, Filip pušta i zanimljive obrade pjesama "Djevojke u ljetnim haljinama", "Kad bi svi ljudi na svijetu", "Ta pa tap", "Koke linija"... koje je osobno uradio.

Linkovi na kojima možete pronaći Filipove uratke: Live DJ mix: http://soundcloud.com/filipmotovunski/off-tv-filip-motovunski-mix-1
FM unreleased shit pack: http://www.megaupload.com/?d=OCLQ2CYA
Youtube chanel: http://www.youtube.com/user/filipmotovunski
Soundcloud: http://www.soundcloud.com/filipmotovunski
Myspace: http://www.myspace.com/filipmotovunski
BPM Rec: http://www.breaksperminute.de/artists/

PRETPRODAJA ULAZNICA:

Ulaznice u pretprodaji za ovogodišnji "Viva La Pola!", po cijeni od 59,99 kn (za petak), 89,99 kn (za subotu), te 139,99 kn (za oba dana) moguće je pribaviti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Pula:

Klub Uljanik, Dobrilina 2 (četvrtak - subota, 20.00 - 05.00 h)
Centar CD Shop, Fontička 3 (tel. + 385 52 212 463)
Rock Caffe, Scalierova 8
Caffe Bar Scandal Express, Ciscuttijeva 15
Caffe Bar Mimoza, Vukovarska 13
Caffe Bar Bass, Širolina 3

Rovinj: Music Shop Link, Carera 72 (tel. + 385 52 813 493)

Te u sustavu Eventim: www.eventim.hr

promo guy // 25/07/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
VALTER KOCIJANČIĆ & WALTER ET LES MANDRILLS (ex PARAF) (Rijeka)
GOBLINI (Srbija)
KAWASAKI 3P (Zagreb)
FAKOFBOLAN (Pula)
SIX PACK (Srbija)
BRKOVI (Zagreb)
+
SHOOT ME WENDY (Zagreb)
CIRKUS (Poreč)
STRIBOG (Zagreb)
POKRET OTPORA (ex FRONTALNI UDAR) (Pula)
PULLOVER (Osijek)
INVERT (Crikvenica)
NARADA PROJEKT, incl. Nenad Marković - ex KUD Idijoti (Pula)
SUPER SEXY FLESH EATING ZOMBIE STRIPPERS (Rijeka)
OLIVER KOVACH (Pula)
MIGHTY ZAZUUM (Pula)
RABBIA E DISPERAZIONE (Pula)
METANOIA (Pula)
MORTAL DIVINITY (Pula)
+
subotnji "After Drama Party" uz FILIPA MOTOVUNSKOG (JungleXpeditions/BPM Records)
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*