home > koncert > 8. VIVA LA POLA @ Klub Uljanik, Pula 19.08.2011., dan 01

kontakt | search |

8. VIVA LA POLA @ Klub Uljanik, Pula 19.08.2011., dan 01

Čast otvaranja pripala je pulskoj alternativnoj rock grupi Metanoia. Nastavilo se u psihodeličnim rock tonovima uz Mighty Zazuum. Bend koji djeluje od 2009., nastao je kao spoj mladih glazbenika i onih koji su već ostavili trag na sceni. Zanimljivost: korištenje dvije bas gitare.

Nakon njih na scenu stupa punk'n'roll i bend Oliver Kovach. Ovaj mladi bend iskusnog pokretača (Hrvoje Nenadić/dj Hrki) munjevito se probija, a s obzirom na pobjede i svirke na festivalima te snimanje albuma koje je u toku ne sumnjamo u uspjeh.
[ stribog ]

stribog

Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers (treba uspijet popamtit ovo ime) zatresli su dvorište Uljanika žestokim zvukom. Riječki horor metal bend voli kostime i šminku pa su tako pozornicu pretvorili u malu scenu horor filma. Nažalost, kako to obično biva, prvi bendovi uvijek sviraju pred tridesetak ljudi najviše. Ispred Uljanika se, s druge strane, skupilo već dosta ekipe koja je pila uz cestu ili u parku.

Imale smo i alternativu u slučaju da Viva La Pola podbaci - Jacques Houdek je pjevao preko puta :)

Večer se nastavila uz poznati folk metal Stribog. Bendu je to bio prvi nastup na istarskom području. Publika je i dalje bila mlaka osim grupice metalaca u prvim redovima. No, to nam je odgovaralo da bolje uživamo u dionicama frulice i sviraču koji je izgledao kao da je upravo izašao iz Tolkienove knjige.
[ shoot me wendy ]

shoot me wendy

Sa folka na pop punk i zagrebački Shoot Me Wendy. Iako su nastupali bez jedne pjevačice i pred malo publike, to ih nije omelo da korektno obave posao. Veseli ritmovi i neprestano Mirnino skakanje zagrijali su nas za još punka, ovaj put iz Crikvenice. Invert je oduševio dobar dio publike, brzim i zaraznim ritmovima. Nakon gotovo 10 godina postojanja dokazuju da su spremni stat uz bok popularnih faca. Ili kao predgrupa Goblinima :)
[ invert ]

invert

Legendarni srpski bend se ponovno okupio, nakon gotovo deset godina pauze te po prvi put svirao u Puli i Istri. Publika ih je dočekala sa oduševljenjem, a mnogi su došli izdaleka da bi jednoglasno pjevali stare hitove. Vokal Branko Golubović je u znak potpore prema kolegi došao u majici KUD Idijota (podsjećamo, ovogodišnji festival je posvećen Tusti iz KUD Idijota koji se bori sa teškom bolešću).
U malo više od sat vremena otprašili su Punk's Not Dead, Ona misli da zna, Ima nas, LSD se vraća kući i ostale hitove sa albuma "Istinite priče", "Re Contra" i "U magnovenju", a predstavili su i dva najnovija udratka: Luna i Kao da.. sa albuma "Crno na belo" izdanog 2010. godine.
Komunikacije sa publikom nije falilo, kao ni poganja, skakanja, stage divinga i incidenta kad je jedan dečko izbačen od strane redara, očito ne svojom krivicom jer su se Goblini zauzeli za njega toliko da se prijetilo prekidom koncerta. Na opću sreću dečko je vraćen unutra a koncert nastavljen.
[ goblini ]

goblini

Slobodno ću reć da je ovo bio među ljepšim nastupima na kojima sam prisustovala jer se osjećala energija publike i radost da napokon uživo vide dugočekivani bend.
Goblini su popunili dvorište Uljanika, al Brkovi su učinili da ono postane pomalo tijesno. Iako nisam očekivala bilo je očito da su oni bend večeri.
Ovi odlični zabavljači i provokatori su koncert započeli plakatom Elija Piska i njegovom Ciao amici. Zaredali su svoje poznate hitove: Nisam ja za tebe, Mala, Ljepša si od mjeseca, Bolje da sam s frendovima pio rujno vino, Švaler, Ja ne želim da budem ok... a svaka je imala poseban uvod u Shamsovom stilu (obučen u bijelo lagano je bacao na Bobana Rajovića). Kasnije smo zaključili da bi ugurali još pjesama u setlistu da nije toliko pričao.
[ brkovi ]

brkovi

"Ajmo sad jednu pjesmu, al ne od Brkova, jednu ovako... Neka mi ne svane!" i tako je cijeli kompleks pjevao Danijelu sa ugašenim svjetlima, kako je on naredio.
Sve što je lijepo i zabavno kratko traje pa tako je i Brkovima došao kraj.

Zadnji bend koji se popeo na binu bio je dobro znani porečki Cirkus. Kombinacija punk reggae i ska ritmova zabavljala je grupu entuzijasta koji su skakali na njihove hitove: Sloboda, Reggae, Vinarija pizdarija, Noćna smjena... Raspored nastupa je očito utjecao na njih, instrumentalno su još dobro zvučali al je vokalu trebalo nešto vremena da se pronađe i uhvati ih u pjesmama. Zgažen bi bila riječ koja ga je najbolje opisivala.
[ cirkus ]

cirkus

After se nastavljao dalje u prostorijama kluba Uljanik, a mi smo se lagano uputili doma zadovoljni prvim danom ovogodišnjeg festivala.

robertina &

pharmacist's daughter // 21/08/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*