home > najawa > PISTOLERO - 6 godina u 4 sobe @ AKC Medika, 20/01/2012

kontakt | search |

PISTOLERO - 6 godina u 4 sobe @ AKC Medika, 20/01/2012

PISTOLERO
6 godina u 4 sobe
petak, 20.01.2012.
start: 20h, kraj: 06h
30kn do 22h / 40kn od 22h do ponoći / 50 kn kasnije

Ukratko:
Soba 1: Hedflux (UK) / Kirg / Zmayo / Lindarski / Akira / Tanja & 400 Zečeva / Polygon / Hipermedia
Soba 2: Odium / M.l.L.E. / Funk Guru / Yesh & Venom / Brat Leeks & Pro / Chatko / Danny Bwoy / Liquidator / Demonaut & Breakomora / Onoxo / Ce6o
Soba 3: Bamwise / Dubble / Dr.Obi & Vrx / Jan Becele / Bamster aka Lo Peaks / Meniga / MC Popay / MC Dub Insula / Mc Rast M.i.s.t. Highper / Trip To Zion Video / Zia
Soba 4: Val Vashar & Pila / Pelks / Si / Inner / Ganesh / Samotone / Jack The Tripper / Fidel & Gonzo / Sretni Edi / TT
[  ]

Soba 1
-Breakbeat / Psy-Tech-Breaks-

HEDFLUX
(Broken Robot / UK)

Hedflux dolazi iz engleskog Norwicha, trenutno je najeksponiraniji breakbeat producent, i čovjek koji breakbeat zvuk gura sve dalje u 21. stoljeće sa svojom eklektičnom kombinacijom breakbeata, psy-breaksa, techna i psy-prog-trensa, koju sam voli nazvati psihodelični tech-funk. Produkciju objavljuje na masivnom Broken Robot Recordingsu, a prve ploče su mu izašle na nažalost ugaslom i kultnom Sinisteru. Osim toga, Hedflux stvari ili njegovi remiksevi mogu se pronaći i na LOT49 labelu, Dead Famous Recordingsu itd. Na Pistolero dolazi treći put, i kao i obično, svi prisutni u Sobi 1 doživjet će jedinstveno audio-vizualno iskustvo brejkbit rasturačine.
soundcloud / facebook / twitter

PISTOLERO DJs
(KIRG / ZMAYO / AKIRA / LINDARSKI)

Pistolero ekipa je dj/vj kolektiv čiji je cilj promicanje kvalitetne glazbe i video umjetnosti, posebice breakbeata i njegovih fuzija sa srodnim glazbenim pravcima. Pistolero tulume su pokrenuli Kirg, Zmayo i Wild Bronco, te se redovno održavaju od 2006. godine. U tom je razdoblju na Pistolero večerima nastupilo mnoštvo domaćih izvođača iz raznih prijateljskih ekipa, ali i strani gosti kao što su Eat Static, Hedflux, Far Too Loud, Neurodriver, Rennie Pilgrem i mnogi drugi.
pistolerobreaks.org / facebook / forum / soundcloud / youtube / official.fm / vimeo / twitter / myspace

VJ TANJA & 400 ZEČEVA
(Pistolero / Zbeletron)

Tanja se VJingom bavi od 2004. godine. Nastupa na raznim festivalima i klupskim večerima, isprva kao dio VJ dua FRAMEwork, zatim samostalno, te kao rezidentica Pistolero Breaks i Zbeletron kolektiva. U svom radu kombinira animacije, ilustracije i video snimke, stvarajući psihodelično-infantilni vizualni kolaž.
youtube / last.fm

VJ POLYGON
(deMODE)

Polygon je trenutno jedan od najzanimljivijih i najaktivnijih zagrebačkih video brijača.
polygon.bljak.org / vimeo

VJ HIPERMEDIA

Igor Hipermedia dolazi iz Splita te se bavi poticanjem i usavršavanjem na polju videa.
facebook

Soba 2
-Freestyle Elektronika / Trip-Hop / Dub / Breaks / Funk / Experimental / Drum'n'Bass / Jungle / Dubstep / Breakcore-

ODIUM
(Protokol / Bass Invaders)

Odium se elektronskom glazbom bavi od 2000. godine. Veći dio svoje producentske/DJ karijere posvetio je mračnijoj strani drum and bass-a poznatijoj kao neuro funk, a nakon razlaza Bassinvadersa, Odium se odlučuje u potpunosti muzički opustiti i istraživati, a u zadnje vrijeme ga najviše zanima deep-techno-minimal-progressive-tech house-postdubstep zvuk. Kao producent i DJ razvija specifični stil u kojem se spaja sinergija različitih elektronskih pravaca koje voli.
mixcloud / soundcloud

M.I.L.E.
(Groodanje)

M.I.L.E. ili u prijevodu Muzika Iskrena Leteća Energija DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Član je poznatog zagrebačkog multimedijalnog audio-vizualnog kolektiva DJ-a i VJ-a - Groodanje, stilski vrlo raznolik te uspješno u cjelinu spaja razne glazbene stilove kao što su funk, breaks, downbeat, house, drum'n'bass i slično.
soundcloud

FUNK GURU
(Cfsn)

Funk Guru je jedan od osnivača Confusion ekipe a DJ-anjem se bavi od svoje četrnaeste godine. Nakon niza godina posvećenih drum'n'bass-u, 2005. se okreće dubstepu, a u posljednje godinu-dvije kombinira veoma raznolik spektar žanrova elektronske glazbe, od apstraktnih beatova, novog vala techna pa sve do post dubstepa i minimalističnog drum'n'bass-a.
soundcloud

YESH & VENOM
(Jabbaton)

Yesh je osnivač poznatog zagrebačkog kolektiva Jabba Crew te rezident DJ klupske večeri JabbaTon u sklopu programa KSET-a. Od listopada 2009. započinje i novu klupsku večer, serijal hrvatskog izdanja prestižne londonske klupske večeri Chew the Fat!, pod imenom Chew the Fat! Croatia. Glazbeno je raznolik te se žanrovski ne ograničava. Ovisno o prilici i raspoloženju u njegovim se setovima može čuti Bass, Electro, Dubstep, Grime, House, UK Funky, Garage, Drum'n'Bass, Breaks, Rap, Funk, Balkan Beats, Reggae i slični srodni pravci. Venom se DJ-ingom i turntablismom bavi već 10-ak godina. Nastupio je u finalu svjetskog prvenstva DMC u Londonu 2000., pobijedio je na hrvatskom Lucky Strike natjecanju 2002., pobjednik je DMC prvenstva ex-yu zemalja 2003. te hrvatskog Heineken Thirsta 2005. Bio je i resident osječkog breakbeat/drum'n bass programa Glechudesa. Član je benda Dženeration 81 (Sineset Crew) te bivši član benda ST!llness s kojim je snimio i album prvijenac. Kao DJ nastupao je širom regije, a već više od godine dana, u Zagrebu vodi i DJ radionicu na kojoj polaznike podučava tehnikama DJ-inga i turntablisma.
soundcloud / myspace

BRAT LEEKS & PRO
(Dirty Beatz)

DirtyBeatzCrew priča započinje početkom 2002-e kada Pro upoznaje T-Live-a. Pro se za dnb ozbiljnije interesira od 1996. jedan je od pionira Splitskih drum n bass DJ-a, te organizator prvih drum n bass partya u Splitu. Brat Leeks s prvim izlascima na partije pocinje slusati techno, trance i ostale 4/4 elektronske srodnike. Nakon potpunog zasicenja technom pocetkom 2007-e, otkriva čari drum'n'bass i jungle zvuka koji postaje njegova najdraža okupacija. Na ljeto 2008. upoznaje Pro-a i pridruzuje se DirtyBeatzCrew-u.
soundloud / dirtybeatzcrew.com

CHATKO
(Rewind / Bass Invaders)

DJ Chatko jedan od začetnika nove generacije hrvatskih drum&breaks DJ-a. Zagrebačka publika ga poznaje uglavnom po iznimno plesnoj i dotjeranoj mješavini svih vrsta breakbeata, ali i po veselom scenskom nastupu. Riječ je o DJ-u čiji setovi jamče veselje, zabavu, ali i pun plesni podij. Bivši je član Bass Invadersa te pokretač Rewind drum'n'bass programa s kojim želi revitalizirati dnb scenu u Zagrebu.
twitter / facebook

DANNY BWOY
(Trip To Zion)

Danny Bwoy, dolazi iz Motovuna. Na sceni se pojavljuje 2008.godine kad u suradnji s grupom PcP radi stvar pod nazivom Come With Us u jungle verziji koja uz podršku zagrebačkog Kingston sounda postaje veliki hit. 2009.godine seli u Zagreb, te nakon toga kreće upoznavanje sa širim dijelom glazbene underground scene. Nakon kratkog vremena postaje prepoznatljiv po jakom "jump up" D'n'B-u i ubrzo se priključuje Trip to Zion kolektivu.
soundcloud / myspace

LIQUIDATOR
(Riddim'n'Culture)

Liquidator je bivši član LarPlurLar skupine i voditelj Riddim'n'Culture programa koji se odvija u KSET-u. Jedan je od zaslužnih likova za dovođenje imena kao što su High Tone, Scientist ili Zenzile. Vrstan je ton majstor, a njegovi se setovi mogu opisati kao kombinacija francuskog i psihodeličnog duba pomiješanog sa trip-hopom uz prstohvat wobblea.
facebook

DEMONAUT & BREAKOMORA
(Brain Decay)

Svrha im je razdrmati vaše mentalne sklopove i poljuljati vjeru u vlastitu psihičku stabilnost. Očekujte kolosplet breakcore|hardcore techno|grime|idm|chiptune ritmova.

VJ CE6O
(Groodanje)

Groodač zadužen za video. Zna znanje.
facebook

VJ ONOXO
(Moe / Cfsn)

Onoxo se videom bavi već dugi niz godina i spada u sam vrh VJing scene u regiji. Zaslužan je i za projekt MOE, modularnu arhitekturu na koju se nanose video animacije, a koja se svojim
dimenzijama, volumenom i videom prilagođava prostoru te vrsti događaja.
onoxo.net / vimeo

Soba 3
-Reggae / Dub / Dubstep-

BAMWISE
live in concert

Bamwise je zagrebački sedmeročlani kolektiv mladih entuzijasta koji gravitiraju oko planeta dub. Početkom 2008. Igor Ivanković (bas gitara) i Robert Martinović (mikseta, efx), dvojac znan još kao Jahstice sound , odlučili su dj-anju dodati još jednu dimenziju kanaliziranja svog glazbenog entuzijazma. Pridružuje im se Ani Družić (klavijature, melodika), Mario Bandić (perkusije, vokal), Marijana Krbot (vj-ing), Goran Goldin (bubanj) i Andrija Santro (synth, vokal, melodika). Svi su dugogodišnji participanti hrvatske dub reggae (dj/vj) scene kao aktivni članovi kolektiva: Roots Hi-Fi, Jungle Mad, Dubstep Klub, Dub Temple, International Dub Meetings, Bass Masters, Brain Decay. U njihovoj glazbi mnogi prepoznaju frekvencije francuskog elektrodub benda High Tone, a utjecaj hrvatskog dub benda Radikal Dub Kolektiv nije zanemariv. Pojedinačni osobni glazbeni afiniteti u zajedničkoj kreaciji čine zanimljivu fuziju susrećući se na frekvencijama duba, a u njihov je nastup, putem vj-inga, integrirana i vizualna komponenta izričaja.
facebook / myspace / soundcloud / bandcamp

DUBBLE
live in concert

Iza projekta Dubble se kriju dva aktivna člana naše scene, Vanya O & Dubolik (članovi nekadašnjeg benda Radikal Dub Kolektiv), koji su svojim radom unazad deset godina zasigurno obogatili dub/reggae današnjicu u Hrvatskoj. Njihov novi projekt Dubble orijentiran je na UK dub uz elemente Dubstep-a & Trance-a. Kombiniraju klasično dub mixanje s analognim sistemima uz prepoznatljiv vokal Vanje Ohnec i njene melodike.
facebook / myspace

VRX & Dr.OBI
(Digitron Soundsystem)

Digitron Sound System osnovan je 2007. godine u Zagrebu, od strane Jahstice Sounda (Dr.Obi & Igor) i Vrkija (Radikal Dub Kolektiv). Ideja koja ih je vodila je ta, da napokon netko u Hrvatskoj napravi pravi sound system, namijenjen dub/reggae glazbi. Nakon dvije godine, čini se da su to i uspjeli, iako se utrka sa opremom nastavlja! Osim dobrog zvuka, jedna od ideja je i promicanje pozitivnih vrijednosti i informiranja ljudi da postoji i drugačiji pogled na svijet, te način života različit od onog "zadanog" televizijom i babylonskim načinom konzumersko-bezidejnog "umiranja".
myspace

MENIGA
(Seasplash / DubstepKlub)

Dolazi iz backgrounda hc-punk bendova, s punoljetnošću prihvaća i elektroniku. Bubnjar Radikal Dub Kolektiva i Nule, pokretač je Seasplash Festivala, jednog od rijetkih malih i nezavisnih festivala koji je pokrenula punkrock generacija s početka 90-ih, koja je uvijek poštivala, a na kraju i zavoljela predstavljene stilove unutar festivalskog programa. Dugogodišnji promotor i borac za nezavisnu scenu, jedan je od pokretača novih zagrebackih clubbing programa DUBstep KLUB i Dubstep Sirup, punkrock attitude meetz dubstep style.
soundcloud / official.fm

BAMSTER aka LO PEAKS
(Bamwise / DubstepKlub)

Bamster je vrlo svestran gospodin. Osim što svira bas u Bamwiseu, odličnom elektro-trens-dub bendu pred kojem su tek dani najveće slave, rezident je i zajedno sa Menigom i Jan Beceleom, pokretač DubStepKlub programa u AKC Medika, kojim žele promovirati alternativnu, psihodeličniju i mračniju stranu stila, a ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da je ton majstor. Njegovi dubstep setovi, kao i vlastita produkcija, su kombinacije dubwise-reggaewise emocije sa opasnim i prljavim dubstep rifovima. Cijeli taj koktel Bamsterovih vrlina garantira uživanciju za uši i mrdanje bokovima na svakom tulumu gdje cijenjeni gospodin nastupa.
soundcloud / official.fm

JAN BECELE
(Trip To Zion / DubstepKlub)

Jan Becele prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni veći dugi niz godina, i to ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, kao i organizator brojnih glazbenih događanja. Od malena zaljubljenik u glazbu, počinje dj-ati još u srednjoj školi, tada usmjeren na hip-hop i reggae izričaj. Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system, fokusiran na reggae i dub produkciju; 2003. u Močvari pokreće klupski program Groove Sanctuary, a 2005. jedan je od osnivača inicijative Trip To Zion u sklopu koje neumorno djeluje zadnjih 7 godina.
myspace / facebook

MC POPAY (Kingston)

Iza imena Popay krije se Saša Ostojić, koji se glazbom bavi jos od tinejdžerskih dana kada je svirao u lokalnim slavonsko-brodskim bendovima. Dolaskom u Zagreb 2000.-te kreće sa svojom raggamuffin karijerom u Kingstoned Crewu. U početku Popay nije snimao u studiju nego je oblikovao i gradio svoj stil na dancehall/reggae/jungle zabavama, što mu je kasnije olakšalo studijski posao. Uz Kingstoned Crew, koji je Popayev i matični sound system, surađivao je i sa drugim izvođačima kao sto su: Radikal Dub Kolektiv, Roots in Session, Germaican Sound, Edo Maajka, Filip Motovunski, ST!lness, Ajs Nigrutin, Timbe, Sky Wikluh, Digitron Soundsystem, Diyala, Bamwise itd…Za Kingston izdaje dva singla "Reggae Zika" 2005., "Mijenja se klima" 2006., i njegov prvi album "Ovdje i Sada" koji je objavljen u lipnju 2007. a zajedno s MC Chakkom objavljuje album kućne izrade "Skvot i komšiluk vol.1" posvećen Autonomnom kulturnom centru Medika, gdje je uostalom i snimljen. Popay je gostovao na mixtapeovima u Srbiji, Bosni, Sloveniji i Hrvatskoj, i prvi je domaći MC koji je objavljen na riddim albumu (Europe Rodeo Riddim u produkciji Seed Music). Isto tako, Popay je već nekoliko godina voditelj programa na glavnom stejdžu Seasplash Festivala.
myspace / facebook / soundcloud

MC DUB INSULA
(Bamwise / Brain Decay / Digitron Soundsystem)

Osim što je prvenstveno vokal i klavijaturist u zagrebačkoj dub-elektro grupi Bamwise, te vokalna pratnja Digitron Soundsystema, Dub Insula često nastupa i kao MC na raznim klupskim večerima širom Hrvatske. Isto tako, čini polovicu Breakomora & Demonaut dvojca u breakore projektu Brain Decay.
myspace / soundcloud

MC RAS M.I.S.T. HIGHPER

U svojoj sedmogodišnjoj karijeri ima zavidnu listu domaćih i stranih izvođača s kojima je dijelio pozornicu. Svojim specifičnim stilom MC-anja uspješno se nadovezuje na razne glazbene stilove kao što su reggae, dub, dancehall, grime, hip-hop, dubstep, jungle, d'n'b, breakbeat.
facebook

TRIP TO ZION VIDEO

Inicijativa građana koja djeluje od ožujka 2005.g. s ciljem promoviranja DJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: reggae, dub, d'n'b, jungle, breakbeat i trance. Trip To Zion djeluje i na razini vizualne kulture u sklopu Trip To Zion video programa.
facebook / myspace

VJ ZIA
(Echo Terrorists)

Zia je VJ Echo Terrorista, audio-vizualnog projekta inspiriranog eksperimentalnim elektronskim zvukom (u sferi idm-a, noisea, dronea, dubstepa, breakcorea...), kao i surrealizmom prizora. Kombinirajući mračni zvuk sa psihodeličnim slikama Echo Terrorists u svojim nastupima stvaraju posebnu sinestetsku atmosferu pomalo vanzemaljskog karaktera.
youtube / facebook

Soba 4
-Prog / Minimal / Fullon / Dark / Forest / Psy-Trance -

VAL VASHAR & PILA
(Ministarstvo Psihodelije)

Val Vashar je dugogodišnji rezident Ministarstva Psihodelije, te label DJ Zenon i Glitchy.Tonic.Recordsa. Iako voli razne trens stilove, te često odrađuje i chillout setove, uglavnom vrti minimal-prog varijante. Pila kao trance dj prvi put nastupa na Seasplash festivalu 2007. godine na flooru Ministarstva Psihodelije, a u idućoj sezoni postaje resident DJ na Ministarstvima u Močvari. Od tada svira na gotovo svakom psy zbivanju u Zagrebu. Stilski se još uvijek nije definirao, pa se zvuk mijenja iz seta u set, ali često pušta engleski fullon zvuk.
vashar.com / myspace / soundcloud / official.fm

PELKS
(Pistolero / MoDem)

Pelks aktivno sudjeluje na sceni već nekoliko godina. Vrti tehnički vrlo dotjerane setove i strastveno prati trendove na psihodeličnoj sceni. Njegovi se setovi mogu opisati kao high-tech-fullon-psytrance.
myspace

SI
(MoDem)

Pokretač Momento Demento parti serijala. Zaslužan za dovođenje brijača kao što su Dust, Assioma, Shotu, Hoodwink, EVP itd...
facebook

FIDEL & GONZO
(Psyebancia)

Fidel i Gonzo su rezident dj-evi Psyebancia parti serijala. Njihov je cilj dovođenje i puštanje kvalitetnih zvukova sa svih strana svijeta. Naginju na mračnu stranu trensa.
soundcloud / myspace / facebook

INNER
(Oddvod)

Katica za sve Oddvod kolektiva. Voli klasični fullon zvuk.
soundcloud

GANESH
(Free Spirit)

Dugi niz godina na sceni i jedan od začetnika iste. U posljednje vrijeme brije na prog varijante.
soundcloud / mixcloud

SAMOTONE
(Troll)

Čovjek iza papirnatog Troll projekta. U slobodno se vrijeme bavi produkcijom, a setovi su mu kombinacija klasičnog psy zvuka i fullona.
myspace

JACK THE TRIPPER
(Tripping Trolls / Trip To Zion)

Pokretač Tripping Troll projekta, fokusiranog uglavnom na forest psy-trance.
soundcloud / facebook

VJ SRETNI EDI
(Transmeet.tv / Yoga Jam)

Sretni Edi je jedan od osnivača Transmeet.Tv-a. Video produkcijom se bavi zadnje 3 godine izrazito intenzivno i iza sebe ima nekih 150 radova objavljenih na Transmeet.Tv-u. Na VJ radionici kod Wild Bronco, upoznao se s VJ svijetom te ga počeo primjenjivati kao sastavni dio svog video editorskog posla. Do sada je radio kao VJ i DJ samo u Hrvatskoj i Bugarskoj, ali s tendencijom ka sveobuhvatnijem razvijanju vlastitog multimedijskog stila.

VJ TT

Fokus njenog interesa su objekti za tijelo i prostor.

& After party @ Chakka's
Start: 07:00h

MARMELADA 100% vinil by VRX & ZMAYO

Marmelada, večer osmišljena da Vrx i Zmayo na zadovoljstvo svih prisutnih, preslušavaju svoje hrpice vinila.

jazz / funk / fusion / punk / ska / trash / pop / stoner / rock / breaks / drum'n'bass / easy listening / trip-hop / big beat / afrobeat / tribal / latin / folk / experimental / tech / swing / big bands

promo guy // 16/01/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*