home > najawa > Yamato @ Dvorana Dražena Petrovića, 26/02/2012

kontakt | search |

Yamato @ Dvorana Dražena Petrovića, 26/02/2012

U Dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu će u nedjelju, 26. veljače senzacionalni glazbeno-scenski spektakl održati najatraktivniji Taiko bubnjari, Yamato - The drummers of Japan. Bubnjarski ansambl Yamato čini 10 vrhunskih bubnjara koji, osim snage, publici daju veliku dozu interakcije i humora, što ovaj događaj čini odličnom kombinacijom energičnog koncerta i duhovite kazališne predstave. Spektakl u Ciboni podijeljen je u dva dijela s pauzom od 20 minuta pa publiku očekuje puna dva sata originalne i vrhunske zabave.

Yamato - The drummers of Japan prvi su put nastupili i pritom "zaveli" publiku u Zagrebu u travnju 2010. godine u velikoj dvorani Doma sportova, a prošle godine su napravili svojevrsno čudo i kišnog 30. srpnja u potpunosti ispunili Jelačić plac i dijelove okolnih ulica.

Publiku koja pohodi senzacionalne nastupe Yamato bubnjara predstavljaju sve generacije pa u njihovim impresivnim izvedbama s bubnjevima, scenografiji, kostimografiji i duhovitoj interakciji sudjeluju i uživaju čitave obitelji ili pak poklonici energičnijih koncerata kao i kazališna publika.

Neposrednost i energiju koju tijekom nastupa odašilju svi članovi ansambla nemoguće je ne osjetiti pa sasvim sigurno i zbog toga Yamato svake godine opčini brojnu publiku diljem svijeta.
[  ]

"Yamato sam osnovao prije 19 godina u želji da s nekolicinom prijatelja nastupim na velikom tradicionalnom Taiko festivalu na kojem nastupaju stotine bubnjarskih ansambala iz cijelog Japana. Tom prilikom smo bili toliko dobro prihvaćeni da smo odlučili povećati skupinu i obogatiti naš ansmabl. Tako, naprimjer, ja skladam glazbu, a moja sestra kreira kostime koje svi nosimo na nastupima i oni sadrže elemente narodnih kostima iz naše pokrajne. Naime, naše selo Asuka nalazi se u pokrajni Nara u kojoj je davno začet japanski budizam. Bubnjevi su nekada bili sastavni dio ratnih pohoda i imali su važnu ulogu u japanskim svetkovinama, a danas u našim rukama oni prenose poruku zajedništva i pozitivnu energiju diljem svijeta. Pomoću ritma i zvukova naših moćnih bubnjeva mi svake godine uspješno komuniciramo sa ljudima iz 50-tak država na nekoliko kontinenata. Vjerujem da smo publiku u Zagrebu zaista posebno dojmili jer smo već prilikom našeg prvog nastupa doživjeli nevjerovatnu povratnu energiju, koja je u pravilu najveća nagrada za cjelokupan naš trud. Yamato bubnjari danas slove za svojevrsne ambasadore dijela japanske kulture jer naš ansambl godišnje čuje i vidi više stotina tisuća ljudi, a ono što smo doživjeli u Zagrebu na glavnom trgu uspoređujemo s našim najvećim nastupima u Australiji, Škotskoj, Kaliforniji ili Njemačkoj. Bilo je nevjerovatno vidjeti toliko puno ljudi koji unatoč lošem vremenu aplaudiraju i komuniciraju s nama više od dva sata. Te večeri smo prvi put nastupali dva sata bez pauze i, koliko se sjećam, dva puta se vraćali na bis. Publika u Zagrebu zaista je vrlo otvorena i prijateljska sa srdačnim reakcijama tijekom cijelog nastupa a tako dobru pratnju rijetko gdje susrećemo. Zato na našem koncertu u Dvorani Dražena Petrovića očekujemo fantastičnu atmosferu te ćemo vrlo rado i s velikim žarom, ukoliko se pokaže interes. održati i dva nastupa u istom danu. Inače, ono što pripremamo za nastup u dvorani će, vjerujemo, ponovno oduševiti publiku u Zagrebu jer osim uvježbanih članova skupine posjetitelje očekuje impresivna pozornica na tri etaže i posebni ambijent koji stvaramo pomoću izvrsne rasvjete i ozvučenja. Svaki posjetitelj će dobiti mnogo dobre energije i ritma koji daje snagu."

promo girl // 22/02/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Zaperlipopette @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 22/10/2019

Zaperlipopette @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 22/10/2019

| 21/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Paisley Powder @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 20/10/2019

Paisley Powder @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 20/10/2019

| 17/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Aklea Neon @ Vinyl, 24/10/2019

Aklea Neon @ Vinyl, 24/10/2019

| 16/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: DJ/promotorski kolektiv Ćelija dovodi Arcangela u Zadar i Zagreb.

DJ/promotorski kolektiv Ćelija dovodi Arcangela u Zadar i Zagreb.

| 16/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Gigfest #4 @ Tom Klub, Požega, 18-19/10/2019

Gigfest #4 @ Tom Klub, Požega, 18-19/10/2019

| 16/10/2019 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*