home > najawa > NADJA (Kanada / Njemačka) & OFF THE INTERNATIONAL RADAR (Kanada) @ Klub Palach, 28/03/2012, Rijeka

kontakt | search |

NADJA (Kanada / Njemačka) & OFF THE INTERNATIONAL RADAR (Kanada) @ Klub Palach, 28/03/2012, Rijeka

Distune promotion predstavlja…
[  ]




NADJA
(Kanada / Njemačka)

OFF THE INTERNATIONAL RADAR
(Kanada)

Za sam kraj ožujka stiže nam glazbena poslastica iz Kanade, sastav NADJA, dvojac koji stvara glazbu opisanu kao drone metal, ambient doom i shoegaze, kombinirajući elektroniku, epičke riffove i atmosferični glas u jedno putovanje.
Zajedno sa Nadja-om, a po prvi puta ikad, u Evropu stižu OFF THE INTERNATIONAL RADAR, kvartet koji svojim glazbenim stvaranjem istražuje post-rock, craut-rock, psihodeliju i punk.


@Klub Palach
ulaz: 40/60kn
početak: 20.30h


NADJA

Nadja je duet iz Toronta koji čine Aidan Baker (gitara, vokal, žičani instrumenti, puhački instrumenti, ritam mašina) i Leah Buckareff (bas, vokal). Nadja je nastala 2003. godine kao solo projekt eksperimentalno/ ambijentalnog glazbenika i pisca Aidan Bakera (Die Stadt, Mystery Sea, Drone Records) a kao alternativa njegovom solo radu; Nadja istražuje mračniju, bučniju i težu stranu atmosferične i eksperimentalne glazbe, a kao duo započinje s radom potkraj 2004. godine.

Kombinirajući spore i depresivne metal riffove i teške, minimalističke perkusije sa sjetnim melodijama i shoegaze estetikom, Nadja pokušava stvoriti amorfni zid zvuka koji slušatelja podjednako i uzdiže i uništava. Nadjina glazba uspoređena je sa bendovima kao što su Godflesh / Jesu, Halo, Khanate/ Sunn o))), Boris, Esoteric i Earth.

Nadja je zapravo Bakerova "drone posveta" doom-u. Rezultat toga je kao da Godflesh obrađuje Troum, narkoleptični trance beatovi odsvirani brzinom puzanja kroz koje se probijaju melankolični riffovi. Kroz Nadjinu ambientalnu glazbu provlače se elementi psihodelije, free jazz-a, drone-a i eksperimentalne muzike, ali rifovi su ti koji sastavu Nadja daju zvuk očaja i prizvuk doom-a.

Budućnost doom-a?

Svijet bi trebao biti sretan...


OFF THE INTERNATIONAL RADAR


Negdje između post, kraut, psihodelik i punk rocka, između elektronike, eksperimentale i drone-a, postoji mjesto u kojem djeluju Off The International Radar.

Osnovani od strane Henry Sansoma, Don Kennedya i Aaron Dawsona u podrumu kuće u kojoj su živjeli u Torontu, OTIR su narasli od malih party-ja do nastupa sa Holy Fuck, A Place to Bury Strangers, Polmo Polpo, Mahogany i Quintron. Beskrajno velika kolekcija glazbe i duboka ljubav prema glazbi spojila ih je u bend čiji se zvuk može opisati kao epski, hipnotički, ali i snažan.

Kombinacijom odličnih, originalnih vizuala koji se isprepliću sa glazbom, OTIR se poigravaju sa live zvukom prilagođavajući ga prostoru u kojem sviraju; da li agresivnim low-fi nastupom u nekom zagušenom podrumu, atmosferičnim repertoarom kada nastupaju u galeriji ili epskim skladbama na otvorenim stadionima.

Bendu je ovo ujedno i prva evropska turneja!


Raspored:
19.30h vrata
20.30h OFF THE INTERNATIONAL RADAR
21.30h NADJA

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 40,00 kn mogu se kupiti od ponedjeljka 5.3. u Klubu Palach (Kružna 6) te u Glazbenom Centru Rijeka (F. Račkog 22, tel:'51/371-014)!


NAPOMENE:

Sa ovim koncertom, Distune promotion započinje s promicanjem politike početaka programa u najavljeno vrijeme. S obzirom na uvjete korištenja kluba Palach tokom radnih dana po pitanju koncertnih aktivnosti, želimo istaknuti da će dotični koncert početi neuobičajeno rano (20:30h).

Također, od ovog koncerta, započinjemo sa pretprodajom ulaznica po promotivnoj cijeni, što je do sada bilo bilo moguće samo rezervacijom. O mjestima pretprodaje publiku ćemo obavijestiti putem najava.

I za kraj, pozivamo Vas da i osobno posjetite koncert, ili da nam pošaljete
imena osoba koje će u ime vašeg medija doći na događaj.

Također vas želimo obavijestiti da svojim čitaocima/slušaocima možete
podijeliti 2x1 ulaznicu za koncert, te vas molimo da nas o dobitnicima
obavijestite e-mail-om najkasnije dan uoči koncerta!

Radujemo se vašem dolasku!

Hvala na podršci i srdačan pozdrav!

distune promotion // 25/03/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*