home > najawa > PISTOLERO - 7 godina u 5 soba @ AKC Medika, Zagreb, 18/01/2013

kontakt | search |

PISTOLERO - 7 godina u 5 soba @ AKC Medika, Zagreb, 18/01/2013

AKC MEDIKA
Petak, 18.01.2013.
20:00 - 10:00
40kn do 22h / 50kn do ponoći / 60kn kasnije

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@ATTACK - Rastur Soba
- Breakbeat / Psy-Breaks / Tech-Funk -

HEDFLUX
[Broken Robot / UK]
soundcloud / facebook

Hedflux dolazi iz engleskog Norwicha, trenutno je najeksponiraniji svjetski breaks producent, i čovjek koji breakbeat zvuk gura sve dalje u 21. stoljeće sa svojom eklektičnom kombinacijom breakbeata, psy-breaksa, techna i psy-prog-trensa, koju sam voli nazvati psihodelični tech-funk. Produkciju objavljuje na masivnom Broken Robot Recordingsu, a prve ploče su mu izašle na kultnom Sinisteru. Osim toga, Hedflux stvari ili njegovi remiksevi mogu se pronaći i na etiketama kao što su: Digital Structures, LOT49, Dead Famous, AUX, Liquid, Enig'matik itd. Na Pistolero dolazi četvrti put, i to nakon turneje po Australiji i Novom Zelandu, te kao i obično, svi prisutni u Rastur Sobi doživjet će jedinstveno audio-vizualno iskustvo brejkbit rasturačine.

BROKEN EYE
[Broken Robot / UK]
soundcloud / facebook

Broken Eye su engleski breakbeat duo koji vlastitu produkciju uglavnom objavljuju na matičnom Broken Robot Recordsu. Njihov je zvuk opasna, beskompromisna i uvrnuta psihodelično tehnoidna breaks mješavina i najperspektivnija su pojava na breakbeat sceni. Osim na matičnom labelu, objavljuju i na etiketama kao što su Warped, Elektroshok, YellowFinger, Rune, Psychoactive itd. Na Pistolero dolaze drugi put. Prvi put su, sukladno Pistolero običajima, rasturili.

ZMAYO
[Pistolero / HR]
soundcloud / facebook

Zmayo je već dugi niz godina na sceni. Kao dio Pistolero AV kolektiva, trudi se promovirati kvalitetnu glazbu, pogotovo breakbeat i njegove fuzije sa različitim stilovima. Njegovi se setovi uglavnom mogu opisati kao psy-tech-breaks. Povremeno vrti i eksplozivni dark/fullon/psytrance, robotični neurofunk/drum'n'bass te masivne psygressive/techno/tech-funk setove. Zajedno sa Vrxom (Digitron Soundsystem), domaćin je na Marmeladi...

KIRG
[Pistolero / HR]
official.fm / facebook

Kirg je dugogodišnji Pistolero rezident i jedan od pionira nuskool/psy/breaks zvuka u HR. Vrtio je širom Hrvatske i regije, te dijelio pozornicu sa mnoštvom faca.Voli malo žešći zvuk, a njegovi su setovi pun pogodak za svakog plesača...

AKIRA
[Pistolero / HR]
mixcloud / facebook

Akira, osim breakbeata, ponekad vrti i psy/prog varijante, a nisu mu strani ni povremeni izleti u dubstep.,
[  ]

--------------------------------------------------------------------------------------------------
@CHAKKA'S ROOM - Bubnjobas Soba
- Drum'n'Bass / Techstep / Neurofunk -

REKORB
[Cybershot Crew / HU]
soundcloud / facebook
&
IGG
[Cybershot Crew / HU]
soundcloud / facebook

Igg & Rekorb čine Cybershot Crew, madžarski dj dvojac iz Budimpešte. Djingom se bave preko 5 godina i uglavnom su fokusirani na kombinaciju futurističkog neurofunk zvuka i deep-minimal technoidnog drum'n'bassa. Slove za ponajbolje madžarske drum'n'bass dj-eve, a dijelili su pozornicu sa hrpom kvalitetnih dnb brijača. Neki od njih su Cause4Concern, Black Sun Empire, N-Phect, Phace, Misanthrop, Zero Method, Future Signal itd.

VRH aka IMPLANT
[Architecture / Danger Chamber / Loopjunkies / HR]
soundcloud / facebook

VRH, nekad poznat i kao Implant, splitska je drum'n'bass faca. Kao klinac sluša hardcore / metal varijante i nakon nekoliko godina sviranja u underground bendovima, odlučuje se posvetiti elektronskoj glazbi. Ispočetka se zabavlja sa IDM / Dub / Trip-Hop projektima, ali ubrzo otkriva drum'n'bass kojem se u potpunosti posvetio i danas je njegova produkcija na vrhunskoj svjetskoj razini, a njegove stvari objavljuju na raznim kompilacijama etikete poput Temper D Recordings, Black Hoe, Mindtech ili Nightmare, dok je njegov izvrsni album prvijenac "The Blue Scout" objavio respektabilni Wayside label, a na albumu su gostovali drum'n'bass brijači kao što su Treo, Recall, Kr4y i Identity. U novije vrijeme produkciju objavljuje kao VRH, i riječ je o relativno atmosferičnijim pjesmama koje objavljuje na etiketama kao što su Architecture ili Danger Chamber.

ODIUM
[Protokol / Bass Invaders / HR]
official.fm / mixcloud

Odium se elektronskom glazbom bavi od 2000. godine. Veći dio svoje producentske/DJ karijere posvetio je mračnijoj strani drum and bass-a poznatijoj kao neuro funk, a nakon razlaza Bassinvadersa, Odium se odlučuje u potpunosti muzički opustiti i istraživati, a u zadnje vrijeme ga najviše zanima deep-techno-minimal-progressive-tech house-postdubstep zvuk. Kao producent i DJ razvija specifični stil u kojem se spaja sinergija različitih elektronskih pravaca koje voli.

JAN BECELE
[Trip To Zion / HR]
facebook

Jan Becele prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni veći dugi niz godina, i to ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, kao i organizator brojnih glazbenih događanja. Od malena zaljubljenik u glazbu, počinje dj-ati još u srednjoj školi, tada usmjeren na hip-hop i reggae izričaj. Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system, fokusiran na reggae i dub produkciju; 2003. u Močvari pokreće klupski program Groove Sanctuary, a 2005. jedan je od osnivača inicijative Trip To Zion u sklopu koje neumorno djeluje zadnjih 8 godina.

SAPLEO
[Subjekt / HR]
soundcloud / official.fm

Sapleo je u kratko vrijeme postao sastavni dio scene s uvijek sviježim DJ setovima. Ljubitelj je mračnijeg, dubokog dubstepa i drum'n'bassa sa istančanim smislom za fin i čist, a istodobno dubok i prljav zvuk.

AGREGAT
[Trip To Zion / Groomates / HR]
soundcloud / official.fm

Agregat je jedan od osnivača Kolektiv magazina i klupski DJ stalno prisutan na okupljanjima skejtera i snowboardera. Svoju glazbenu podlogu duguje raznim podvrstama glazbenih pravaca, od starih šlagera do drum n bassa, što rezultira kreativnim i plesnim čudomixom koji vam mami osmijeh na lica i daje energiju.

Hosted by:
MC CHAKKA
soundcloud / official.fm

MC Chakka uvijek zakuha atmosferu i natjera sve prisutne na ples i smijeh. Djeluje kao vokalna potpora mnogim live izvođačima dnb-a, duba, breaksa i dubstepa. Surađuje sa somborskim Zion Crewom, sa Popayom brije u hip-hop vodama, a roka i u projektu Golem. Redovno se pojavljuje na mnogim regionalnim festivalima, a surađivao je sa glazbenicima kao što su High Tone, OBF Sound, Jah Free itd

--------------------------------------------------------------------------

@GREY ROOM - Psihodelična Soba
- Prog / Tech / Dark / Fullon / Psy-Trance -

DHARMA
[Looney Moon / ITA]
soundcloud

Dharma je talijanski psy-trance producent koji mjuzu uglavnom objavljuje na matičnom i odličnom Looney Moon labelu, ali i na etiketama kao štu su Purple Hexagon ili Psynon. Vrlo je talentiran i relativno je novije ime na sceni. Plesne podije rastura sa moćnom kombinacijom masne baščine, kiselih atmosfera i ponešto šumskog zvuka.

VAL VASHAR
[Ministarstvo Psihodelije / Zenon / HR]
soundcloud

Val Vashar je dugogodišnji rezident Ministarstva Psihodelije, te label DJ Zenon Recordsa. Iako voli razne trens stilove, te često odrađuje i chillout setove, uglavnom vrti minimal-prog varijante. Za Glitchy.Tonic Records je iskompilirao odličnu "Perun" kompilaciju...

PILA
[Ministarstvo Psihodelije / HR]
soundcloud / official.fm

Pila kao trance dj prvi put nastupa na Seasplash festivalu 2007. godine na flooru Ministarstva Psihodelije, a u idućoj sezoni postaje resident DJ na Ministarstvima u Močvari. Od tada svira na gotovo svakom psy zbivanju u Zagrebu. Stilski se još uvijek nije definirao, pa se zvuk mijenja iz seta u set, ali često pušta engleski fullon zvuk.

PELKS
[Mo-Dem / HR]
soundcloud

Pelks aktivno sudjeluje na sceni već nekoliko godina. Vrti tehnički vrlo dotjerane setove i strastveno prati trendove na psihodeličnoj sceni. Njegovi se setovi mogu opisati kao high-tech-fullon-psytrance.

WINPA
[Independent / HR]
soundcloud

Winpa je novo ime u dj vodama. Vrti mračnije varijante trensa, od dark/psygressive brija do fullon/forest vožnji. Bavi se i psihodeličnim dekoracijama u sklopu Area 51 ekipe.

Deco: Area 51

---------------------------------------------------------------------------

@JAZZ ROOM - Živa Soba
- Live / Dub / Reggae / Dubstep -

EGOLESS live
[Lo Dubs / HR]
soundcloud / facebook

Egoless, producent i multiinstrumentalist, jedna je od najkvalitetnijih pojava na našem glazbenom nebu. A i šire…Bavi se dubokim, eksperimentalnim dubom i dubstepom te iza sebe ima solidan broj izdanja, između ostalog i na američkom Lo Dubs Recordsu. Njegov album "Selected Works 9-12" vjerojatno je najbolji album objavljen u Hrvatskoj 2012-e godine. Osim što se bavi glazbenom produkcijom u Egoless projektu, svira još i u STilnessu, te kao dio Ital Jam benda, koji će mu se ovom prilikom pridružiti na pozornici. Svirka na Pistoleru, njegov je prvi "živi" nastup uopće…

ITAL JAM live
[Itall Jam Sessions / HR]
soundcloud / youtube

Ital Jam bend sastavljen je od vrsnih glazbenika koje ste imali prilike slušati u mnogim zagrebačkim zvučnim frakcijama (Bamwise, ST!llness, Tobogan, Beat Busters, Digitron itd). Ideja koja je ujedinila pojedine članove raznih bendova i soundsystema je zajedničku ljubav prema dub, reggae, drum & bass, jungle, trip-hop, dubstep, ambient i srodnoj glazbi, objedinjenoj kroz live svirku u potpunosti temeljenu na improvizaciji. Glazba nastaje na licu mjesta i više nikada se neće ponoviti u istom obliku...

BAMWISE live
[RawSoundFoundation / HR]
soundcloud / bandcamp

Bamwise je zagrebački sedmeročlani kolektiv mladih entuzijasta koji gravitiraju oko planeta dub. Svi su dugogodišnji participanti hrvatske dub reggae (dj/vj) scene kao aktivni članovi kolektiva: Roots Hi-Fi, Jungle Mad, Dubstep Klub, Dub Temple, International Dub Meetings, Bass Masters, Brain Decay itd. U njihovoj glazbi mnogi prepoznaju frekvencije francuskog elektrodub benda High Tone, a utjecaj hrvatskog dub benda Radikal Dub Kolektiv nije zanemariv. Pojedinačni osobni glazbeni afiniteti u zajedničkoj kreaciji čine zanimljivu fuziju susrećući se na frekvencijama duba, a u njihov je nastup, putem vj-inga, integrirana i vizualna komponenta izričaja.

DUBBLE live
[Dub Tunnel / HR]
soundcloud / facebook

Iza projekta Dubble, kriju se dva aktivna člana naše scene, Vanya O & Dubolik (članovi nekadašnjeg benda Radikal Dub Kolektiv), koji su svojim radom unazad deset godina zasigurno obogatili dub/reggae današnjicu u Hrvatskoj. Njihov novi projekt Dubble orijentiran je na UK dub uz elemente Dubstep-a & Trance-a. Kombiniraju klasično dub mixanje s analognim sistemima uz prepoznatljiv vokal Vanje Ohnec i njene melodike. Prvo vinilno izdanje izašlo je na Dub Tunnel Recordsu...

DJ podrška:
HOMEGROWN SOUND vs ONE WOMAN ARMY IN DUB

Homegrown Sound je svoje prve selekcije odradio u Mastersu na programu Bass Masters. Uz redovito sudjelovanje u Mastersu utorkom, trenutno se bavi organizacijom reggae/dub/dubstep večeri Roots to DUB(step) u sklopu Akc Medike. Kada se radi o selekciji, proteže se od starog rootsa 60-ih do brzih steppersa i sličnih dubova najnovije produkcije uz mnoštvo dubplateova, Potrebno je naglasiti i da uz svaki selection pršti mnoštvo efekata, sampleova i sirena iz razglasa ispred kojeg ne možete ne zaplesati.One Woman Army In Dub, naša zasigurno jedina istinske dub headica, svoju selekciju osvježava i podebljava na dnevnoj bazi, uvijek iznenadi s nečim novim i nečuvenim, ekskluzivnim i vrućim. Iznenađuju iz partija u parti sa strictly roots'n'culture vibeom. Uvijek dolazi s brdom novih izdanja striktno na vinilu...

---------------------------------------------------------------------

@DZIU - Opuštena Soba
- Downbeat / Ambient / Chill -

KUDJO
[Sol Jah Sound / Ajnavision / HR]
soundcloud / mixcloud

Kudjo, civilni aktivist i bioagrikulturist, dolazi sa otoka Hvara. Psihodelični zvuk otkrio je prije 15ak godina, i njegovi se setovi baziraju na kombinaciji psy-chilla, psy-duba i trens dipare.

PIPAL
[Chillibar / Ministarstvo Psihodelije / HR]
soundcloud / official.fm

Pipal je jedan od pokretača Chillibar serijala, downbeat-chillout projekta kojem je glavna svrha da bude opuštena glazbena čitaonica. Također djeluje u sklopu Ministarstva Psihodelije, a odvrti sve što je etnodelično, dubodelično i atmosferično.

M.I.L.E.
[Groodanje / Pod.room.sky.funk / HR]
soundcloud

M.I.L.E. ili u prijevodu Muzika Iskrena Leteća Energija DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Član je poznatog zagrebačkog multimedijalnog audio-vizualnog kolektiva DJ-a i VJ-a - Groodanje, stilski vrlo raznolik te uspješno u cjelinu spaja razne glazbene stilove kao što su funk, breaks, downbeat, house, drum'n'bass i slično.

LINDARSKI
[Pistolero / HR]
official.fm

Lindarski je Pistolero specijalist za dub i slične opuštene beatove.

KESTEN
[Psy.Cabaret / HR]

Kesten iz Kesten Impro Cabareta, zamijenit će svoju ulogu izvođača raznih čudorija, i postati na kratko DJ.

------------------------------------------------------------------------
After party @ Chakka's

MARMELADA by VRX & ZMAYO

Marmelada je projekt sa bazom u Chakka's Room-u (AKC Medika, Zagreb). Pokrenuli su je Vrx (Digitron Soundsystem) i Zmayo (Pistolero) zbog kroničnog nedostatka vremena za preslušavanje ploča iz njihovih kolekcija. Osim što bazično vrte dub/reggae (Vrx) i breakbeat/psy-breaks (Zmayo) u Digitron Soundsystem i Pistolero projektima, na Marmeladi puštaju živopisni koktel gomile glazbenih žanrova i stilova isključivo sa vinila, u mogućim i nemogućim kombinacijama. Naglasak je na organskom zvuku i zafrkanciji. Marmelada se kuša u mnogo okusa: jazz / funk / rock / stoner / afrobeat / disco / big bands / swing / blues / experimental / electro / punk / ska / acid / triphop / breaks / folk / pop / trash / bigbeat / kraut / fusion / surf / drum'n'bass / dub / reggae / tribal / latin / easy listening / tech / garage / lounge / beat / offbeat / psychedelic / hyperdelic.

http://www.facebook.com/marmelada.hyperdelica

-----------------------------------------------------------------------

Video Setup & VJing:

LITEMOTIF
[facebook]

LiteMotif je živopisni video projekt grupe entuzijasta koji će vas odvesti u paralelnu stvarnost. Njihov rad je pun vizualnog eksperimentiranja i interakcija, mapiranja i video postavki koje sjajno nadopunjuju prostor te pretvaraju klubove i festivalske pozornice u jedino mjesto za tulumarenje na kojem želite biti. LiteMotif čine Bamwise VJ tim i Wild Bronco...

BAMWISE VJ TEAM
[facebook]

Bamwise VJ team integralni je dio Bamwise-a.

WILD BRONCO
[myspace]

Wild Bronco je na sceni od 2005 godine kada je sa skupinom entuzijasta započela A/V projekt Pistolero te i danas aktivno djeluje kao rezident vj i dizajner komunikacijskog i promo materijala. Od tada do danas nastupa na raznim audio-vizualnim događanjima na području regije. Svakom video nastupu pristupa individualno, iznova osmišljavajući scenografiju i mapira površinu, stvarajući jedinstveni vizualni podražaj.

TANJA & 400 ZEČEVA
[youtube]

Tanja (& 400 Zečeva) se VJingom bavi od 2004. godine. Nastupa na raznim festivalima i klupskim večerima, isprva kao dio VJ dua FRAMEwork, zatim samostalno, te kao rezidentica Pistolero i Zbeletron kolektiva. U svom radu kombinira animacije, ilustracije i video snimke, stvarajući psihodelično-infantilni vizualni kolaž.

DONNIE
[facebook]

Donnie je relativno novo VJ ime na sceni. Djeluje u sklopu Hipermedia tima i bavi se usavršavanjem na polju videa i novih medija.
-----------------------------------------------------------------------

Extra Performances:

KESTEN IMPRO CABARET KOLEKTIV
[facebook]

Kesten Impro Cabaret Kolektiv je umjetničko eksperimentalna skupina oformljena 2008 godine. Njihov rad se temelji na izražavanju kroz elemente muzičkog teatra, cirkus arta, pokreta, projekcija i sjena. Svaka izvedba je posebna i nepredvidiva cjelina...

SKUPINA CIRKORAMA
[facebook]

Cirkorama je osnovana 2008.godine s ciljem poticanja kreativnosti, edukacije i istraživanja na polju izvedbenih umjetnosti, s osobitim naglaskom na cirkusku umjetnost. Kroz minijature, predstave i predstavice, koreografije, performanse i multimedijalne projekte trude se približiti cirkusku umjetnost svim uzrastima.

promo guy // 07/01/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*