home > najawa > WINTERSPLASH # 6 @ AKC Medika, Zagreb, 22-23/02/2013

kontakt | search |

WINTERSPLASH # 6 @ AKC Medika, Zagreb, 22-23/02/2013

WINTERSPLASH - su zimske zabave Seasplash festivala koje se šestu godinu zaredom odvijaju u prostorima zagrebačkih klubova. Kao prvi inozemni nositelji programa Wintersplasha 2013. potvrđeni su Channel One - jedan od najpoznatijih svjetskih dub reggae soundsystema koji će po prvi put nastupiti u Zagrebu i Dub Terror, poznati talijanski producent i dj s prebivalištem u Londonu.

Ove godine Wintersplash će se uz raznovrsni program događati na tri različite pozornice u prostorima AKC Medika: u klubu Attack, Chakkinoj i Sivoj sobi. Uzmu li se u obzir i prethodna tri izdanja Zagreb Winter Reggae Festivala, iz kojeg ova manifestacija vuče korijene, AKC Medika je ukupno šesta lokacija, nakon Tvornice, Močvare, Pauka, Aquariusa, i Pogona Jedinstvo.

Legendarni Channel One osnovali su Mikey Dread i njegov brat Jah T, a ime izabrali u čast istoimene kultne jamajkanske diskografske kuće čija su izdanja bila posebno zastupljena u njihovim ranim selekcijama. Nastupaju od davne 1979. kad je, inspiriran Bob Marleyjevim vjerovanjem u ujedinjavanje ljudi putem reggae glazbe, Mikey želio upoznati nove ljude s dub reggae glazbom i počeo nastupati po sveučilištima gdje je brzo stekao brojne obožavatelje. Od tada pronose svoj jedinstven zvuk diljem svijeta - nastupili su u Australiji, Belgiji, Finskoj Francuskoj, Irskoj, Italji, Izraelu, na Novom Zelandu, u Švedskoj, Švicarskoj, Turskoj, Velikoj Britaniji... na brojnim festivalima kao što su Glastonbury, Bestival, Outlook...Njihovi nastupi postali su sastavni dio identiteta Notting Hill Carnivala u Londonu, najvećeg europskog uličnog festivala. Hrvatsku publiku osvojili su na Seasplash festivalu 2010. Da su relevantni i na glazbenoj sceni 21. stoljeća dokazali su pobjedom na Red Bull Culture Clash Academy 2010., gdje su u finalu glasovima publike nadjačali mlađe i trenutno popularnije Skream-a i Bengu, Goldijev Metalheadz tim i Souljazz records. Također uspješno su održali britanske turneje "Dub to Dubstep " 2009. s Kromestarom, RSD-om i Jazzsteppom i "Dub to Jungle" 2011. s Congo Natty i Tenor Fly, pri čemu su pokazali svoj dub reggae zvuk kao dio opipljivog naslijeđa iza dubstepa i junglea.Dio specifičnosti Channel One sound systema leži i u ručno izgrađenim zvučnicima koji pružaju moćni duboki bass naglašavan echom i sirenama. Njihovu selekciju starih i novih dub reggae klasika dodatno upotpunjuje MC Ras Kayleb rastafarijanskim tekstovima i pjesmama. Svojim pozitivnim vibracijama bez sumnje će rasplesati zagrebački Wintesplash.

Dub Terror, talijanski producent i DJ koji živi i radi u Londonu, etablirao se dub produkcijama koje spajaju roots glazbu s digitalnim futurističkim zvukom. Nakon uspješnih izdanja ep singlova na vinilu za Universal Egg, poznatu britansku izdavačku kuću, osvojio je scenu albumom prvijencem "Dub Terror". Radio je remixe za legendarnog Adriana Sherwooda, kultni electro-dub sastav ZionTrain, te za Heartical i Rough Trade izdavačke kuće. Kroz godine surađivao je s najvećim imenima reggae glazbe, na nastupima s Black Uhuru, Abyssinians, the Heptones...i u studiju s Warrior Queen,Echo Ranks, Brother Culture...Njegov izričaj spoj je utjecaja old school roots glazbe i izvođača King Tubby, Lee Perry and JahShaka, Dub Terror i modernih producenata bass glazbe kao što su The Bug, Digital Mystikz i Disrupt. U zadnje dvije godine Dub Terror brusi svoj zanat nastupajući u poznatim britanskim i europskim klubovima, uključujući legendarni Tokyo Dub klub u Bristolu gdje ima redovne setove.

Uz Channel One u petak 22.02. i Dub Terror u subotu 23.02. nastupiti će niz izvođača sa domaće i regionalne scene, te još poneki atraktivni inozemni gosti, čija ćemo imena objaviti u narednom razdoblju.

Dvodnevna ulaznica je 80 kn isključivo putem rezervacija do 22.02. na mail: infosplash@seasplash.net
Dvodnevna ulaznica na ulazu iznositi će 100 kuna, a jednodnevna 60 kuna.

promo girl // 01/02/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

| 09/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

| 08/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*