home > najawa > DORF @ Vintage Industrial Bar, 02 i 03/05/2013

kontakt | search |

DORF @ Vintage Industrial Bar, 02 i 03/05/2013

02. i 03. svibnja u Vintage Industrial Bar u goste iz Vinkovaca nam dolazi festival dokumentarnog rock filma - DORF - u sklopu kojeg će biti prikazano ukupno pet projekcija:

ČETVRTAK - Ulaz 10 kn
19:00h ''Dali zaista postoji čovek koji se zove Žikica Simić?'' (SRB)
19:45h ''Radio Apokaliptiko'' (SLO)
20:30 ''Kike Turmix'' (NOR)

PETAK - Ulaz 20 kn
19:30h ''Superstonic Sound: The Rebel Dread'' (GB)
20:30 ''6Ft HICK - Notes from underground'' (AUS)

U sklopu after partyja prvog dana koji će početi oko 21 sat za DJ pult stat će tandem Miline (Radio Student crew)! After party drugog dana uveličat će posebni gosti iz Beča, DJ soul/funk mađioničari Dieter Pfeiler a.k.a Le Flic & Stefan Skorepa a.k.a. Skoul!

----------------------------------------------------------------

U četvrtak 02. svibnja i u petak 03. svibnja Vintage Industrial Bar ugostit će DORF, festival dokumentarnog rock filma! Tijekom dvodnevnog gostovanja gostiju iz Vinkovaca bit će prikazano ukupno pet projekcija rock dokumentaraca! Oba dana nakon projekcija, imat ćemo after partyje za čiju će atmoseru prvi dan biti zadužen mladi DJ tandem Miline (Radio Student crew), a drugog dana đonove ćemo izlizat na vintage glazbu koju nam iz Beča na vinylima donose mađioničari Le Flic & Skoul!

DAN 1 // Ulaz 10 kuna // Start u 19:00 h, kraj u 01:00 h
DORF u gostima će 02. svibnja otvoriti 26minutni dokumentarac o jednom od najznačajnijih živućih legendi beogradskih glazbenih novinara, kritičara, radio-urednika i konzumenta američkog rocka - Žikici Simiću. Nakon priče o Žikici, gledat ćemo slovenski dokumentarac posvećen heavy metal fenomenu - festivalu ''Metal Camp''. Projekcijski finiš prvog dana pripao je norveškom dokumentarcu o Kiki Turmixu liku koji slovi za jednog od najvećih frontmena punk-rock scene 90-ih te jednom od najvećih bookera koji je povezivao skandinavsku i američku scenu!

Nakon zadnje projekcije za DJ pult stupaju mlade snage Radio Studenta - DJ dvojac Miline koji za sebe kažu: ''Miline, tandem koji se poznaje od sedme godine života, oduvijek je dijelio ljubav prema glazbi, pločama i svemu vezanom uz to. Prije dvije godine upalilo im je da se zaposle na Radio Studentu. Iako obojica studiraju filozofiju teško bi se moglo reć da su studenti osim što imaju iksice. Uređuju emisije "Zvučni Zid" koja je unatoč lošem startu postala miljenica dežurnih hipstera i ljubitelja Pitchforka te "Komodore64" u kojoj se isključivo bave hardcore, punk i metal scenom. Pele & Mile (Miline) uz sav radijski posao stižu puštati i uživo, a koga zanima kako pravilno iskoristiti hipstersku scenu i umješati ju s rock 'n' roll evergreenima, neka doleti u Vintage.'' Dio playliste koja čini set DJ Miline su: Little Richard, Elvis Presley, Chuck Berry, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, The Gaslight Anthem, Japandroids, Cloud Nothings, The White Stripes, The Black Keys i mnogi drugi!
DAN 2. // Ulaz 20 kuna // Start u 19:30h, kraj u 04:00 h
Dana drugog DORF-a u Vintageu bit će puštene dvije projekcije. U 19:30h krećemo s 50minutnom posvetom Donu Lettsu, čovjeku koji je toliko zadužio britanski punk, reggae, dub, pop. Prvo gostovanja DORFa završit ćemo s ''6Ft HICK - Notes from underground'' dobitnikom nagrade na kultnom slovenskom festivalu Grossmann 2011. Ovaj dokumentarc prati europsku turneju kultnog australskog garage benda Six Ft Hick!
Festival ćemo ispratiti bjesomučnim plesom na vintage mjuzu kojom će nas počastiti bečki DJ dvojac Le Flic & Skoul! Puštaju isključivo s vinyla i predstavljaju trenutno vrlo aktivnu bečku scenu koja pratit staru, raritetnu, plesnu scenu!
Riječani koji su prošle godine pohodili DORF i klub Palach sigurno će se sjetiti tko su Dieter Pfeiler a.k.a Le Flic & Stefan Skorepa a.k.a. Skoul jer ih se onako mokre i zgužvane s podija nije dalo počistit ni nakon što je već davno granulo sunce.
Isključivo s vinyl singlica, bečki dječaci vrte northen & modern soul, garage, psychedelic, funk, latin, ekipu s etiketa Motown, Stax i Brunswick te talijanske vs. francuske bisere 60-ih kao i općenito mjuzu 60—ih. Divljat ćemo na Frankie Valli & the 4 Seasons, Jackie Wilson, 13th Floor Elevators, The Creeps, Don Thomas, The Sonics, Etta James, Eleanor Rigby i puno puno drugih imena koje volimo i slušamo, ali nažalost nemamo često priliku plesat na njihov stvari!
Dieter Pfeiler, jedan od dvojice navedenih DJ čarobnjaka, trenutno radi na filmskom projektu '45 RPM' - dokumentarcu o suvremenoj i trenutno prilično popularnoj bečkoj soul sceni! Premijera dokumentara za planira za kraj ove godine, a više o svemu pročitajte na www.45rpm.at
O VIDEO PROGRAMU!
Četvrtak, 02.05.!

19:00h DA LI ZAISTA POSTOJI ČOVEK KOJI SE ZOVE ŽIKICA SIMIĆ?
Režija: Ivan Andrijanić, Srbija
Godina proizvodnje:1996
Trajanje: 26'
Posveta jednom od najznačajnijih BG-novinara, a o kojem se jako malo zna, na čijim tekstovima je odgojena generacija novinara i konzumenata Američkog Rocka. Tekstovi Žikice Simića su bili odlično štivo za inicijaciju u prekrasan svijet rock'n'rolla, a njegovo mitologiziranje i fanovski pristrano pisanje o stotinama odličnih albuma o kojima nećete saznati puno u medijima u ovom kratkom filmu je doživjelo zasluženu počast. Nedavno objavljena knjiga sakupljenih tekstova Žikice Simića drugi je dio svojevrsne zahvale tom čovjeku, koji nam je otvorio mnoga vrata, u vrijeme kada je to najviše trebalo. Film je studentski uradak, tada mladog studenta beogradske FDU.
19:45 h RADIO APOKALIPTIKO(*eng.titl)
R: Marko Cvejić (Slovenija)
T: 25'
P: Zveza tolminskih mladinskih društev,2008
Fenomen heavy metala i u ovim krajevima ima svoje svijetle trenutke, a jedan od njih je svakako legendarni Metal Camp, u slovenskom gradiću Tolminu, gdje se svake godine okupi 15000 metalheadsa, koji dođu sa svih strana u "konzervativni" Tolmin i ostaju na tzv. Metal odmoru tjedan dana. Novinar Janez kao objektivni promatrač razgovara sa Jednima i Drugima, ostavljajući nam prostor da sami zaključimo…Dobitnik nagrade publike na DORF 2011.
20:30h KIKE TURMIX (*HR titl)
Redatelj: Roger Sommerseth (Norveška)
Produkcija:Orange production, 2007
Trajanje: 44'

Punk rock scena 90-ih godina ne može se zamisliti bez banda Pleasure Fuckers, čiji koncerti diljem svijeta zauzimaju posebno mjesto u očima i ušima posjetitelja. Kike Turmix je bio pjevač, pokretačka snaga i kakolisveveć neće biti zapisano u nekim enciklopedijama. Kike je osim toga bio koncertni promotor, povezivao Skandinaviju i Ameriku (kompletna A-liga skandinavskih rock prvaka - Hives, Hellacopters, Nomads... - se pojavljuje u filmu i dirljivo se prisjeća zajedničkih trenutaka), zaljubljen u tu sjajnu muziku, taj vražji rock and roll. Ovo je posveta njegovoj strasti i emocijama, hrvatska premijera, a mi nazdravljamo u Kikeovo ime.POBJEDNIK 2009 DORF!!!
www.orangeproduction.no
Petak, 03.05.! // Ulaz 20 kuna

19:30h SUPERSTONIC SOUND: THE REBEL DREAD (*HR titl)
R: Raphael Erichsen (Velika Britanija)
T: 47'
P: Parklight Pictures&DOCDOCDOC!,2009
Nakon toliko sjajnih filmova, Don Letts je zaslužio jedan ovakav prikaz. 2008. je bio naš dragi gost i ovo je prilika da se prisjetimo još jednom zabavnog druženja s velikanom.Sad je još počeo ponovo i svirati, a mi ćemo ga pratiti i pozvati uskoro opet…Saznajte više o čovjeku koji je toliko zadužio britanski punk, reggae, dub, pop.
20:30h 6Ft HICK - Notes from underground (*HR titl)
R: Marty Moynihan (Australija)
T: 62'
P: House of Gary, 2010
Kultna australska garage rock skupina odlazi na europsku turneju a mi imamo priliku vidjeti kako izgleda život na cesti, eksplozivni nastupi, energija i sve ono zbog čega volimo r'n'r. Ako još niste zagrebali po australskom punk rocku, požurite - bit će tu vrlo ugodnih iznenađenja, a ovaj film neka posluži kao zagrijavanje. Dobitnik nagrade na kultnom slovenskom festivalu Grossmann 2011.
http://www.houseofgary.com
http://vimeo.com/13937334

promo girl // 29/04/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Za Vas imamo upade na projekcije. Javite se na nagradnjacha@terapija.net u subjektu napišite "dorf0205" ako želite na DORF 02.05. ili "dorf0305" ako Vam je draži drugi dan.
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*