home > najawa > IZLOŽBA KANTAUTORA ( SONGWRITERS EXPOSURE) @ Velika Gorica, 15/06/2013

kontakt | search |

IZLOŽBA KANTAUTORA ( SONGWRITERS EXPOSURE) @ Velika Gorica, 15/06/2013

udruga Izlaz uz potporu Vedrana Ivoreka ToughRe 15.6.2013. u 19:00h organizira međunarodni kantautorski festival pod nazivom IZLOŽBA KANTAUTORA ( SONGWRITERS EXPOSURE).

Ciljevi programa su promovirati Veliku Goricu u Hrvatskoj i regiji. Između ostalog mladeži , a i starijim žiteljima približiti kantautorsku scenu hrvatske , koja je sve jača i glasnija te se u njoj zasigurno već nalaze neki novi Gibboni , Arsen Dedić i Dunja Knebl koji su takođe kantautori.

Međunarodni kantautorski festival - Izložba kantautora je jednodnevni event koji će okupiti 8 vrhunskih kantautora/ica iz Hrvatske i svijeta (koji su izabrani na natječaju) na 8 pozornica u Velikoj Gorici u Parku dr. Franje Tuđmana 15.6.2013. od 19:00h. Atmosfera festivala će biti prijateljska, lagana i tiha, te inovativna.

Velikoj Gorici nedostaje urbanog sadržaja svakakvog tipa pa tako i ovog, stoga svaki program proširuje ponudu urbanog sadržaja u gradu sa željom da mlade zadržimo i aktiviramo u našem gradu.

Festival Izložba kantautora je koncipiran kao cjelovečernji nastup kantautora . Kantautori bi bili "izloženi " u Parku Dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici na osam malih pozornica posloženih u krug prema stranama svijeta ( simulirajući kipove u parku , od toga dolazi i naziv samog festivala ), publika bi se nalazila u krugu koji ocrtavaju pozornice i oko njega sjedeći na travi ili dekicama ( po uzoru na parkove u svjetskim metropolama ). Zbog takvog obrnutog položaja pozornice, festival bi bio ugodan za slušanje i znatno tiši od klasičnih inačica.

Ulaz na festival će biti besplatan.

Izvođači koji nastupaju na festivalu:

Sara Renar

kantautorica je iz Zagreba. Po struci diplomirana arhitektica, ova svestrana djevojka odnedavno je angažirana i u Montažstrojevim kazališnim projektima a svoj kantautorski album prvijenac "Djeca" izdala je u travnju 2013. godine. Svoje pjesme izvodi u minimalnoj akustičnoj verziji kao i u pratnji cijelog benda.

Sonja Agata Bišćan

je zagrebačka kantautorica, koja je završila srednju glazbenu škola sa smjerom flaute, no, shvativši da je pomalo nepraktično istovremeno pjevati i svirati spomenuti instrument, odlučila je izvoditi svoje pjesme prateći se na klaviru. Voli reći da sklada u soul/ blues/ jazz maniri.

Ivan Škrabe

je mladi kantautor iz Jastrebarskog. Izvodi vlastite skladbe uz pratnju akustične gitare i usne harmonike. Sklada na hrvatskom jeziku. Autorska glazba koju izvodi svrstavana je u razne žanrovske ladice: "americana", "folk", "indie rock", "blues", "šansona".

Ivan Petranović

je kantautor iz Zagreba. Skladanjem i pisanjem pjesama se bav već nekih 20ak godina a od 2009. Osnivač, kantautor, gitarist i lead vokal benda SEBASTIAN DOE (bisernica, klarinet, gitara, bas, bubanj i vokali) koji iza sebe ima već 4 singla (2 za CROATIA RECORDS i 2 za SPONA MUSIC). Pjesme piše na hrvatskom i engleskom jeziku, a stilski se znaju dosta razlikovati.

Grof Đuraz

viđeniji kantautor, kolumnista, ekolog, borac za ljudska prava i vizionar nadasve, što je u BiH krvav zadatak. Rado je viđen i u Sarajevu, i u Mostaru, a bome i u Banjaluci. Do sad je snimio samo jedan album "Ja sam Normalan".

Anita Iličić

živi u Srbiji (Vojvodini) i muzikom se bavi dugi niz godina. Muzika koju izvodi je kantautorska i autobiografska. Nastupala je u Beogradu, Novom Sadu, Osjeku, Španjolskoj (Menorca),

Igor Baksa

mladi i već dokazani kantautor. Ima bogato iskustvo kao solo izvođač i frontmen etabliranog benda KOM3DIJA. Ujedno plijeni pozornost publike i medija jednom od najupečatljivijih uloga u novoj hrvatskoj senzaciji "Crna kuća - mjuzikl u boji".

Juraj Jurlina

autor, pjevač i gitarist iz Belišća, ima 20 godina, te živi i studira sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bazično djeluje u bendu Juraj Jurlina & Off Duty već 7 godina. Osim rada u bendu, aktivnu radi i solo akustične koncerte na kojima svira svoje pjesme i rock/blues obrade. Nastupio je talent showu HTZ-a, te završio je na 4 mjestu.

Nakon programskog dijela u parku, festival se seli u zatvoreni prostor. Službeni after party i dodjela nagrada se održava u Music Hallu VG od 23:30h, gdje će nastupiti cover bend LOUISE BEND koji će nas zabavljati sve do ranih jutarnjih sati.

Ovo je prvi festival ovakvog tipa u Hrvatskoj te vjerujemo da će privući mnoge zainteresirane i da ćemo uspijeti predstaviti hrvatsku kantautorsku scenu u najboljem svjetlu.

promo guy // 14/06/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*