home > najawa > Slurp! @ Fort Punta Christo, Pula, 13/07/2013

kontakt | search |

Slurp! @ Fort Punta Christo, Pula, 13/07/2013

Bliži se druga epizoda Slurpa! na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule koja je zakazana za subotu 13.07. s glazbenim programom na dvije pozornice čiji je nositelj frankfurtski deep house čarobnjak Terry Lee Brown Jr uz zanimljivu domaću ekipu u sastavu: Alen Sforzina, Sergej Snooze, Arszenik, XXL, Wan, Boo Dale, Fryer i Bebetto.

Nakon odličnog prvog Slurpa! u kojem je glavni akter bio Petar Dundov, prelazimo u drugu fazu s Terry Lee Brown Juniorom, jednim od originalnih začetnika europskog deep i tech house zvuka, koji je u novom mileniju stekao ogromnu popularnost na plesnim podijima diljem svijeta. Istarska i primorska party publika rado ga se sjeća iz zlatnih vremena partijanja, budući da je 1998. nastupao u Ambasadi Gavioli, 2002. u opatijskom Colosseumu, godinu kasnije na Rabac Summer Festivalu te posljednji put 2007. na Hallowindu u Medulinu i svaki put ostavio izvrstan dojam. Terry Lee Brown Junior DJ-ira od 1989., a glazbu stvara od 1993. 1995. pokreće, danas kultnu etiketu Plastic City, za koju izdaje svoj prvi album "Brother For Real", a na koji danas gledamo kao preteču tech-housea s inkonporiranim elementima jungle i trance glazbe...

Slurp! i ove godine s radošću dočekuje Alena Sforzinu, omiljenog pulskog sina s prebivalištem u Firenzi, u kojoj je prošle godine doživio krunu svoje karijere postavši dijelom Tenax Recordings crewa. Njegova priča počinje 1980-ih, a svirao je bas, synth i programirao drummachine u raznim underground post-punk grupama. Krajem 80-ih preselio se u Austriju te se počeo baviti produkcijom i DJ-ingom. 1992. postaje i vice-prvak Austrije u DMC natjecanju.

Klub Sirup ove će godine predstavljati njegovi rezidenti Sergej Snooze i Arszenik, koji od iduće jeseni uvode popularno zagrebačko okupljalište u novu fazu, preseljenjem na novu lokaciju. Sergej, koji pleše još od 1988., zagrebačku je scenu oplemenio kultnim programima u Točkici i Sirupu te najdugovječnijom domaćom etiketom Home Made, dok je Arszenik, nakon niza projekata u riječkoj regiji, ponajprije kao dio Hartera Festivala i Bodyjack crewa, od 2010. preuzeo menadžment kluba Sirup, a odnedavna je i član ekipe Pozitivnog Ritma. Na glavni Slurp! floor vratit će se i XXL, veteran istarske DJ scene, kojeg pamtimo još iz vremena Valkana Festivala i Midnight Luncha, koji trenutno živi i radi u Italiji.

Na glavni Slurp! floor vratit će se i XXL, veteran istarske DJ scene, kojeg pamtimo još iz vremena Valkana Festivala i Midnight Luncha, koji trenutno živi i radi u Italiji.

Drugi Slurp! ove sezone otvorit će i Grotlo, koje će plesati u ritmu Work The Floor ekipe, točnije Boo Dalea, Fryera i Wana te Bebetta u ulozi domaćina. Tko ne zna Boo Dalea kao DJ-a, prepoznat će ga kao gitarista grupe LET 3 ili pak zaštitno lice Hartera Festivala, čiji je bio glazbeni selektor do prošle godine. Njegovog nekadašnjeg kolegu iz benda i DJ pulta, Fryera, mnogi pamte iz vremena Fun Academya i Starih Mački, a uz Wana je pokretač večeri Work The Floor, koja je startala lani u riječkom klubu Palach, da bi se kroz klupsku sezonu izprofilirala u ''place to be'' za riječke clubbere. Wan, istinski veteran DJ scene Istre i Kvarnera, miksao je još u opatijskim diskotekama krajem 80-ih, a danas stoji iza sve uspješnije etikete Sound Of Comfort, koja je nedavno objavila i ''Work The Floor'' EP. Domaćin Work The Floora na Slurpu! bit će Bebetto, nezaobilazni akter pulske scene, od vremena post punk bendova, preko Valkane i rovinjskog Monvija do recentnijih zbivanja u Fortu Punta Christo...

Novost na trećem izdanju Slurpa! 03.08. je da će uz legendarni škotski elektronički duo Silicone Soul koji su na uspješnoj europskoj turneji povodom 10 godina vlastite izdavačke kuće Darkroom Dubs, nastupiti i ekipa poznatog zagrebačkog Ekstrakta u sastavu: Mimi, Labud, Ganik i Novell.

Zagrebački vragolani okupljeni pod imenom Ekstrakt, vedre naravi i veselog duha već godinama uveseljavaju clubbere pomno smišljenim konceptom glazbe i dizajna. Promocijom se bave od kraja 90-ih, a 2010. Ekstrakt dobiva trenutnu formu. Na svojim večerima ugostili su imena poput DJ TLR, Claro Intelecto, Convextion, John Heckle...a tradicionalno open air okupljanje na zagrebačkom Sljemenu pod nazivom Ekstrakt z bregov, zagrebačkoj publici predstavlja nezaobilazno druženje za zatvaranje sezone. Ekstrakt nije puka zabava, Ekstrakt je zabava za puk. Za Slurp! vol 3. Ekstraktovci spremaju nastup koji će rasplesati podij jedinstvene Grotlo pozornice.

Ulaznice za Slurp! vol 2. 13.07. i Slurp! vol 3. 03.08. u pretprodaji iznose 70 kuna, na dan dogadjanja 80 kuna. Festivalske ulaznice koje uključuju sva Slurp! događanja iznose 170 kuna.

Slurp! ulaznice se mogu nabaviti putem interneta na službenoj web stranici www.slurpfestival.com/ulaznice-slurp-festival te na pretprodajnim lokacijama u Hrvatskoj:
Zagreb Tvornica Kulture (Mali Pogon) - Šubićeva 2, PUNKT - Preradovićeva 1, PUNKT - Branimir centar, Churchill shop - City centar West, Churchill shop - Arena centar, Churchill shop - Avenue Mall, Daily News - Importanne centar (pothodnik), Via Tours - okretište Borongaj, Aquarius CD shop - Varšavska 13, Aquarius CD shop - Maksimirska 16; Split iGrow shop - Mihovilova širina 13, Šibenik: - Vino&Ino - Fausta Vrančića bb, Zadar: - iGrow shop - Stomorica 2, Rijeka: - iGrow shop - Blaža Polića 5, Pula - Commodore cruises - Riva 14.

promo guy // 09/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*