home > najawa > Slurp! vol.3 @ Punta Krišto, Pula 03.08.2013.

kontakt | search |

Slurp! vol.3 @ Punta Krišto, Pula 03.08.2013.

Ušli smo u tjedan trećeg Slurp!a koji se održava ove subote 3. kolovoza na dvije pozornice unutar jedinstvene lokacije tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule i na kojem će nastupiti legendarni škotski elektronički duo Silicone Soul u sklopu turneje povodom 10 godina vlastite izdavačke kuće Darkroom Dubs, zatim ekipa poznatog zagrebačkog kolektiva Ekstrakt u sastavu: Mimi, Labud, Ganik i Novell, te Bebetto i Arszenik.

Legendarni Silicone Soul zauzimaju su posebno mjesto na sceni elektroničke plesne i house glazbe zahvaljujući dubini i kvaliteti njihovih glazbenih radova, poznavanju glazbenog naslijeđa i stalnog glazbenog razvoja od svog prvog pojavljivanja na vodećem škotskom Soma Quality Recordingsu 1998. koju vodi još jedan legendarni škotski dvojac, Slam. Craig Morrison i Graeme Reedie spadaju među rijetke glazbenike koji su se, unatoč prilici da iz underground zakorače u mainstream, odlučili ostati vjerni svom originalnom izričaju. Takva prilika pružila im se 2001. godine nakon izdavanja planetarnog hita "Right On" (featuring Louise Claire Marshall) po kojem su i danas najpoznatiji. Manje je poznato da se u tom hitu krije sample "Right On For The Darkness" Curtis Mayfielda, no zato se zna da je razvalio plesne podije i radio postaje širom svijeta, da ga je potom izdao Virgin, Ultra i Jive i da se i danas često vrti.

Silicone Soul su izdali pet albuma i brojne singlove. Iako su zakoračili u poslove s ''major'' izdavačkim kućama i svjetskim mega-festivalima, 2003., na opće iznenađenje osnivaju vlastitu izdavačku kuću Darkroom Dubs i time se vraćaju u underground izdavaštvo i clubbing. Specifičnost Darkroom Dubsa je i ta što sami gotovo da i ne izdaju vlastitu glazbu kroz njega, već promoviraju druge glazbenike poput Ralpha Lawsona, Martineza, Anthonya Collinsa ili Extrawelta. Oni se pojavljuju, uglavnom kao selektori za Darkroom Dubs kompilacije, koje su ubrzo postale neizostavni sadržaj svakog deep-tech house DJ casea. Silicone Soul su do danas nastupali diljem svijeta, kako po brojnim velikim festivalima, tako i po klubovima, u Hrvatskoj posljednji put u Sirupu 2010. i Stereo Dvorani prošle godine. Njihov nastup na Slurp!u dio je njihove uspješne europske turneje na kojoj slave 10 godina Darkroom Dubsa.

Zagrebački vragolani okupljeni pod imenom Ekstrakt, vedre naravi i veselog duha već godinama uveseljavaju zagrebačke clubbere pomno smišljenim konceptom glazbe i dizajna. Promocijom se bave od kraja 90ih, a 2010. godine Ekstrakt dobiva trenutnu formu. 
Na svojim večerima ugostili su imena poput DJ TLR, Claro Intelecto, Convextion, John Heckle, te mnoge druge, a tradicionalno open air okupljanje na zagrebačkom Sljemenu pod nazivom Ekstrakt z bregov, zagrebačkoj publici predstavlja nezaobliazno druženje za zatvaranje sezone. Ekstrakt nije puka zabava, Ekstrakt je zabava za puk. Na Slurpu! će nastupiti u sastavu: Mimi, Labud, Ganik i Novell i rasplesati Grotlo pozornicu, jednu od omiljenih na tvrđavi Punta Christo.

Domaćin Seasplash Summer Club floora na Slurpu! bit će DJ Bebetto, nezaobilazni akter pulske scene, od vremena post punk bendova, preko Valkane i rovinjskog Monvija do recentnijih zbivanja na tvrđavi Punta Christo...a najavljenoj ekipi trećeg ovogodišnjeg Slurpa! pridružuje se i Arszenik, poznati DJ, promoter i rezident zagrebačkog kluba Sirup.

Slurp! vol 3. se odvija na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo u Štinjanu, domu svjetski poznatih festivala Seasplash, Outlook i Dimensions, te ljetnog kluba Seasplash Summer Club otvorenog od svibnja do kraja rujna.
www.fortpuntachristo.net

Ulaznice za Slurp! vol 3. se mogu nabaviti po cijeni od 70 kuna putem interneta na službenoj web stranici www.slurpfestival.com/ulaznice-slurp-festival te na pretprodajnim lokacijama u Hrvatskoj: Zagreb Tvornica Kulture (Mali Pogon) - Šubićeva 2, PUNKT - Preradovićeva 1, PUNKT - Branimir centar, Churchill shop - City centar West, Churchill shop - Arena centar, Churchill shop - Avenue Mall, Daily News - Importanne centar (pothodnik), Via Tours - okretište Borongaj, Aquarius CD shop - Varšavska 13, Aquarius CD shop - Maksimirska 16; Split iGrow shop - Mihovilova širina 13, Šibenik: - Vino&Ino - Fausta Vrančića bb, Zadar: - iGrow shop - Stomorica 2, Rijeka: - iGrow shop - Blaža Polića 5, Pula - Commodore cruises - Riva 14 i Activa Travel - Scalierova 1. Na ulazu u tvrđavu Punta Christo iznositi će 80 kuna.

promo guy // 31/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*