home > najawa > HEAVYWEIGHT BASS NIGHT #4 @ club Prostor, Čakovec, 19/12/2014

kontakt | search |

HEAVYWEIGHT BASS NIGHT #4 @ club Prostor, Čakovec, 19/12/2014

Nekako s proljeća pokrenuli smo program na kojem nam je namjera predstavljati izvođače koji svoj izričaj baziraju na dubokim bass frekvencijama, pa nas raduje što su iza nas tri uspješne večeri (ustvari noći) u kojima smo zaključili da postoji velik interes za događanja ove vrste. Prisjećajući se, vrtimo film na prvi event, na kojem su naši dečki Waitapu dokazali radi čega se o njima priča u internacionalnim bassoničnim krugovima, na drugom su nas rasplesali Kingston Sound i Egoless s gostujućim MC-jem Chakkom, a na trećem su Digitron Soundsystem dofurali svoj specijalno izrađen zid zvučnika, tako da smo osjetili pravu snagu i energiju dubokih gromoglasnih sub bassova.

Godinu ćemo zaključiti u predblagdanskom ugođaju uz zarazne drum'n'bass plesne ritmove, uz setove petorice odličnih DJ-a: DŽEMPER (Fuzzy Ankles), LEEKS (Break-Fast Audio, Indigo Movement, Dirty Beatz), WHAT THE FUNK(Break-Fast Audio / Global Energy Recordings), DANNY BWOY(Trip To Zion) i JAN BECELE(Trip To Zion) koji nam je bio gost prve večeri, gdje se osim DJ-gom predstavio i VJ projekcijama.

Spomenimo i da je ovaj događaj primjer dobre suradnje koju je udruga CeZaM ostvarila s čakovečkom Kulturnom udrugom Pokret plus u kreiranju kvalitetnog programa u Prostoru, a slijedi info o izvođačima:

DŽEMPER (Fuzzy Ankles)

DJ, pobornik underground scene, sa trenutnom zagrebačkom adresom, plete eklektične setove. Bitno da je masno i bitno da je groove, a stil glazbe mijenja se u mixu kakav je flow tijekom seta. Nema ograničenja i nema ladica, samo super selekcija i brzi prstići. Neki od uzora miksanja su Gas Lamp Killer, Kutmah i Jackmaster s kojim je i dijelio pult na Nucomers night davne 2009te na Illectricity festivalu, zatim par nastupa u Chakkinoj sobi(Fuzzy Ankles), Močvari(Trip to zion), Grey room(Beat the Future sa Al Dobson Jr.) i Funku. Vodi i internet blog te glazbene večeri zvane Fuzzy Ankles trenutno u Mastersu clubu.

-> https://soundcloud.com/dzemper/suddenly-in-the-corner-of-my

What The Funk (Break-Fast Audio / Global Energy Recordings)

What The Funk iz Zagreba je mladi Drum & Bass producent koji još uvijek brije na dobar roll. 2012. godine nastupa na Illectricity Festival Nucomers Nightu i tako se predstavlja široj publici. Čovjek koji voli energiju proizašlu iz brzih starih analognih oldschool brejkova pomiješanih sa masivnim bassom, koja rezultira, kako bi on sam rekao "trčanjem" po floru. Iza njega su izdanja za nizozemski Break-Fast Audio i Global Energy Recordings iz Velike Britanije, Najnovije izadnje se sastoji od dva tune-a, jedna rađena sa Kodinom-''Rockin'', te jedna solo-''Evasion'', a izdane su za Break-Fast. Trenutno s Brat Leeks-om sprema dva opasna tjuna koje ne može dočekati testirati na soundu.

-> https://soundcloud.com/whatthefunkzg

Danny Bwoy (T2Z) (Trip To Zion)

Uskoro leti preko bare, pa smo ga zgrabili da podeblja lajnap, a i da nam ne zgiba. Kad smo ga pitali za BIO, ulovili smo ga taman kad je pričao engleski, "He is known for a unique mixture of different DnB genres from jungle, neuro, dubstep all the way to drumstep and strong jump up rhythm which he binds together in a coherent set. He runs and organizes workshops together with Trip'2'Zion crew of which he is also a member, and has performed at numerous parties to date. Danny has collaborated with renowned musicians such as Dub Incorporation, LTJ Bukem & Mc Conrad, Benny Page, Rahmanee, Datax, Tricky D, R Cola, Filip Motovunski, Confusion, Banana Sound, Mc Yuri, Stillness, DJ Peers, Jacky Murda, JinSan, Kingston Sound, Roots in Session, Bassinvaders, JabbaTon, Kandžija, Edo Maajka, Dirty Beats crew, Concrete Jungle, Baga Sound, Pistolero, etc."

-> http://www.mixcloud.com/DannyBwoy/danny-bwoy-trap-ina-jungle-jungle-set/

JAN BECELE (Trip To Zion)

Jan Becele prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni veći niz godina, i to ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, te kao i organizatora brojnih glazbenih događanja. Od malena zaljubljenik u glazbu, počinje puštati muziku krajem srednjoškolskog školovanja, tada usmjeren na kombinaciju hip-hop, reggae i drum 'n' bass glazbe. Krajem prošlog stoljeća kao član Udruge G.A.S. u Velikoj Gorici sudjeluje u organiziranju techno partija pod imenom Minimalistica u poznatom velikogoričkom noćnom klubu Klubu 100. Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system sa kojima se fokusira na reggae i dub muziku, te nastupa na Seasplash festivalu i Illectricty festival. Tokom rada u Klubu Močvara, ponajviše kao lightman, s nekolicinom prijatelja 2003. pokreće klupski program Groove Sanctuary u sklopu kojeg su gostovali glazbenici kao što su Dzihan & Kamien, High Tone, Tricky D, Vuneny, Bilk,...Nakon par godina 2005. jedan je od osnivača inicijative Trip To Zion u sklopu kojeg još uvijek djeluje sda već skoro deset godina bez prestanka. Kao DJ i VJ već 15 godina konstantno nastupa po brojnim partyjima u Zagrebu i diljem "Lijepe naše", te na raznim festivalima u regiji kao što su Seasplash, Outlook, INmusic,..

LEEKS (Break-Fast Audio, Indigo Movement, Dirty Beatz)

Brat Leeks aktivni je član zagrebačkog drum & bass kolektiva Dirty Beatz, koji djeluju na domaćoj sceni od 2002. godine. Posljednjih 6 godina sudjeluje u organizaciji glazbenih događanja u Zagrebu s domaćim i stranim gostima DLR, Amoss, Mefjus, June Miller, Mindscape, Jade, Jenna G, Furney, Big Bud, Brooks Brothers, Bad Copy...kao i u Vukovaru za VuBass serijal Biome, Billain, Egoless... Posljednjih godina posvetio se produkciji, sound dizajnu i završavanju studija, njegove uradke izdali su nizozemski label Break-Fast Audio i grčki Indigo Movement. Još dobrih vijesti stiže uskoro. Radi i na sound dizajnu za animatore sa zagrebačke akademije. Animirani film "Slom" za koji je radio na zvuku, prikazivao se ove godine na Animafestu u Zagrebu i Annecyju u Francuskoj. Kao DJ prvi puta nastupa na cfsn Nu-comersima 2007. i od tada redovito prezentira omiljeni drum&bass zvuk po raznim Junglist događanjima.

promo guy // 16/12/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*