home > najawa > MIMO: Dina Rizvić & friends i Kimiko @ MSU, Dvorana Gorgona, Zagreb, 01/02/2015

kontakt | search |

MIMO: Dina Rizvić & friends i Kimiko @ MSU, Dvorana Gorgona, Zagreb, 01/02/2015

MIMO nastavlja s promocijom kvalitetne, autentične i originalne domaće glazbe koja prolazi mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene. Na prvom koncertu u 2015. predstavljamo labinski DINA RIZVIĆ & FRIENDS i zagrebački KIMIKO

DINA RIZVIĆ je mlada kantautorica, multi-instrumentalistica, skladateljica i aranžerka iz Labina, rođena 8. lipnja 1993. Diplomirala je 2014. godine na prestižnoj glazbenoj akademiji Berklee college of music u Bostonu, na odsjeku za suvremenu kompoziciju i produkciju uz klavir kao njezin primarni instrument. Završetkom studija stekla je zvanje skladatelja, aranžera, producenta akustičnog i elektroničkog orkestratora, dirigenta, skladatelja za film, TV i multimediju, autora pjesama te prepisivača nota.

Tijekom obrazovanja u području klasične glazbe nastupala je na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u kategorijama klavira, udaraljki i solfeggia osvojivši brojne nagrade i diplome.

Velika prekretnica zbila se 2009. godine kada je sudjelovala u ljetnoj jazz školi "Jazz is back!" koju je u Grožnjanu održavao pokojni Boško Petrović (njezin mentor i veliki uzor). Započeta suradnja kulminirala je uspješnim nastupima na raznim koncertima u Hrvatskoj i Sloveniji te snimanjem live albuma "The future of Croatian jazz" Prvi samostalni koncert održala je sa svojih 16 godina u novosadskom jazz clubu "Wheels" na poziv eminentnog skladatelja i pijanista Aleksandra Dujina.
2011. predstavila je svoj prvi autorski album Bez poraza u izdanju diskografske kuće "Croatia records" kojeg su i kritika i publika vrlo dobro primile, a čija je središnja promocija odrađena nastupom u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Uz velik broj koncerata, suradnje sa renomiranim glazbenicima i stalnim usavršavanjem u raznim područjima glazbe: od interpretacije, aranžiranja i kompozicije različitih stilova (funk, pop, rock, klasika, filmska glazba, jazz, fusion) za mnoge ansamble i orkestre, do produkcije izgrađuje se kompetentnu i raznovrsnu glazbenicu.

Na MIMO kocertu predstavit će dio svog raznovrsnog repertoara uz pomoć svojih prijatelja glazbenika: Branimir Gazdik - bubnjevi, Ivan Pešut - gitara, Henry Radanović - bas gitara, Zvjezdan Ruzić - klavijature

KIMIKO

Lora i Zoran upoznali su se tik pred novi milenium, krajem 1999 godine. Nakon istraživanja jedno drugog, krenuli su u zajedničko istraživanje muzike koja ih je i spojila. Sklonost eksperimentiranju i 'high' koji je u oboma izazivao proces kreiranja novih zvukova definirali su smjer njihove muzike, a neobični elektronski instrumenti prometnuli se se u ono po čemu je Kimiko danas prepoznatljiv.

Prvi EP snimljen je 2007. godine pod nazivom "The universe expands some 15 billion light years and then it curves back to itself" (naziv je dala Lora iako je oduvijek mrzila duge nazive i nikada nije mislila da će se jedan takav i njoj 'dogoditi'), a kada je nakon mnogih pauzi i raseljavanja ostalih članova benda po svijetu Kimiko postaje dvojac kakvog danas znamo. 2011. izlazi i njihov full-length album "From Our Room To Yours", kojeg su sami snimili, producirali i miksali u svom "Studiju Heim" dok je mastering odradio Tim Debney iz Londonskog studija Fluid Mastering.

Nakon velikog broja hvalospjeva na račun albuma, Kimiko se danas užasava sindroma 'drugog albuma', pa su u odgađanju neizbježnog znajući da će kad tad morati podleći pod pritiskom sve učestalijih pitanja o nasljedniku albuma "From Our Room To Yours". Sporadično sudjeluju na sceni na raznim kompilacijama s novim pjesmama više kantautorskog izričaja, no što će na kraju zaista izaći na zloglasnom drugom po redu albumu, ostaje nam čuti.

-----------------------------------------------------------

Cijena ulaznice je 20 kn, a za srednjoškolce 10 kn, od čega je 75% namjenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata.

promo guy // 21/01/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: MARY + NEON LIES, 22/09/2023, Dva Osam, Zagreb

MARY + NEON LIES, 22/09/2023, Dva Osam, Zagreb

| 21/09/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: She Past Away @ Močvara, Zagreb, 23/09/2023

She Past Away @ Močvara, Zagreb, 23/09/2023

| 20/09/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: IDEM 08/12/2023, Vintage Industrial Bar, Zagreb

IDEM 08/12/2023, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 20/09/2023 | promo girl |

>> opširnije


cover: Europavox festival @ Močvara, Zagreb, 15-16.11.2023

Europavox festival @ Močvara, Zagreb, 15-16.11.2023

| 11/09/2023 | promo girl |

>> opširnije


cover: GOD IS AN ASTRONAUT @ Močvara, Zagreb, 24/09/2023

GOD IS AN ASTRONAUT @ Močvara, Zagreb, 24/09/2023

| 10/09/2023 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Dina Rizvić & friends i Kimiko nastupaju u projektu
MIMO - Medijski Inventar Muzičkih Originala
1.02.2015 u 20h u Muzeju suvremene umjetnosti
uz izravan prijenos na 1. programu HR-a
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*