home > najawa > CROATIA MUSIC ADVENTURES @ Park Orsula, Dubrovnik

kontakt | search |

CROATIA MUSIC ADVENTURES @ Park Orsula, Dubrovnik

Jedan od najpoznatijih talijanskih soul vokala na svijetu - Mario Biondi, nastupit će 4. kolovoza, dok će nekoliko dana prije, točnije 28. srpnja, na kamenje Parka Orsula zakoračiti britanska grupa koju probrana hrvatska publika prati, poštuje i obožava - Asian Dub Foundation.

Mario Biondi široj hrvatskoj javnosti postao je poznatiji prije više od pola godine kad je oduševio punu dvoranu Lisinski. Njegov fantastični i baršunasti bas poznat je diljem svijeta, a u Italiji trenutačno promovira svoj aktualni album "Beyond" (Sony Music / Menart) koji je najavio singlom "Love Is A Temple". Zamjetnu karijeru postigao je u Japanu dok u svojoj karijeri bilježi i izvrstan nastup u Londonskom Royal Albert Hallu gdje je nastupao s grupom Incognito. Mnogi zaljubljenici u soul i jazz su komentirali kako e Biondijev zagrebački koncert bio jedan od najboljih koje su ikada slušali u dvorani Lisinski, što je vrlo smion komentar s obzirom na povijest dvorane. Zagrebački koncert okupio je mnoga lica društvenog života, ali i vinare te enologe među kojima je velik broj Biondijevih obožavatelja. Iako vrlo zauzet turnejom po Italiji na kojoj trenutno promovira aktualni album "Beyond" , u svojem kalendaru 4. kolovoz je rezervirao za Dubrovnik.
Asian Dub Foundation u Dubrovnik dolazi dva tjedna nakon izlaska njihovog novog albuma "More signal and more noise" koji je planiran za 10. srpnja. Bit će to njihov prvi nastup ikada na samom jugu Hrvatske! Bend danas čine Steve Savale, Dr Das, Akatava, Ghetto Priest, Nathan Flutebox Lee, Rocky Singh, a njihova je priča zaista specifična i neopisivo moćna. Ponovno okupljanje benda dogodilo se 2012. godine nakon poziva Fabiena Rigalla Steveu Savalu, utemeljitelju ADF-a jer je Cinema Secret s ADF-om želio ponovno snimiti dijelove soundtracka za kultni film Matthieua Kassowitza i u 1995., ali ovog puta u ozloglašenom Broadwater Farm Estateu u sjevernom Londonu iste noći kad su se održali gradonačelnički izbori. Za one koji se ne sjećaju, događaji na Broadwater Farm Estateu su 2011. godine pokrenuli niz prosvjeda i pobunu diljem Engleske jer je policija ustrijelila stanovnika tog dijela Londona. Vlasti su ideju snimanja soundtracka proglasile opasnom i nastojali su ju spriječiti, ali je koncert ipak održan i reakcije su bile nevjerojatne! U samo sat vremena prodano je 1000 karata te su održali dva dodatna rasprodana koncerta u londonskom klubu Troxy. Noć nakon nastupili su u kultnoj pariškoj dvorani Le Trianon i to u večer kad je Sarkozy izgubio izbore. Njihov je nastup te večeri u Parizu izazvao mnogo previranja, a podržao ga je redatelj filma La Haine, Matthieu Kassowitz i to u javnim medijskim istupima. Činilo se kao da nastup nije slučajno baš tu večer i ADF je time postao dio nepisane francuske političke povijesti. Njihova se pojavnost često povezuje s buntom protiv postojećih političkih struja.
U glazbenom smislu, iza njih je niz godina nastupanja, a pozornicu su dijelili i s velikanima poput Rage Against The Machine, The Cure i Radiohead, a kao i Biondi, obožavani su u Japanu gdje je 2013. objavljen i posljednji album "The singnal and the noise". Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a na Park Orsulu donijet će duh buntovnog, ali kozmopolitskog britanskog miljea.

***
Informacije o ulaznicama:
Ulaznice za koncert Marija Biondija možete kupiti putem www.ulaznice.hr i na svim prodajnim mjestima istoga sustava. Pretprodajna cijena iznosi 300 kn dok će na dan koncerta, ukoliko preostane ulaznica, iznositi 350,00 kn.
U slučaju vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert će biti prebačen u športsku dvoranu Gospino polje zbog zahtjevnosti produkcije. Organizator zadržava pravo izmjene lokacije i ulaznice nije moguće vratiti. Informaciju o premještanju koncerta izvršit će putem medija i putem svojih kanala informiranja ( web, facebook, mailing lista ).


Ulaznice za Asian Dub Foundation možete kupiti online putem www.ulaznice.hr i putem prodajnih mjesta sustava ulaznice.hr. Pretprodajna cijena iznosi 240,00 kn dok će na dan koncerta, ukoliko preostane ulaznica, iznositi 270,00 kn.
U slučaju vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert će biti prebačen u športsku dvoranu Gospino polje zbog zahtjevnosti produkcije. Organizator zadržava pravo izmjene lokacije i ulaznice nije moguće vratiti. Informaciju o premještanju koncerta izvršit će putem medija i putem svojih kanala informiranja ( web, facebook, mailing lista ).

promo girl // 17/06/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*