home > najawa > 5th MUD & BLOOD & BEER FESTIVAL @ Vrbnik, otok Krk, 09-11/07/2015

kontakt | search |

5th MUD & BLOOD & BEER FESTIVAL @ Vrbnik, otok Krk, 09-11/07/2015

MUD & BLOOD & BEER je festival r'n'r, psychobilly, rockabilly, garage i surf glazbe. U dva dana festivala (10.-11.7.2015.) na Vrbenskoj rivi (Vrbnik, otok Krk) moći ćete potpuno besplatno uživati u glazbi bendova i DJ-a iz Hrvatske i inozemstva. Pozivamo vas i na warm-up party koji će se održati u caffe baru Dubravka 9.7. uz bend Don Karlos & The Preachers. Osim svojih plesnih cipela, svakako ponesite i gaćice-kupaćice. Dođite u Vrbnik i uživajte u starom, dobrom Rock'n'Roll-u, Žlahtini i moru!

0.DAN / 0. DAY (09.7.2015.)

WARMUP PARTY at caffe bar DUBRAVKA

DON KARLOS and THE PREACHERS (HR)

Don Karlos & The Preachers je rockabilly/country trio iz Zagreba; Don Karlos (Karlo Starčević) ritam gitara/vokal, Jurica Štelma na kontrabasu i Boris Dračić-Boro na solo gitari. Ovo je hillbilly bend s čistim Johnny Cash prizvukom. Bend svira 50's country, uglavnom obrade od Johnnya Casha, Bucka Owensa, Farona Younga, Ernesta Tubba, Hanka Williamsa, Martya Robbinsa, itd., ali nije nemoguće čuti i neku country stvar od Don Karlosovog benda Mississippi Queen. Stoga dođite i pridružite im se na koncertu te budite spremni zapjevati zajedno s njima jer puno je dobre energije oko plesnog podija kada ti momci dođu svirati.

1.DAN / 1.DAY (10.7.2015.)

GRANDPA CANDYS/ČIKINE BOMBONE (SRB)

GRANDPA CANDYS (Čikine Bombone) je psychobilly trio koji je nastao u Beogradu u proljeće 1998. godine. Originalni naziv grupe, GRANDPA CANDYS, koji bend još uvijek koristi u nastupima na međunarodnoj sceni potiče od imena protagonista istoimenog njujorškog underground stripa iz pedesetih godina prošlog stoljeća, Jimmy Candysa. Pošto se osobna imena ne prevode, a deda Kendis nije poznat široj publici, bend je za srpsko tržište uzeo ime koje je predstavljalo najbliži logički ekvivalent - Čikine bombone. Tokom sedamnaest godina postojanja Bombone su odsvirale blizu 300 svirki u Srbiji i inozemstvu,
izdali su pet albuma, a ovom prilikom moći ćemo čuti i stvari s albuma koji je snimljen krajem prošle godine u studiju Komandanta Adama i objavljen za izdavačku kuću Mascom Records 2015.

A PONY NAMED OLGA (GER)

A Pony Named Olga je bend iz Berlina koji postoji od 2005. godine. Nemojte dopustiti da vas kontrabas, nauljena kosa i zulufi prevare. A Pony Named Olga nije rockabilly bend. Previše su prljavi i uz njihovu glazbu nećete poželjeti plesati swing. Ali plesati hoćete. Uz elemente prljavog rock'n'rolla, cowpunka, polke i crnog humora nećete znati da li da se smijete ili da umrete. Bend je toliko spreman da vas zabavi, da su spremni žrtvovati vlastitu dobrobit smiješnim scenskim akrobacijama koje često završavaju izletima u bolnicu, a skoro i u mrtvačnicu. Toliko im je stalo. Ako propustite ovaj šou, poželjet ćete se raspeti. U bendu su Heini Heimpel na vokalu i gitari, preslatki Lloyd Clark na kontrabasu i Stephan Fleck koji lupa bubnjeve u savršenoj harmoniji. U Vrbnik dolaze predstaviti svoj četvrti album "The Black Album".

THE BAD BONES (HR)

Bend The Bad Bones dolazi iz Hrvatskog primorja, a nastala je težnjom Karla Starčevića (frontmena grupe Mississipi Queen) da nakon 22 godine sviranja izvornog rockabillya i countrya osnuje grupu s kojom će se moći dotaći i malo čvršćeg zvuka u kojem bubanj ima ravnopravni položaj. Rezultat toga je repertoar i zvuk koji ne idu daleko od rock'n'rolla, ali obrađuje pjesme iz šireg vremenskog razdoblja koje su većini dobro poznate. Tako se na njihovom popisu nalaze standardi 50-tih godina uz bok Elvisu 70-tih, Blondie, Mavericsima, Sam Cooku… Važno je reći da ovo nije bend nastao težnjom za zaradom, već za dobrom svirkom i druženjem.

2. DAY / 2. DAY (11.7.2015.)

EVIL DEVIL (ITA)

Evil Devil je psychobilly bend iz Italije koji je nastao 2001. godine. Nakon kratkotrajnog uvježbavanja snimaju svoj prvi materijal i šalju na adresu njemačke izdavačke kuče "Crazy Love Records", jedne od najvažnijih na psycho sceni. Već nakon dva dana dobivaju potvrdni odgovor te snimaju za njih album "Devil Scream". 2003. godina donosi novi album pod imenenom "Breakfast At The Psychohouse" nakon kojeg rade turneju po Europi i Americi gdje sviraju u jednom od najpoznatijih klubova, kultnom C.B.G.B.-u. Nakon dvije godine snimaju album "Drink To Kill My Pain!", a 2008. album "Rocker's Life". Nakon određenih promjena u postavi i svjetske turneje pod imenom "Rocker's Life World Tour 2010" izdaju i peti album. Trenutno u postavi sviraju Angel, Dave, Jack i Goli i spremni su napisati još jednu stranicu rock'n'rolla!

MISSISSIPPI QUEEN (HR)

Mississippi Queen su rockabilly/country/r'n'r bend koji je nastao u Zagrebu 1989. godine. Oformili su ga Jurica Štelma (kontrabas), Karlo Starčević (ritam gitara, vokal), Renato Zgrablić-Pit (druga ritam gitara, harfa, vokal) i Vedran Žanko (gitara, vokal). Do 2008. došlo je do nekoliko promjena u postavi benda, pa su tako kroz bend prošli Gorana Čehić (violina, vokal), Igor Balent (bubnjevi), Ivan Semes-Sammy (gitara) i Axel Praefcke (gitara). Imali su stotine koncerata i izdali su četiri albuma "Zlatne godine", "Deset godina poslije", "Jeste li rekli Ljubav" i "Rock-a-Billy Heaven Bound". Trenutnu postavu čine Jurica Štelma (kontrabas), Karlo Starčević (ritam gitara i vokal), Gvozden Šopp (gitara) i Kruno Krapec (bubanj).

GOOD ROCKIN' DADDIES (HR)

Good Rockin' Daddies su rockabilly/neorockabilly cover bend osnovan 2014. godine. Bend čine Moreno Luketić (gitara i vokal), Mauro Luketić (gitara, prateći vokali), Zoran Arnautović (bubnjar) i Nikola Felker (kontrabas i prateći vokali).

promo guy // 07/07/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*