home > najawa > Ekskluzivno!!! NOVEMBAR na 15. terapija.net rođendanu! @ KSET, Zg, 23/04/2016

kontakt | search |

Ekskluzivno!!! NOVEMBAR na 15. terapija.net rođendanu! @ KSET, Zg, 23/04/2016

Najstariji hrvatski glazbeni portal terapija.net ove godine SLAVI jubilarni 15. ROĐENDAN, koji će se održati 23/04/2016 u KSET-u.

Kao specijalni gosti nastupiti će kultni niški NOVEMBAR! (ex STUDENI STUDENI)

Bend koji je kasnih osamdesetih obilježio zagrebačku scenu,a tada su se zvali Studeni Studeni. Nakon preseljenja Koste u ljeto 1991. godine grupa po prvi put (napokon!) nastupa u Zagrebu i to na rođendanu portala terapija.net.

Stoga, nemojte propustiti priliku pogledati ovaj kultni bend!



Da sumiramo, 23/04 u KSET-u za vas i nas svirati će:

- novembar
- garage in july
- no!mozart
- thee melomen
- čudnoređe
- mr. albino


Priča o Novembru:
Krajem osamdesetih godina jedna od najperspektivnijih zagrebackih grupa su bili Studeni Studeni, orijentirani na melodicni punk rock, na tragu novog američkog zvuka. Grupa je uspela da objavi maksi singl "Cisto kao suza" (Search & Enjoy, 1990.), a sa početkom rata je prestala sa radom Njihov gitarista i pjevač Goran Kostic Kosta se u ljeto 1991. godine preselio u Niš gdje je odmah prihvatio ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Mjesec dana kasnije, Kosta je prešao na gitaru, grupa je dobila ime Novembar i zagrebacka muzička priča je nastavljena Maja 1992 godine kao gosti sviraju na Palilulskoj olimpijadi kulture jer su Studeni Studeni prethodne godine pobijedili na toj manifestaciji. U to vrijeme u grupu dolazi basista Zoran Randelović koji je prije toga svirao u raznim sastavima iz Karlovca, kao i u Nocnoj strazi Borisa Novkovica.

Uz aktivnosti sa grupom, Kosta pocinje da radi kao muzički suradnik na Radio Nišu. Debi CD "Deguelo" snimaju 1993. godine u postavi: Kosta, Zoran Randelović, gitarista Sale Dokić (ex Glas Amerike) i bubnjar Sava. U pjesmi "Gledaj kako ljubav umire" solo na gitari je odsvirao Milan Mladenović Sve materijale je komponirao Kosta, dok je tekst za pjesmu "Rođendan" napisao Zvonko Karanović a za "Ja sam je volio" Denis Romac Pored "Ja sam je volio" na ploči se našla i "Gledaj kako ljubav umire" iz repertoara grupe Studeni Studeni.

Krajem juna 1996 godine Novembar su svirali na Zgaga festivalu u blizini Ljubljane sa serijom sastava sličnog opredjeljenja sa prostora bivše Jugoslavije.

Drugi CD "Blues juzne pruge" objavljuju pošetkom 1997. godine u produkciji Gorana Kostića i sa novim bubnjarom Zoranom Vidakovićem Na ploči se nalazi obrada pjesme "Baby, baby" niskog sastava Fleke i "Mjesto pod Suncem" zagrebacke grupe Zvijezde. Kao autor teksta za pesmu "Posle sve-ga kisa" opet se pojavljuje Zvonko Karanovic Njegove pjesme inspirirane rock muzikom su objavljene u knjigama "Blitzkrieg" (samizdat), "Srebrni surfer" (SKC Nis 1991.), "Mama melanholija" (Prosveta 1996.) i "Extravagan za" (Gradina 1997.).

Diskografija:
Studeni Studeni
"Čisto Kao Suza" (EP) (1990)

Novembar
"Deguelo" (No Man's Land 1994)
"Blues juzne pruge" (B 92 1997.)
Licem prema zemlji (1999. SIIC)
Ko je Sunce ubio? (2007. B.BLUES)
Radulizam (2008. SKCNS))
Proklet (2013 SKCNS)

terapija // 21/04/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Paisley Powder @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 20/10/2019

Paisley Powder @ Kulturni centar Mesnička, Zagreb, 20/10/2019

| 17/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Aklea Neon @ Vinyl, 24/10/2019

Aklea Neon @ Vinyl, 24/10/2019

| 16/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: DJ/promotorski kolektiv Ćelija dovodi Arcangela u Zadar i Zagreb.

DJ/promotorski kolektiv Ćelija dovodi Arcangela u Zadar i Zagreb.

| 16/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Gigfest #4 @ Tom Klub, Požega, 18-19/10/2019

Gigfest #4 @ Tom Klub, Požega, 18-19/10/2019

| 16/10/2019 | promo girl |

>> opširnije


cover: Zelena Močvara @ Močvara, 19/10/2019

Zelena Močvara @ Močvara, 19/10/2019

| 15/10/2019 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*