home > najawa > 7. Antifa night Loš Primjer, Namet, N.O.B. @ Močvara, Zagreb 07/05/2016

kontakt | search |

7. Antifa night Loš Primjer, Namet, N.O.B. @ Močvara, Zagreb 07/05/2016

✭✭✭ 71 godina oslobođenja Zagreba od fašizma ✭✭✭

Prošle je godine prvi puta nakon 26 godina zapaljen krijes u želji da se obnovi tradicija proslave jednog od najvažnijih događaja u povijesti grada Zagreba - dan njegova oslobođenja. Trnjanski kresovi ponovno gore! Na autentičnoj lokaciji ulaska narodnooslobodilačkih snaga u naš grad okupit ćemo se i ove godine - na 71. godišnjicu oslobođenja od fašističke okupacije. Naša motivacija za obnovu ove tradicije još je veća, a razloga za borbu nažalost sve je više.

LOŠ PRIMJER (metalic punk, Požega/ Zagreb)
Na prostorima cijele bivše nam Jugoslavije, gotovo i ne postoji punker, metalac ili alternativac bilo koje druge skupine, koji nije čuo za ove požeške legende. Loš Primjer neumorno praši već skoro dvadeset godina, ostavljajući trag na našoj sceni, koji će ostati neizbrisiv u svim stoljećima koja slijede. Njihova glazba je odlična smjesa melodičnog, na ulete i popastog punka, a sve to začinjavaju sa hrpom metaliziranih riffova i dionica kojih bi se posramili i neki švedski velemajstori ovoga zanata. Ekipa iza sebe ima tri odlična albuma koji se već polako ali sigurno mogu svrstati u lektiru domaćeg punka, a to su "Pozdrav Dabru", "Malo Sunca", te najnoviji uradak iz njihove radionice muzičke čarolije pod imenom "Slikovnica". Jednostavno je nemoguće zamisliti punk tulum ili slušaonicu, bez nekog od njihovih hitova,poput "Ničija ovca", "E ne", "Malo sunca" ili "Živ". Tekstovi su im uglavnom prožeti tematikom svakodnevnih problema, u kojima se svaki pojedinac može vrlo lako pronaći. Od ljubavi, preko ratova i kritiziranja vladajućih nam struktura, pa sve do stvaranja slike svijeta koji bi bio idealan za sve nas. Loš Primjer nas svakim novim albumom iznova sve više oduševljava, i zato su ovi carevi zaslužili svoje mjesto na ovom događaju koji radimo iz dubine duše i srca, od nas za sve vas !!!
FB page: https://www.facebook.com/losprimjer
Bandcamp: https://loprimjer1.bandcamp.com

NAMET (blackened/ crust/ death metal, Zagreb)
Kako bismo naš event upotpunili malo ekstremnijim glazbenim izričajem,za sve vas koji ste skloniji mračnijim hardcore, crust i metal prizvucima, odlučili smo dovesti ovu relativno novu četveročlanu mašineriju koja trga sve pred sobom. Namet je bend čiji članovi su sadašnji ili bivši članovi bendova poput Abergaza, Akromatopsije, Benefita, Šutnje, Ablutofobije i Ashes Of Eternity, stoga je ovo svima već dobro poznata ekipa. Njihov stil najbolje bi se mogao opisati kao odličan spoj modernijeg crusta s velikom primjesom stare škole švedskog death i black metala. Ova čudna fuzija navedenih žanrova, Namet čini jednim od originalnijih bendova na ovim prostorima. Njihovi energični nastupi popraćeni prljavim zvukom i odličnom izmjenom vrištećih i dubljih grawl vokala i melodije koje vrlo brzo ulaze u uho svakog slušatelja, zasigurno će vam se vrlo brzo uvući pod kožu i proganjati vas noćima. Ekipa je u ožujku ove godine izbacila i svoj album prvijenac pod nazivom "Never Ending Struggle", a izdan je kao DIY izdanje, te je isto tako dostupan za free download na bandcamp stranici benda. Nemojte propustiti priliku da u što većem broju dođete i podržite ove mračnjake i da skupa s njima u glas urlate tekstove i kažete jedno veliko NE fašizmu, homofobiji, militarizmu i religiji !!!
FB page: https://web.facebook.com/nametofficial
Bandcamp: https://namet.bandcamp.com/releases

N.O.B. (Pula)
Narodnooslobodilački bend je kolektiv koji neće dozvoliti da se zaborave stihovi ostavljeni nam u slobodarsko naslijeđe, a koji čine bogatijima i nas i sve buduće generacije. O ovim Puležanima se jako malo zna. Bend koji je obavijen velom tajne, bez snimki i bilo kakvih dokaza na "mreži" o njihovom postojanju. Očekujte neočekivano i samo borbeno !!!

promo girl // 27/04/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*