home > najawa > TORPEDIRANJE ★ #7 @ AKC Attack, 17/05/2016

kontakt | search |

TORPEDIRANJE ★ #7 @ AKC Attack, 17/05/2016

Torpedo Syndicate Zagreb poziva vas na angažirani hip-hop punk spektakul utorkom! Zrenjaninski drugari GIPSY MAFIA vraćaju se u Mediku, ovog puta podebljani pratećim bendom "The Gadje" koji ovim pionirima romskog političkog hip-hopa osigurava dodatnu dozu žestine i nadrkanosti! Sa sobom dovode i švapske punk-rap bandite DEFENDERS OF THE UNIVERSE koji će se pobrinuti da cijela večer protekne u dovoljno pijanom i kaotičnom tonu! Lokalna podrška TBA.

GIPSY MAFIA jesu zajebani, ali gangsta rap sigurno nisu! Nastali u Zrenjaninu 2006., pioniri su zvuka kojeg možemo opisati kao romski politički hip-hop. Ovaj oštri i angažirani dvojac, kojega čine braća Skill i Budy O.G., koriste old school rap kao oružje i sredstvo izražavanja svojih stavova. U svojim direktnim i nedvosmislenim tekstovima dotiču se problema kapitalizma i fašizma u modernom društvu, nejednakog položaj Roma, korumpiranih političara i pandura, svakodnevnog rasizma i nacionalizma u Srbiji i svijetu. Prateći bend "The Gadje", koji ovom dinamičnom dvojcu osigurava kvalitetnu količinu dždždž-a, sastoji se od članova bendovlja Wasted Youth, Defenders of he Universe i The Higgins. This is Zrenjanin not L.A.!
[  ]

DEFENDERS OF THE UNIVERSE je kaotična skupinica muzičara i panxa iz Schwäbisch Gmünda, angažiranih oko vrlo aktivnog društvenog centraEsperanza - Schwäbisch Gmünd. Dobrim dijelom sastavljeni od članova hardcore punk prvoboraca "Wasted Youth, svoj zvuk opisuju kao "unshaved streetpunk rap", a za sebe, na savršeno tečnom srpskom, kažu:

"U letnjoj pauzi 2014. godine, opasno blizu smrti od dosade, jedna grupa sprijateljenjih, stvarno pijanih muzičara je primetila da su oni svi - zapravo muzičari. Jedan izuzetak je kasnije potvrdio ovo pravilo. Prateći ove misli, gore pomenuti protagonisti su se sastali već nekoliko dana kasnije i kao logičnu posledicu stvorili ni iz čega par zvukova. Odmah posle kratkog vremena se našao zajednički presek i rezultat je bio jednostavno iznenađujući - verovatno proizvod jedne muzičke, međuljudske i nadljudske harmonije. Tako je odlučeno da se odvratnom malom kopiletu, koje je došlo na svet već sa bradom od tri dana, da ime.

Defenders of the Universe - u stvari bi trebalo da ime već objasni intenzitet kreativne energije i haosa koje kuva u šarmantnim i asocijalnim Švabama iz Schwäbisch Gmünda. Eksperti upozoravaju na jednu nadolazeću erupciju, koja će spržiti svako sranje.

Samo se kosturi skrivaju u ormaru - a zvuk Defendersa je sve ali ne mrtav. Ova muzička besramnost se najbolje može opisati kao jedan konstantno mutirajući organizam sastavljen od punk rocka, hardcore i rapa, sa uticajima off beat-a, koji je odavno počeo svoj život. Interno kruži izraz "neobrijani streetpunkrap" i uprkos njihovim korenima u različitim žanrovima, momcima je uspelo da kreiraju jedan iznenađujuće beskompromisan zvuk, koji, sa laserskim mačem u rukama i borbenim krikom na usnama juri u bitku da pobedi poslednjeg neprijatelja univerzuma.
Obučeni u crno odelo, crnu košulju i crnu kravatu - trofeje palih neprijatelja - Defendersi će sa sigurnošću ograničene verovatnoće uskoro i tvoj grad razbiti u komadiće. Feniks iz pepela, kada tvoj sistem eksplodira..."

promo guy // 11/05/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
TORPEDIRANJE ★ #7

GIPSY MAFIA and The Gadje ( Zrenjanin / Schwäbisch Gmünd - old school political Roma rap with some distorsion and a lot of balls)

DEFENDERS OF THE UNIVERSE (Schwäbisch Gmünd - unshaved streetpunk rap)

+ local support TBA
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*