home > najawa > DESTRUCTION UNIT (USA) + ILL WIND @ AKC Attack, 11/07/2016

kontakt | search |

DESTRUCTION UNIT (USA) + ILL WIND @ AKC Attack, 11/07/2016

AKC Attack! u u sklopu programa Attack! predstavlja sprema još jedan vrhunski koncertni doživljaj. Zagrebu u goste premijerno dolazi psihodelijom pogonjena punk mašina Destruction Unit (Arizona, USA).  
[ destruction unit ]

destruction unit   © promo

Predvođeni nekadašnjim članom neprežaljenih Reatards (Ryanom Rousseauom) i s drugim albumom ''Negative Feedback Resistor'' (rujan, 2015.) objavljenim za provjereni Sacred Bones Records donose nam svoju eksplozivnu mješavinu psihodelije, noisea i punka - New American Heavy Underground!

Početak benda seže u sada već daleku 2000. godinu kada Ryan Rousseau nakon raspada Reatardsa započinje svoj solo synth-punk projekt kojeg krsti imenom Destruction Unit. Uz pomoć brata Rustyja koji je i danas član benda izbacuju prvi singl ''My Disease'' nakon čega se bendu priključuju Jay Reatard i Alicja Trout, tada članovi danas kultnog synth-punk benda Lost Sounds.



Dvojica bivših Reatardsa snimaju prva dva albuma Destruction Unita, ''Self Destruction Of A Man'' i ''Death To The Old Flesh''. Pogođen smrću prijatelja i člana benda Jaya, te iste 2010. Ryan snima ''Eclipse'' čime Destruction Unit rade zaokret ka psihodeliji koja postaje temelj zvučne slike benda. Uslijedit će albumi ''Sonoran'' i ''Void'' te prvo izdanje za Sacred Bones Records, album ''Deep Trip'' (2013.). Koherentan kolaž zvukova i utjecaja - od Hawkwinda do Chromea - s naglašenom punk crtom prolazi odlično kod kritike i publike.
Još bučniji i agresivniji, ali podjednako kvalitetan, je album ''Negative Feedback Resistor'' izdan također za Sacred Bones u rujnu prošle godine. Njegova još uvijek aktualna promocija povod je i dolaska u Zagreb., Hardcore se upliće u priču, naziru se The Stooges, distorzija je neumoljiva - destrukcija.

Destruction Unit su spoj radikalnih politika, punk etike i soničnih udara s članovima aktivnima u žanrovski dijametralno različitim projektima.
Bubnjar Andrew Flores kao Jock Club stvara minimal hose glazbu, gitaristi J.S. Aurelius i Nick Nappa su Marshstepper, industrial techno akt povezan s Aureliusovom Ascetic House koja je orijentirana na electro/dark wave kazetna izdanja i objavljivanje manifesta protiv zatvorskog sustava. Aurelius je kroz svoj Ascetic House najviše i doprinio estetici Destruction Unita koja se manifestira kroz svojevrsni slogan - New American Heavy Underground.

Linkovi:

FB https://www.facebook.com/destructionunitofficial
BC https://destructionunit.bandcamp.com/album/negative-feedback-resistor

Kao predgrupa nastupit će Ill Wind, prekaljeni scenski borci - Vaseline Children, Evazija, The Pathetics, Ugly Fucks - koji nam donose melankolični hardcore evocirajući Leatherface.

Linkovi:

FB https://www.facebook.com/illwind.band
BC https://illwindpunk.bandcamp.com/releases

Vrata kluba otvaraju se u 21h, a karte po cijeni od 40kn nabavite na blagajni kluba!

ILL WIND nastupa u 21:45h, a DESTRUCTION UNIT u 22:30h.

FB event: https://www.facebook.com/events/1261091707241059/

Ukratko o AKC Attack!

Autonomni kulturni centar - Attack! djeluje od 1997. pod nazivom Autonomna tvornica kulture. Zbog masovnosti organizacije i lakšeg poslovanja Autonomna tvornica kulture 2001. godine dijeli se na dvije udruge građana/ki sa sličnim idejama i ciljevima, ali i većom autonomijom u svakoj od ove dvije udruge. Osnovna motivacija bila je omogućiti prvenstveno mladim ljudima prostor za autentično stvaralaštvo i izražavanje te aktivizam. Kao udruženje građana/ki ne djelujemo po principu stroge centralizirane hijerahije nego smo podjeljeni u sekcije - timove, koji djeluju autonomno s obzirom na polja interesa i djelovanja.

Klub je smješten na prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom (skvotiranjem) od strane supkulturnih kolektiva unutar AKC-a prenamijenjena u nezavisni kulturni centar. Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada ne bi li postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih i kulturnih kolektiva koji djeluju po uradi sam principu s velikim udjelom volonterskog rada.

promo guy // 03/07/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*