home > najawa > ZEZ: Sun Araw (California, US) @ KSET, Zg, 17/11/2016

kontakt | search |

ZEZ: Sun Araw (California, US) @ KSET, Zg, 17/11/2016

Sun Araw pseudonim je kalifornijskog eksperimentalnog multi-instrumentalista Camerona Stallonesa. Njegov prepoznatljivi stil, koji se često opisuje kao čudnovata sinteza psihodeličnog minimalizma, organske elektronike i neo-duba, doveo ga je i na naslovnicu uglednog časopisa The Wire te do statusa jedne od najvažnijih figura kalifornijske eksperimentalne scene. U KSET-u će u četvrtak 17.11. u sklopu ZEZ-a nastupiti u trenutnoj live konfiguraciji Sun Araw Band XII.



Izričaj Camerona Stallonesa, nakon uloge gitarista među kalifornijskim psihodeličarima Magic Lantern, isprve je ostao blizak takvom zvuku te je tako surađivao i s Eternal Tapestry, Pocahaunted, Vibes... Svakim novim samostalnim albumom (kojih od 2008. godine ima čak tucet, uz par suradnji) svoju psihodeliju proizvodi u sve kompleksnijoj maniri organske matematičke elektronike koja možda i svoj vrhunac dostiže na albumu Belomancie (2014.) izdanog za Drag City (Om, Pavement, Stereolab, Ty Segall …) Na ovom albumu se većinom bazira live izvedba koja čeka publiku u KSET-u. Zamišljen je kao aktivno slušalačko iskustvo koje jednako teži iznenaditi kako znalačko tako i netrenirano uho. Cameron je i ovdje zaslužan za svu kompoziciju i produkciju koja odiše hipnotičkim minimalizmom strukture svedene na sirove elemente posložene gotovo poentilistički. U posebnom isključivo midi izdanju izveden je i na Copenhagen Jazz Festivalu. Za izvedbu uživo trenutno su uz Camerona na midi gitari i modularnim sintisajzerima zaduženi i Alex Gray (D/P/I) te perkusionist Jon Leland.

Među najzanimljivijim suradnjama raznih varijanti projekta Sun Araw treba istaknuti i onu s ambijentalnim velikanom Laraajijem te audio-vizualni projekt s reggae legendama The Congos i "čarobnjakom modularnih sintisajzera" M. Geddes Gengrasom izdanog 2012. za RVNG (Holly Herndon, Hieroglyphic Being…). Njegove pjesme našle su put i do kultnog soundtracka neo-noir igrice Hotline Miami.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 45kn, a na ulazu će koštati 60 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i pretprodaji bit će objavljeni na Facebook eventu.

"If you've been fascinated by any of Stallones' work, Belomancie will get you stoked about not only what he's done, but how much more he can do." - Pitchfork

"This makes Belomancie both strangely emotional and emotionally fake at the same time. It's a record that vibes on mixture of psychedelic forgery and improvisational wholesomeness. It's like two plants, one real and one fake, next to each other in a bedroom, underneath a photo of the dunes of the Sahara desert, next to a bed with bedsheets adorned with the nine planets, underneath a bunch of fake glow-in-the-dark stars." - Tiny Mix Tapes

Sun Araw Band XII Live:
https://sunaraw.bandcamp.com/album/live-in-oto

Web:
www.sunaraw.com

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe. Program je podržao i Grad Zagreb u sklopu natječaja za inovativne i umjetničke prakse u kulturi.

promo guy // 01/11/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*