home > najawa > terapija.net slavi 16. rođendan @ KSET, 14/10/2017

kontakt | search |

terapija.net slavi 16. rođendan @ KSET, 14/10/2017

Najstariji hrvatski glazbeni portal TERAPIJA.NET ove godine SLAVI 16. ROĐENDAN! Od 2001. do danas Terapija recenzijama albuma, koncertnim izvještajima i ostalim vijestima iz svijeta glazbe kontinuirano pokriva najširi spektar izvođača od teškog undergrounda do široko afirmiranih izvođača gotovo svih žanrova.

Mnogim bendovima s regionalne scene koji su s vremenom prerasli iz anonimnosti u popularna imena prvi su promotivni tekstovi i kritički osvrti objavljeni upravo na Terapiji: Dubioza kolektiv, Brkovi, Goribor, Kawasaki 3P, Damir Avdić, Letu Štuke, Ramirez, Pavel, Repetitor, M.O.R.T, Punčke, Žen, Bernays Propaganda, Afion, Antenat, Nežni Dalibor itd.

Kao što je poznato, najbolji rođendanski tulumi su uvijek bili oni gdje je omiljeni nam portal slavio svoj rođendan. Da ne pokvarimo tradiciju i ove godine ćemo slaviti, pa očekujemo da ćemo se skupiti u jednakom ili većem broju kao i prethodnih godina. Na tradicionalnoj rođendanskoj terapiji, 14/10/2017 u KSET-u liječiti će vas i nas:
- SUKOB INTERESA
- KOČNICA
- THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS
- ABERGAZ

Cijena ulaznice je simboličnih 20kn i kupuje se na blagajni KSET-a na dan koncerta od 20h.

SUKOB INTERESA (Zrenjanin)

Bend je osnovan u Zrenjaninu 1998. godine pod imenom "Sepsa". Od tada pa do danas smenjuje se gomila članova, osim dvojice uvek prisutnih, a to su bubnjar Srđan Dević i pevač/gitarista Vladimir Čiča.

2001. godine snimaju album prvenac "Akt Bezumlja" koji im dve godine kasnije pod svojom etiketom objavljuje lokalna radio stanica . Slede mnogobrojni, nepotrebni i slabo posećeni nastupi po malim klubovima.



2007. godine menjaju ime u "Sukob Interesa" koji (između ostalog) dobija ime po tome što broji šest veoma različitih članova čiji se motivi za sviranjem, ličnosti, muzički ukusi i stavovi ni najmanje ne poklapaju. Snimaju album "Sliku svoju ljubim".
Album je samostalno sniman i produciran što iz finansijskih, što iz etičkih razloga i (usled nezainteresovanosti izdavača) besplatno razdeljen po internetu. Slede mnogobrojni, nepotrebni i slabo posećeni nastupi po malim klubovima. Šestočlana postava spada na trio.

2010. god. snimaju album "Ćorsokak" koji sadži kako svež materijal, tako i par starih pesama koje predstavljaju poklon fanovima nekadašnje "Sepse" (van benda i unutar istog) i koji im decembra 2011. god. izdaje "SKCNS". Slede malobrojni, nepotrebni i slabo posećeni nastupi po malim klubovima.
Sredinom 2012. godine Zdenko Franjić iz Zagreba im objavljuje album "Jedan Prob'o Pa Se Usr'o" za svoju "Slušaj Najglasnije" etiketu. Slede malobrojni, nepotrebni i slabo posećeni nastupi po malim klubovima. Ciklus "Novi album pa zatim nešto malo koncerata" ponavlja se do danas.

Bend u ovom trenutku pored pomenuta oba konstantna člana svojim prisustvom obogaćuje i Feđa Popov iz Novog Sada.

Diskografija:
2003. Akt Bezumlja (Sepsa)
2009. Sliku Svoju Ljubim
2011. Ćorsokak
2012. Jedan Prob'o Pa Se Usr'o
2013. Sa Ove Strane Duge
2014. Uživo U Mrtvom Gradu (live album)
2014. Penis Bonus, Pax In Domus (EP)
2015. Puno Pozdrava Iz Septičke Banje (Leteći Cirkus Zvonka Džordana)
2015. Politički Korektni Hitovi Koji Nikada Nikoga Nisu Uvredili (kompilacija)
2016. Glas Generacije Neočupanih Obrva
2017. Mizantropolit Protonapasnik Velikocinik

Free download svega:
https://sukobinteresa.bandcamp.com/music

(Loš)Dokumentarni film o bendu:
https://www.youtube.com/watch?v=JuxBR4M5sLs

Komplet starih i novih niskobudžetnih kretenskih spotova:
https://www.youtube.com/watch?v=6ccWi3EK09M
https://www.youtube.com/watch?v=kTwNMcUqGHg
https://www.youtube.com/watch?v=DtgE1gqXcqA
https://www.youtube.com/watch?v=8G7W2yaZl78
https://www.youtube.com/watch?v=3IrPQBUrjKc
https://www.youtube.com/watch?v=5YdkZN88HP8
https://www.youtube.com/watch?v=ygBhV1GaT8o
https://www.youtube.com/watch?v=WFAzkQIcM3M

KOČNICA (Zagreb)



O sebi kažu: "Mi smo Kočnica, funk rock rap sastav osnovan 2016. u Zagrebu . Motivi naših pjesama su svakidašnje teme a naš zvuk obiluje energičnim grooveom u kombinaciji sa beskrupuloznim tekstovima. Pobijedili na "Čuješ?!" 2017. po glasovima publike u KSET-u gdje smo snimili i live video za pjesmu "Bilo tko i ja". Također smo osvojili i drugo mjesto na Imagine Croatia te povodom toga išli predstavljat Hrvatsku u Švedsku i tamo rasplesali narod. Mjesto smo pronašli i u programu nadolazeće Brucošijade FER-a."

https://hr-hr.facebook.com/thekocnica/

THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS (Zagreb)

The Marshmallow Notebooks LP krapinskog prakantautora Matije Habijanca originalno objavljen 2013. kao free digital download, a 2014. na vinilu za improviziranu zagrebačku izdavačku kućicu Noisy Night, nedavno je doživio i svoje sjevernoameričko izdanje - ploča se tiskala u Clevelandu, a izašla je u Kanadi za izdavačku kuću Ill in the Head Records Berislava Sabolića. Na ploči se, uz deset pjesama s originalnog albuma, nalazi i nova verzija pjesme The Last Tourist in Town, a na kazeti, uz tih jedanaest, još i nova verzija starog koncertnog favorita Train Ghosts.



Za novi front cover zaslužan je Stipan Tadić, a za tekst na inner sleeveu Colin J Campbell. Album The Marshmallow Notebooks proglašen je jednim od najboljih domaćih albuma 2013. od strane većine regionalnih medija, a redakcija portala Ziher.hr nedavno ga je uvrstila među 25 najboljih domaćih albuma snimljenih u 25 godina hrvatske samostalnosti. Bonusi (The Last Tourist in Town i Train Ghosts) su, za razliku od originalnog materijala koji je snimljen 2012. i 2013., snimljeni prošle godine, ponovo u Kramasoniku. Snimao ih je ponovo Hrvoje Nikšić, miksali ponovo Hrvoje i Matija, a masterirao ponovo Andy Jackson, triput nominiran za nagradu Grammy. Matija ovih dana u istom tom Kramasoniku dovršava snimanje novog albuma Destruction koji će izaći najranije krajem ove, a najkasnije početkom iduće godine. U ovih dvadeset godina (prva Marshmallow kazeta je izašla 1997.) Matija je "objavio" deset sobnih albuma, jedan studijski album, jedan tribute album, dva live albuma, četiri kompilacije i jedan EP.

http://themarshmallownotebooks.com/
http://themarshmallownotebooks.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/marshmallownotebooks
https://soundcloud.com/themarshmallownotebooks
http://www.facebook.com/TheMarshmallowNotebooks

ABERGAZ (Zagreb)

Abergaz je pankenrol bombarder s hiperaktivnim koncertnim i studijskim stažem u trajanju od preko 10 godina. Nedavno je objavio svoj 5. studijski dugometražni i konceptualni album naziva "Snošaj Faktora". Po prvi puta sviraju u KSET-u s gostom (ne)iznenađenja na bubnjevima.



facebook.com/abergazpunk
tinyURL.com/AbergazSF

Medijski pokrovitelj:
RADIO STUDENT 100,5MHz

terapija // 14/10/2017

Share    

> najawa [last wanz]

cover: At The Gates, Nifelheim, Deserted Fear @ Tvornica, 12/12/2019

At The Gates, Nifelheim, Deserted Fear @ Tvornica, 12/12/2019

| 14/06/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: SUPERUHO 2019 - dolazi Bob Mould

SUPERUHO 2019 - dolazi Bob Mould

| 13/06/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: ANIMAL DRIVE PRIJE WHITESNAKEA NA ŠALATI! ŠRC ŠALATA - ZAGREB SRIJEDA, 3. SRPNJA

ANIMAL DRIVE PRIJE WHITESNAKEA NA ŠALATI! ŠRC ŠALATA - ZAGREB SRIJEDA, 3. SRPNJA

| 12/06/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: LAIBACH I TRAM 11 U SKLOPU LJETA U  MSU

LAIBACH I TRAM 11 U SKLOPU LJETA U MSU

| 12/06/2019 | promo girl |

>> opširnije


cover: MAR @ Močvara, 11/06/2019

MAR @ Močvara, 11/06/2019

| 10/06/2019 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> najawe [blitz]
  • 24/06/2019 > 26/06/2019 | zg, inmusic festival
    the cure
    foals
    suede
    garbage
    the hives
    johnny marr
    lp
    thievery corporation
    kurt vile & the violators
    frank turner & the sleeping souls
    peter bjorn and john
    skindred
    zeal & ardor
    lysistrata
    super besse
    fontaines d.c.
    black honey
    gato preto
    siddharta
    the ills
    run sofa
    kandžija i gole žene
    mangroove
    edi east trance blues
    phantasmagoria
    bang bang
    ichabod
    billie joan
    stephany stefan
    the gentleman
    >> najawa @ terapija.net
  • 26/06/2019 | zg, attack
    the hills mover
    >> najawa @ terapija.net
  • 28/06/2019 > 29/06/2019 | [srb], rtanj
    17. mount of artan fest
    --------------------------
    la morte viene dallo spazio iz italije
    sex blender iz ukrajine
    void forger iz rumunije
    madvro iz smedereva
    negative slug iz hrvatske
    pree tone iz ukrajine
    desert runners iz grčke
    hesperian death horse iz hrvatske
    >> najawa @ terapija.net
  • 03/07/2019 | zg, šalata
    whitesnake
    >> najawa @ terapija.net
  • 05/07/2019 > 06/07/2019 | st, ljetno kino bačvice
    fibra festival
    --------------
    psihomodo pop
    jonathan
    letu štuke
    juggernaut
    urban & 4
    boris štok
    nipplepeople
    bojana vunturišević
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*