home > najawa > EZERKI & 7/8, Lisinski, 12/03/2008

kontakt | search |

EZERKI & 7/8, Lisinski, 12/03/2008

Ljubitelji makedonske etno glazbe 12.03.2008. opet će doći na svoje. U KD Vatroslava Lisinskoga hrvatsko-makedonska etno skupina "Ezerki & 7/8" sprema promociju svog, trećeg po redu, CD/DVD albuma "Spektakl" snimljenog na koncertu prošlog proljeća u zagrebačkoj "Tvornici".

Za one koji još ne znaju "Ezerki" čini grupa od 15 žena koje pjevaju troglasno, a neke među njima imaju i zapažene solo točke za vrijeme koncerta. Orkestar "7/8" je jedna vrlo atipična formacija izmiješanih generacija i profila čiji su članovi većinom prokušani profesionalni pop, rock i jazz glazbenici. Skupina broji 8 članova i u sebi ima nekoliko autentičnih makedonskih instrumenata kao što su: tapan, kaval, daire, a na koncertu u Lisinskom će biti pojačani brass sekcijom i još jednim perkusionistom.

"Ezerki & 7/8" su od pera kritike prepoznati kao jedan od najvažnijih tragova makedonske glazbe izvan Makedonije i toj skupini daju za pravo da predstavlja makedonsku kulturu i daleko izvan ovih granica, a mnogi skupinu uspoređuju sa legendarnim Cooder-ovim Kubancima "Buena Vista Social Club-om".

12.03.2008. u 20:00 u Lisinskom će uz Ezerki & 7/8 kao gosti nastupiti Radojka Šverko i Luka Nižetić, te najugodnije ovogodišnje glazbeno iznenađenje iz Dallas recordsa etno-jazz band Mavi kan. Repertoar, standardno veseo, bit će sastavljen od najljepših makedonskih pjesama: Eleno kerko, Jovano Jovanke, Makedonsko devojče i bravuroznih ora (narodnih kola): Kalajđisko, Komitsko, Kasapsko uz neke do sada neizvedene pjesme.
[ EZERKI & 7/8 @ tvornica ]

EZERKI & 7/8 @ tvornica

Diskografija ;

-Livingroom 2003(Dallas records)
-Baknež 2006(Dallas records)
-Spektakl-Live CD/DVD 2008(Dallas records)
-Gypsyland 2006 (EMI-Petrol records)
-Gypsy music of the Balkans 2007 (Arc Music)
-DOPar zvuk 2007 (Menart)

Suradnje;

-Radojka Šverko, Toše Proeski, Massimo Savić, Nina Badrić, Bodan Arsovski, Luka Nižetić, Miro Ungar, Zabranjeno Pušenje, ženska klapa "Dišpet", Kostadinka Velkovska...

Voditelji;

-vokalna skupina "Ezerki" - Darka Kragović
-orkestar "7/8" - Bruno Urlić

promo guy // 25/02/2008

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Zelena Močvara @ Močvara, 19/10/2019

Zelena Močvara @ Močvara, 19/10/2019

| 15/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Good Vibrations: All Them Witches @ Močvara, 04/12/2019

Good Vibrations: All Them Witches @ Močvara, 04/12/2019

| 15/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Cold Snap & E.N.D. & We Too, Will Fade @ KSET, 19/10/2019

Cold Snap & E.N.D. & We Too, Will Fade @ KSET, 19/10/2019

| 15/10/2019 | promo girl |

>> opširnije


cover: 13. O' Rock Fest @ Regenerator, Zabok, 19/10/2019

13. O' Rock Fest @ Regenerator, Zabok, 19/10/2019

| 15/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Good Vibrations: Ufomammut, Lord Drunkalot @ Močvara, 16/10/2019

Good Vibrations: Ufomammut, Lord Drunkalot @ Močvara, 16/10/2019

| 15/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*