home > najawa > Brucošijada FER-a, 15/03/2008, SC

kontakt | search |

Brucošijada FER-a, 15/03/2008, SC

I ove godine, kao i svake, KSET-ovci ponajprije za svoje brucoše, ali naravno i za sve ostale željne ludog provoda, organiziraju Brucošijadu FER-a. Ali, po prvi put će se ona održati u Studentskom Centru, i to ovu subotu, 15.03. Osim glavnog stage-a, biti će još 3 floor-a : Jabbaton, deMode i KSET Caffe floor; tako da će stvarno biti svega zanimljivoga. Kažu da dođemo i da se s njima feniramo, pa eto - dođite, fenirajte se i pogledajte ovo :

Main stage

Sinestet Crew (Zg/St/Vt)
Hiphop supergrupa, točnije kolektiv MC-ja, producenata i drugih artista koji su spojeni ljubavlju prema glazbi, te stvaraju hiphop na sebi svojstven, audio-vizualno neovisan način.
Oružjem Protivu Otmičara (Sr)
Nakon dugih pet godina, legendarni vokalno-instrumentalni pop punk sastav Oružjem Protivu Otmičara ponovno pohodi ove krajeve. OPO nam dolaze u postavi u kojoj djeluju od kraja 2004. godine i s kojom su konačno izbacili zadnji album po imenu "Znaš Ko Te Pozdravio" te koji će vam predstaviti ovom prilikom, no naravno teško da će moći zaobići i sve ostale hitove po kojima je ovaj bend svima poznat i drag.
KUD Idijoti (Pu)
Rijetki nisu čuli za ovaj pulski punk band koji je na sceni preko 20 godina. Zasigurno će užariti atmosferu svojim besmrtnim hitovima i energijom kojom odiše pozornica dok nastupaju.
Superhiks (Mak)
Superhiks su osnovani 1994. godine u Skopju u Makedoniji. Počeli su kao trio i svirali punk-hardcore, a kako se bend povećavao počeli su eksperimentirati i sa ska, reggae i swing muzikom. Danas su jedan od najpopularnijih makedonskih bandova koji će vas svojom muzikom zasigurno natjerati na ples.
Marčelo & Filter Crew (Sr)
Na ovogodišnjoj brucošijadi FER-a ugostit ćemo i jednog od najizrazitijih predstavnika novije generacije srpske hip hop scene, a kojeg još zovu i glasnogovornikom nacije te najboljim liričarem među reperima, Marčela, te njegov Filter Crew, sastav kojega ovom prilikom čine Ministar Lingvista, jedan od najboljih mladih MC-jeva Srbije, a koji s beogradskim reperom nastupa već četiri godine, pjevačica Nensi suradnja s kojom traje od albuma "De Facto", te DJ Beatanga.
Radikal Dub Kolektiv (Zg)
Radikalni dubberi su prošle godine, uz navršavanje petogodišnjeg jubileja postojanja benda, ostvarili do sada najviše uspjeha. Sve je počelo snimanjem i objavljivanjem remiksiranog singla "A Brighter Future feat. Lua" i drugog, dugosvirajućeg albuma "Bas(s) Mat(t)er(s)", za jednu od najprofiliranijih dub/elektronskih etiketa, Universal Egg iz Engleske. S tim izdanjima radikalni dubberi dobili su puno više prostora, dospjevši u ponude kako velikih evropskih i svjetskih distribucija i download servisa, tako i programa većih festivalskih događanja, nakon mnogobrojnih odsviranih klupskih koncerata. Samo protekle godine su na inozemnim prometnicama proveli više od 70 dana, vrativši se sa zadnje europske turneje sredinom siječnja, na kojoj su u razdoblju od 25 dana, provedenih u Češkoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji i Sloveniji "odradili" 18 koncerata i 1 radijski session. Na istoj polako postaju svjesni da je njihov zvuk postao uvršten u playliste mnogih DJa, soundsystem-a i radijskih stanica, što ovih dana potvrđuje treće nadoštampavanje posljednjeg albuma na vinilu. A ono što ih već neko vrijeme najviše oduševljava, je činjenica da se unatoč određenoj stilskoj odrednici svi na njihovim koncertima osjećaju dobro došli: dubberi, raste, pankeri, šminkeri, trenseri, hipici, partijaneri,…, i svi ostali željni progresivne žive svirke. Nadalje u regiji (do sljedeće francusko-talijanske turneje krajem travnja), i nastupom na brucošijadi FER-a nastavljaju promociju svog akustično-elektronski kombiniranog zvuka sa posljednjih izdanja, ali najavljuju i predstavljanje dobrog dijela materijala sa nadolazećeg albuma koji bi trebao biti objavljen do kraja 2008.

JABBATON floor

ED SOLO (Supercharged/UK)
Dolazi iz Londona, a u svijet plesne glazbe ulazi krajem 80ih slušajući piratske radio stanice. Sredinom 90ih završio je tečaj za ton majstora, koji je pohađao zajedno sa legendarnim Shy Fx-om. Godinu dana kasnije zaposlio se u Sour studiju te radio na pjesmama umjetnika poput Roots Manuva, Black Twang, DJ Swift, MC Det i mnogih drugih, gdje je dobio detaljan uvid produkcijske tehnike tog vremena. 1997. seli se u Brighton gdje upoznaje Brockie-a s kojim producira stvar "Reprasent" koja se ubrzo penje na vrhove svih drum'n'bass top listi. Budući su se odlično slagali, Ed i Brockie nastavljaju suradnju te izdaju još nekkoliko velikih izdanja poput "Turntable 1", "Echo Box" (True Playaz), te "System Check". Djingom se počinje baviti 2001. te je do danas nastupao poznatim britanskim večerima poput Movement, Meltdown, Valve, ali i širom Europe prezentirajući svoj osebujni stil kroz breakbeat i drum'n'bass. U posljednjih 5 godina više se usredotočio na Nu Skool Breaks scenu. Budući mu je i studio smješten iznad Krafty Kuts-ovog record shopa, povezao se s njim kroz produkciju te sudjelovao i na njegovom albumu "Freakshow". Unutar breakbeata surađivao je i sa poznatim imenima sa scene kao što su Deekline, Freq Nasty, Splitloop te Skool of Thought i MC Darrison-om s kojima je prošle godine izdao i album imena "Random Acts of Kindness" za Supercharged etiketu.

JabbaTon Crew
• Yesh & Venom
• Kodin live
• Nesho
• + VJ somatik

deMode floor

Blashko
Blashko se produkcijom elektronske glazbe počeo baviti još 1997. Pod Egoboobits etiketom izdaje od njenog osnutka i do danas je pod istom proizveo jedanaest samostalnih albuma i jedan u suradnji sa zvukbroda. Osim izdanja za egoboo.bits tu se spominje projekt Aquarius Records-a "Lagano lagano" (2001) i "Mind Blowing Melodies EP" za Rhythm Trax. Stilski se njegova glazba ne može pripisati jednom žanru niti tempu već se može opisati kao mješavina breakbeat-a, funk-a, house-a, deephouse-a i drum&bass-ea.
DJ Scheissse
DJ Scheissse je mladi dj kojem mnogi recentni glazbeni pravci nisu strani. Afirmirao se kao kućni dj programa Blitz Kidz a nastupao je i na festivalu EXIT u Novom Sadu.
deMode team
VJ Liik

KSET CAFFE floor

Resident KSET DJ's

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50kn možete kupiti u Dancing Bearu, Studentskom centru, Fakultetu elektrotehnike i računarstva te Dirty Old Shop-u od ponedjeljka (10.03.) i KSET-u od petka (07.03.). Na ulazu će koštati 60kn, otvara se u 20 sati. Za brucoše FER-a će se ulaznice prodavati samo u KSET-u po cijeni od 35kn uz predočenje e-index-a ili osobne iskaznice. Navedene dokumente će brucoši morati predočiti i na samom ulazu.

maja // 10/03/2008

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*