home > najawa > PRIREDBA EXPERIENCE 2008, 26.06. - 29.06., Preluk, Rijeka/Opatija

kontakt | search |

PRIREDBA EXPERIENCE 2008, 26.06. - 29.06., Preluk, Rijeka/Opatija

Ljetni festival Priredba, u organizaciji riječkih udruga Masa kru i RiRock, se nakon uspješnog prošlogodišnjeg debuta vraća još veća i bolja! 4 dana festivala, 24satni glazbeni program i mnogobrojne dnevne aktivnosti u kampu samo su neke od novosti predstavljene u novom Priredba Experience konceptu.

LOKACIJA

Priredba se svojom atraktivnom lokacijom ističe kao jedinstven događaj u Hrvatskoj i okolici. Smještena u kampu Preluk na obali mora, samo 15tak minuta od centra Rijeke i Opatije, a ipak u prirodi, izolirana od gradske vreve i užarenog asfalta, Priredba je idealno mjesto za bijeg iz stresne civilizacije i i opuštanje uz sunce, more, glazbu i sport.

PROGRAM

Priredba Experience započinje u četvrtak 26.06. na kamp flooru, a nastupaju DJ Phillipe iz zagrebačkog Confusion crewa, DJ Pips iz Osijeka, Morpheuss iz Rijeke i domaćin Sven Nalis iz Masa krua.

Petak 27.06. je posvećen širokom spektru elektronske glazbe, sa nekoliko DJa od kojih se posebno ističu DJ Food i DK, Streetlife DJs i Sub Focus.

DJ Food i DK dolaze sa legendarnog Ninja Tune labela, jedne od najpoznatijih elektronskih etiketa svih vremena i samim time garancije vrhunske kvalitete. Food i DK su iskusni producenti i turntablisti svjetske klase, poznati po kultnoj radio emisiji Solid Steel i eklektičnim plesnim setovima gdje miješaju sve od breakbeata, trip hopa i hip hopa do jazza, funka, popa i rocka.

Počeci Streetlife DJsa sežu do samih početaka UK rave scene. Svoje prebogato party iskustvo obilato koriste na stageu slažući šarenu elektronsku priču - nije ih briga za žanrove, podjele i granice pa tako puštaju raznoliku glazbu sa posebno izraženim electro, nu rave i mash-up elementima. Potpisali su za francuski hit label Kitsune, napravili su cijenjeni Essential Mix, a poznati su po ludoj atmosferi koju siju diljem svjetskih dancefloorova.

Sub Focus je najsjajnija mlada zvijezda drum'n'bass neba i jedan od najtalentiranijih i najprodavanijih drum'n'bass producenata u posljednih nekoliko godina (s Prodigy kao suradnicima). Uz to je i vrsni DJ koji razara i najveće dancefloorove kombinacijom energičnog plesnog drum'n'bassa, preciznog mixanja i istančanog feelinga za publiku. Savršen je nasljednik Penduluma na glavnom flooru Priredbe!
Možda i najveća faca mračnog drum'n'bass zvuka (s primjesama hardcorea), The Panacea je vlasnik izdavačke kuće Position Chrome, svestrani producent s preko 30 izdanja i legendarni showman. Za sve koji vole žestoku, energičnu, eksplozivnu i moćnu glazbu!
Osim njih nastupaju još Tobogan Live, zagrebački breakbeat band, i Dubway, splitski dubstep DJ.

Subota 28.06. je posvećena rock i alternativnim bendovima. Posebno mjesto zauzima kultni Rambo Amadeus, Islanđani Mugison te Kanađani Invasives, a tu je i YouTube zvijezda Ivan Hrvatska.

Rambo Amadeus najzabavniji je balkanski satiričar, interpretator i kritičar koji na realan i duhovit način opisuje recentne socio-kulturološke fenomene. Izvrstan je animator publike, uvijeg kreativnog live nastupa , a ekskluzivno će predstaviti i novi materijal s nadolazećeg albuma "Hipišizik Metafizik".

YouTube hit Ivan Hrvatska je dobro poznat i do suza smiješan pjevač i zabavljač hrvatskih korijena.

Ako zamislite mix Tom Waitsa, akustičnog country drdanja i daška elektroničkih zvukova, dobit ćete Mugisona, osebujnog islandskog alternative rock kantautora. Izdao je 3 albuma, pratio Queens of The Stone Age na turneji, a trenutno nastupa sa punokrvnim bendom i širi svijetom iskreni rock 'n roll.

INVASIVES su brzi i nabrijani punk rock trojac iz Vancouvera, s 3 albuma u džepu i izvrsnim live nastupom.

Od domaćih izvođača tu su funky Mandrili iz Rijeke, zadarski reggae-ska band Postolar Tripper, zagrebački Ruiz, te Ishiatz, punk-metal-pop-rock band iz Rijeke.

KAMP

Kamp je važan dio Priredba Experience koncepta . Tijekom festivalskih dana u kampu će se u suradnji s riječkim udrugama održavati turniri, radionice, prezentacije atraktivnih sportova i sl. Neka od događanja su: Irony BMX session/sea bike jumping session, graffiti jam, ronjenje, turniri u graničaru, briškuli i trešeti, penjanje po umjetnoj stijeni, radionica žongliranja, prezentacija capoiere, mikro bmx/skate park, Uzmi i Ostavi akcija, itd. U kampu se održava i cjelodnevni DJ program, te warm-up i after partyi. Kamp i sadržaji u kampu su besplatni za posjetitelje s festivalskom ulaznicom.

ULAZNICE

Ulaznice za Priredba Experience 2008 mogu se kupiti po cijeni od 100kn za dnevnu i 170kn za festivalsku ulaznicu. Nakon 22.06. dnevne će ulaznice koštati 120kn, a festivalske 200kn.
Prodajna mjesta su sustav Eventima, TIC Korzo, Kartomat Rijeka, i portal www.kulturaplus.com

promo guy // 25/06/2008

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*