home > najawa > 7th Seasplash festival, Monumenti, Pula, Croatia, 16.-19.07.2009.

kontakt | search |

7th Seasplash festival, Monumenti, Pula, Croatia, 16.-19.07.2009.

SEASPLASH festival jedan je od rijetkih "malih" i "nezavisnih" festivala koji je preživio petogodišnji jubilej i koji sa stavom korača prema naprijed, unatoč mnogobrojnim problemima na koje na tom putu nailazi njegova organizacijska struktura, bilo da se radi o od početaka previsoko postavljenom programskom standardu (s obzirom na nisku cijenu ulaznica, i na općenito nezahvalnu situaciju za društveno-kulturna zbivanja ovakvog, poluspecijaliziranog tipa na području RH), o financijskim gubicima, promjeni lokacija, itd.

U situacijama gdje se svakakvi događaji nazivaju "festivalama", pojavljujući se kao gljive poslije kiše, te razni pojedinci njihovim "organizatorima", Seasplash festival ponosno ističe da je u rukama ljudi koji se više od 15 godina u kontinuitetu bave ne samo organizacijom sličnih događanja, već to iskustvo dodatno utvrđuju nastupajući kao izvođači (ili barem posjetitelji) na mnogima od njih, doživljavajući ih kroz raznolike i različite profile i sadržaje, i to u širem zemljopisnom okruženju.

Na taj način svim prisutnima (čitaj; izvođačima, publici, a na kraju i sebi samima), ostvarujemo adekvatnu festivalsku atmosferu.

SEASPLASH festival pokrenula je punkrock generacija sa početka 90-ih, koja je uvijek poštivala, a na kraju i zavoljela unutar festivalskog programa predstavljene stilove, bilo da se radi o tradicionalnim (roots, dub, reggae, ska, rocksteady, itd.), ili modernijim stilovima iz elektronske ere (jungle, drum'n'bass, hip-hop, breakbeat, dubstep, itd.).

Tako i ove godine možete prisustvovati nastupima relevantnih predstavnika raznih stilova, iz samog vrha svjetske produkcije; Macka B & The Roots Ragga Band (roots reggae dub), Dub Pistols soundsystem (ska big-beat breakbeat), Power Steppers (digital dub), Bongo Chilli & Tricky D (jungle/d'n'b), Ajs Nigrutin & Timbe (hip-hop),…, a Seasplash je posebno ponosan što između ostalih, nakon 6 godina održavanja, ima mogućnost ugostiti poveći broj domaćih izvođača, na sceni koja se razvija i rapidno raste, sa bendovima koje predvodi Kawasaki 3p, za kojim slijedi već dokazani Antenat, te mlađe snage Delyricum i Bamwise. Festival nadalje zadržava i razvija svoj međunarodni karakter, pa uz domaće i ove godine nastupaju izvođači iz Engleske, Francuske, Njemačke, Švedske, Italije, Srbije, Slovenije i BiH.

Uz već stalne suradnike i pokrovitelje, podršci Seasplash-a ove godine pridružila se i inicijativa Pula Non Stop, prepoznavši Seasplash festival kao jedan od recentnih događanja koji tvore kulturni identitet grada Pule.

Manje, ali ipak bitno, je da je svojim razvojem i konstantnim angažmanom, Seasplash u međuvremenu postao "event brand", aktivan tijekom čitave kalendarske godine, uz ljetni Seasplash festival kao vrhunac, organizirajući i zimski Wintersplash festival u Zagrebu, minimalno dva (a ponekad i više) klupska eventa mjesečno (najčešće u Zagrebu i Puli), te niz promotivnih događanja u mjesecima neposredno pred ljetni festival.

…i u slučaju da vam je dosta loše organiziranih i dosadnih, ili većih sponzoriranih "festivalskih" događanja na kojima se osjećate kao da kupujete artikle u supermarketu, pozivamo vas da dopustite da vas zapljusne tsunami pozitivnih vibracija, i da prisustvujete jednom od festivala koji nije nastao preko noći, i koji festivalsku atmosferu održava i njeguje tijekom čitava njegova trajanja,


U nastavku slijedi program (po danima i pozornicama), uz kratke opise izvođača na Mainsplash stage-u. Za detaljnije informacije o programu, kao i ostalim popratnim festivalskim događanjima i sadržajima, posjetitu službenu web stranicu - www.seasplash.net
[  ]



Četvrtak, 16.07.2009.

Mainsplash stage:


DUB PISTOLS SOUNDSYSTEM feat. RODNEY P. (uk)

- prvog dana Mainsplash stage zatvaraju Dub Pistols u soundsystem varijanti (osnivač benda Barry Ashworth i Rodney P. na mikrofonu), kao nositelji programa prvog dana Seasplash festivala. Dub Pistols osnovani su 1996., i od tada nastavljaju tradiciju engleskog ska big-beat i breakbeat techna u kombinaciji sa punkrock energijom. U svakom slučaju, ultimativni poziv na ples i party. Promoviraju svoj novi album "Rum & Coke", koji se treba pojaviti u prodaji u danima neposredno pred održavanje ovog nastupa, premijernog na Seasplashu.

ANTENAT (hr)

- bend koji je izmislio "subreggae" kao pojam zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove. Za subreggae još vole reći da je to jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju. Promoviraju aktualni album "Karavana" objavljen 2008. (CD + dvostruki LP).

BAMWISE (hr)

- po mišljenju Seasplash festivala jedan od najkvalitetnijih domaćih mladih bendova. Bamwise je zagrebački kolektiv mladih entuzijasta, ut. početkom 2008., koji gravitira oko planeta dub. U njihovoj glazbi mnogi prepoznaju utjecaj francuske dub scene, a ni onaj domaćeg dub benda Radikal Dub Kolektiv nije zanemariv. Osobni glazbeni afiniteti u zajedničkoj kreaciji čine zanimljivu fuziju susrećući se na frekvencijama duba, a u njihov je nastup, putem vj-inga, integrirana i vizualna komponenta. Početkom siječnja 2009. snimaju svoj prvi demo u produkciji Matthieua Faysa (Ez3kiel).

CIRKUS (hr)

- Cirkus je nastao početkom 2007. godine, a prvi koncert smo održali 2 mjeseca kasnije u porečkom Atelijeru. Od tada nastupili na preko 60 koncerata. Postava benda nešto se promijenila od početaka, i trenutno broji 7 članova. Bend svira isključivo autorske pjesme i na repertoaru ima 20tak stvari. Vrsta muzike može se okarakterizirati kao mješavina ska, punk-rock, reggae stilova.


Soundsplash stage / hosted by Zion noiZ:


FILIP MOTOVUNSKI & DJ ROTTEN (hr), JAHKOZZA & CHAKKA MC (hr/srb), LUNA MORADO (hr)

Electrosplash stage / in dubstep & bass:


BASTA (Confusion, hr), TEDDY-LEE (Dubbasstardz, hr), JAH RULE (Dubbasstardz, hr), MC FYAH STEPPA (2steppaz, hr)

Petak, 18.07.2009.

Mainsplash stage:


POWER STEPPERS feat. Molara (uk)

- osnovani 1992. godine, stvorivši reputaciju jednog od najupečatljivijih i najinovativnijih engleskih dub soundsystema, ostavivši iz tog vremena za sobom dva antologijska digitalna dub albuma "Bass Enforcement" i "Bass Re-enforcement". Osnivač - Colin Powerstepper, kao i pjevačica Molara, više od 15 godina bili su i kreativni članovi sastava Zion Train (u kojem je bila koncentrirana glavnina njihova angažmana, kako izvođački, tako autorski i produkcijski), vrlo dobro poznatog Seasplash publici, s kojima je Molara nastupala prve dvije godine festivala (2003./2004.), kao i sa istoimenim vlastitim bendom (2005.) Power Steppers reaktivizirani su nakon razlaza Colina i Molare sa ostalim članovima Zion Train, i nakon objavljivanja novih materijala, uslijedili su prvi nastupi na renomiranim događanjima i festivalima (Glastonbury, EnDorset, Boomtown), na kojima ujedno najavljuju novi studijski album "This Is Dub", koji izlazi do kraja godine. Nastup na Seasplash festivalu je njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj.

KAWASAKI 3P (hr)

- šta reći o bendu za kojeg ste svi čuli još od "Antonije"...?
Seasplash festival ih smatra za jedne od najiskrenijih bendova u smislu komercijalne nepretencioznosti, koji je i bez kontinuiteta u tom smjeru postao omiljen u širim krugovima, nakon više od 15 godina postojanja. Punkrock korijeni uz neskriveno koketiranje sa ska i reggae ritmovima dodatna su garancija, osvježena sviračka postava benda koja zvuči krajnje uvjerljivo, uz trenutnu kampanju oko promocije novog studijskog albuma "Idu bugari" kao još jedan bitan argument za premijerno pojavljivanje na Seasplash festivalu.

WICKED DUB DIVISION feat. Dan I (i)

- projekt pokrenula tri dub fanatika iz talijanskog grada Pordenone, nakon duže suradnje kroz nekoliko dub sastava (B.R.Stylers, Blue Radics, East Sound). Funkcioniraju i kao live band, i kao soundsystem putujući i nastupajući sa vlastitim razglasom. Do sada objavili 2 singla na kojima su ugostili poznate vokale poput Culture Freeman-a i Singer Blue-a. Pripremaju prvi album, a na Seasplash kao gost s njima dolazi Dan I, jedan od trenutno najangažiranijih talijanskih reggae vokala u usponu.

DELYRICUM (hr)

- osnovan u rujnu 2003. godine. Izvode specifičnu kombinaciju hip hop-a s dva MC-a i kombinacijom reggae, rock, funk, drum'n'bass, ska, punk, dub i crossover-metal ritmova i melodija. Stilski vrlo inovativan i originalan, DeLyricum odiše pozitivnom energijom a svi članovi benda imaju dugogodišnje iskustvo rada na hrvatskoj glazbenoj i kulturnoj sceni, kroz rad u raznim bendovima i projektima (suradnja s Dinom Dvornikom, Zdenkom Kovačićek, Hrvojem Rupčićem, DJ Chillom, Sinestetom, TBFom, Edom Maajkom, raznim urbanim festivalima, kazališnim predstavama itd.). DeLyricum je nominiran u dvije kategorije za Zlatnu Kooglu 2008. , te za prvu nagradu Indexi 2009.
Album "Autsajder" izašao je za diskografsku kuću Aquarius records u suradnji s Morris Studiom (2008.).


Soundsplash stage / hosted by Kingston Sound:


HORNSMAN COYOTE (srb), DJ RAHMANEE (srb), HARIS PILTON & MY HELL JACKSON / GYPSY JUNGLE (slo), DJ KOVACH (hr), ELIJAH MOUNTAIN FYAH (hr)

Electrosplash stage / in ambient dub & dubstep drum'n'bass trance:


TOOVAR (Armazonex, hr), ODIUM (Bass Invaders, hr), DJ NJAX aka DRug (HARM prod., hr), Dr. RUS (Dubbasstardz, hr)

Subota, 18.07.2009.

Mainsplash stage:


MACKA B & THE ROOTS RAGGA BAND (uk)

- na sceni preko 20 godina, prvo na Jamajci, zatim u Engleskoj, gdje živi i danas, zadovoljiti će sve poklonike izvornog reggae zvuka. Jedna od institucija na reggae sceni, koja trenutno promovira novi studijski album "More knowledge", popraćen vrlo uigranim pratećim bendom. Poznat po osebujnom izvođačkom stilu, te društveno-angažiranim textovima i dugim uvodima prije početka pjesama na pozornici. Domaća publika ga je imala zadnji put prilike vidjeti prije više od 5 godina, a ovo mu je prvi nastup na Seasplashu.

BONGO CHILLI (uk) & TRICKY D (d)

- Tricky D nam redovito dovodi atraktivne goste, te nakon Daddy Freddy-a, Ragga Twins-a,..., ove godine umjesto prvotno najavljenog Tenor Fly-a, dolazi nam Bongo Chilli, trenutno vrlo aktivan, i izvođač u konstantnom usponu. Prvotno afirmiran kao jungle/d'n'b MC, danas objavljuje na raznim label-ovima (uključujući i vlastiti), surađujući sa različitim producentima, u rasponu od trenutno najviše zastupljenog dancehall-a, do dubstep-a (kao primjer, putem Seasplash player-a na www.seasplash.net poslušajte dva aktualna singla "My Address" i "Opportunity" sa Rogue State koje se između ostalih nalaze na službenoj kompilaciji sedme godine festivala). Ipak, na Seasplashu uglavnom očekujte jungle set za zatvaranje programa na Mainsplash stage-u, u kombinaciji sa Tricky D-em, koji zajedno potpisuju i jedan od aktuelnih jungle dancefloor hitova "Badman" (Tricky Tunes).

AJS NIGRUTIN & TIMBE (srb)

- Ajs Nigrutin i Timbe su 2 trećine legendarne hip-hop grupe Bad Copy i kažu da 'ko ne zna za njih očigledno je propustio dosta toga u životu, te da je Seasplash festival je divna prilika za popravni, momci dolaze sa punim kuferom masti i stroke spremni da vas izuju iz cipela. Na hip-hop sceni trenutno kotiraju vrlo visoko, i trebali bi zadovoljiti sve poklonike hip-hopa, kao i možda zaintrigirati neke nove.

DEFENCE (BiH)

- Seasplash festival svake godine opravdano ugošćuje bendove iz BiH, sa koncertnom i diskografskom aktivnošću kao glavnim kriterijem. Tako smo do sada imali prilike vidjeti bendove poput Vuneny, Zoster, Dubioze Kolektiv, Sopot, itd., a ove godine dolaze nam Defence iz Tuzle. Reggae bend (neki od članova vode i Baga Sound), vrlo blisko surađuju sa Edom Maajkom, a iza sebe imaju objavljeni prvi studijski album.

Soundsplash stage / hosted by Trip To Zion:


DJ DIAZ (a), IMPLANT & GOLEM / LOOPJUNKIES Crew (hr), JAN BECELE & TRIP TO ZION DJ'S (hr), LAR-PLUR-LAR (hr)

Electrosplash stage / in electro techno house:


PYTZEK (Sirup/Porat, hr), MIXEL (Sirup/Push It, hr), LABOSH (Egoboobits, hr)


Četvrtak-Nedjelja, 16.-19.07.2009.

DUBSPLASH STAGE


- hosted by DIGITRON SOUNDSYSTEM (hr) - ponosni vlasnici prvog domaćeg soundsystema ručne izrade u izvornom "jamajkanskom, scoops" stilu
- novi festivalski stage / strictly roots & dub
- sa sljedećim gostima po danima:
Čet/Thu, 16.07.2009. - RADIKAL DUB SOUND (hr)
Pet/Fri, 17.07.2009. - O.B.F (f)
Sub/Sat, 18.07.2009. - DANDELION SOUNDSYSTEM (d)
Ned/Sun, 19.07.2009. - DIGITRON SOUNDSYSTEM + gosti


KINGSTON SHOP & SOUND


- hosted by KINGSTON SOUNDSYSTEM (hr) via dancehall reggae roots rub a dub soca grime jungle inna dj/mc & soundsystem style
- Nenajavljeni gosti i sessioni svake večeri festivala! Morate prisustvovati uživo da bi čuli i vidjeli!


Nedjelja, 19.07.2009. - posljednja prilika za ples @ Soundsplash stage, Dubsplash stage & Kingston Shop & Sound:


Leroy/BASSLINE EXPRESS (swe), DIGITRON SOUNDSYSTEM, KINGSTON SOUND, SEASPLASH CREW + some other exclusive guests!


Mainsplash stage visuals/VJ-ing by Trip to Zion video
voditelj programa / master of the ceremony POPAY MC (Kingston Sound, Reggae Connection)

Electrosplash stage visuals/VJ-ing by VJ FALD/FuckArt.LetsDance (TTopolovec & Bakka)


tokom dana:
- Cirkus za svakoga by Čarobnjakov šešir (žongliranje, štuliranje i glupiranje) www.carobnjakov-sesir.hr
- Rasta Basket Cup
(prijave na festivalskoj lokaciji / applications at the festival)

Seasplash brod plovi neprestano od pulske rive do festivalske lokacije!


cijene ulaznica / tickets:
1.06.-16.07. = festival 270,00 kn / jednodnevna (čet-pet-sub) = 95,00 kn
na ulazu = 300,00 kn / jednodnevna (čet-pet-sub) = 115,00 kn
Nedjelja, 19.07., samo na ulazu = 70,00 kn

Ulaznice za 7. Seasplash festival u pretprodaji:
- u svim poslovnicama Eventima ili online www.eventim.hr
- ulaznice u pretprodaji i na sljedećim ovlaštenim mjestima Seasplash festivala:
PULA: SCANDAL EXPRESS caffe, Ciscuttieva 15, INDIAN SHOP, Sergijevaca 26, COMMODORE TRAVEL, Riva 14, CD SHOP CENTAR, Fontička 3, RIJEKA: GLAZBENI CENTAR RIJEKA, Frane Račkog 22, ROVINJ: CD shop LINK, Carera 72, SPLIT: SMART SHOP SPLIT, Dosud 8, ZADAR: SMART SHOP ZADAR, Komorica 2, ZAGREB: KINGSTON vinyl & cd shop, Radićeva 3, PUNKT 13, Ilica 24, MAMA, Preradovićeva 18, PROSTOR, Mesnička 5, LJUBLJANA: Galerija MIZZART, Metelkova mesto

promo guy // 01/07/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*