home > najawa > Wintersplash @ močvara 05.02.2010.

kontakt | search |

Wintersplash @ močvara 05.02.2010.

WINTERSPLASH - zimska Seasplash zabava - je polufestivalski klupski događaj u organizaciji Seasplash festivala, pokrenut nakon gašenja Zagreb Winter Reggae Festivala, koji je od 2005. do 2007. godine organiziran u suradnji sa Bass Culture Soundsystemom.

U proteklih 5 godina ZWRF i Wintersplash ugostili su mnoga respektabilna imena (Prince Alla, Ranking Joe, Dreadzone Soundsystem, Aba Shanti I, Abassi All Stars, Misty In Roots, Vibronics, Brain Damage, Kode 9, Tricky D,...), uz podršku domaćih izvođača (Edo Maajka, Radikal Dub Kolektiv, ST!llness,...), te različitih DJ-a i soundsystema.

Ove godine Wintersplash se pojavljuje u "soundsystem" izdanju, kroz nekoliko stilova (roots reggae, dub, dubstep, jungle, drum'n'bass), te presjek domaće scene i stalnih suradnika, koji se u proteklo vrijeme ističu stalnim angažmanom, predanošću, organizacijom različitih događanja, produkcijom, izdanjima, i sl., pa evo nekoliko informacija i o njima:
[  ]

[  ]

DIGITRON SOUND SYSTEM - soundsystem kojeg su osnovali članovi Radikal Dub Kolektiva i Jahstice Sound-a, mogu se ponosno pohvaliti kao vlasnici prvog domaćeg ozvučenja sa moćnim "scoops" (bas) zvučnicima, poštujući i nastavljajući izvornu tradiciju započetu prije mnogo godina na Jamajci, kada su se "soundsystem-ima" mogli nazivati samo oni koji su se na plesnjacima pojavljivali sa vlastitim zvučnim zidom. Bliska suradnja započeta je na prošlogodišnjem, 7. izdanju Seasplash festivala, gdje su se Digitronci pojavili kao domaćini novopokrenutog Dubsplash, ukupno petog festivalskog stage-a, a suradnja je nastavljena i na zagrebačkom izdanju 7. Seasplash Fade Out party-a krajem studenog.
Organizatori redovitih International Dub Meeting-a, u sklopu kojih ugošćuju srodne izvođače sa međunarodne scene (Jah Free, Dandelion Soundsystem, Weeding Dub, Webcam Hi-Fi, O.B.F,...). Osim pozitivnih vibracija i dubokih bas frekvencija, očekujte roots/dub selekciju sa mnoštvo svježih materijala i dubplate-ova, uz koje MC-i prenose društveno osvještene poruke.

KINGSTON crew- JIN-SAN; vlasnik vjerovatno najveće kolekcije reggae vinila na ovim područjima, te jedan od ponajboljih nu-reggae/dancehall/jungle DJ-a. Svoju davno započetu misiju konkretizira prije 6 godina otvaranjem Kingston shopa, koji dodatni smisao dobija bližim povezivanjem sa Seasplash organizacijom. Osim specijaliziranog dućana, Kingston funkcionira i kao soundsystem koji okuplja nekoliko selektora, kao organizator i promoter redovitih party-a, kao etiketa koja je objavila prva domaća dub (Radikal Dub Kolektiv) i dancehall (Popay/Kingston Sound) izdanja (najavljujući u idućem razdoblju i prvi domaći jungle/d'n'b album Filipa Motovunskog), uz mnoge dodatne aktivnosti koje karakterizira vječni entuzijazam i ljubav prema glazbi i soundsystem kulturi.

FILIP MOTOVUNSKI - nova "zvijezda" domaće scene i trenutno jedan od najzanimljivijih DJ-eva i producenata na ovim područjima, a i šire. Svoje prve korake napravio kao MC i beatmaker hip-hop/jungle sastava PCP, uskoro prešavši na produkciju jungle/drum'n'bass zvuka, ujedno postavši dio Kingston Sound-a. Organizator i domaćin pazinskih "Drama" party-a, te jedan od organizatora motovunskog Input festivala. Nakon nastupa na 6. Seasplash festivalu njegovu kvalitetu prepoznao je i RCola, renomirani kanadski DJ i producent, ali i vlasnik jedne od najagilnijih jungle etiketa svjetske važnosti - JungleXpeditions - koja je početkom godine objavila i prvi Filipov EP "Ta Pa Tap" sa 5 pjesama u digitalnom formatu, koji služi i kao najava mnogih lijepih stvari i nadolazećih izdanja u budućnosti.

DUBstep KLUB crew - Bamster (Bamwise/Digitron), Jan Becele (Trip To Zion) i Meniga (Radikal Dub/Seasplash) su pokretači i rezidenti DUBstep Klub-a, novog klupskog programa pokrenutog u drugoj polovici prošle godine, koji promovira jedan od trenutno aktualnijih stilova elektronske produkcije, koji se širi poput zaraze i dobija sve više poklonika na globalnoj razini. Smatraju da je napravio određenu evoluciju stila, kako u aranžmanskom, tako i u produkcijskom smislu, među najuspješnijima reciklirajući različite stilove u elektronici. Novi klupski hepening u startu je dokazao da ima prostora za bolju promociju i prezentaciju u domaćim okvirima, primarno motiviran željom za partijanjem uz novu dobru glazbu, oslanjajući se na tvrđu, mračniju i psihodeličniju stranu stila, najavljujući brojna događanja i gostovanja u nadolazećem razdoblju...

TRIP TO ZION - zagrebački audio-vizualni kolektiv započeo je djelovanje prije gotovo 5 godina u klubu Močvara organizirajući reggae i dub večeri na mjesečnoj bazi s ciljem promoviranja mladih neafirmiranih DJ-a, sound systema i bendova. S vremenom se počinje širiti i na druge glazbene žanrove (d'n'b, breakbeat, trance, dubstep,...), i počinje organizirati koncerte eminentnih glazbenih skupina kako s prostora bivše Jugoslavije, tako i iz Europe. Sukladno s time, DJ-i i VJ-i Trip to Zion kolektiva sve češće gostuju na raznim festivalima, koncertima i partijima, pa su posljednjih godina redoviti izvođači i suradnici Seasplash festivala. 2007. godine započinju suradnju s glazbenom skupinom ST!llness kreirajući vizualizacije na njihovim nastupima, šireći tako opseg svog djelovanja u području video produkcije. Osim participacije u pokretanju Dubstep Klub-a, krajem 2009. zaslužni su za produkciju video spota grupe Elemental za njihov aktuelni singl "U mojoj glavi".

LADYBOME - trash clash fresh fesh' mash video umjetnica izvan zakona... Izbačena iz i tražena širom EU, trenutno se skriva u Berlinu i radi incognito na tajnim lokacijama...

Seasplash vas još jednom sve poziva na 8 sati čistog Wintersplash užitka!!!

Uskoro počinje kampanja za 8. Seasplash festival (Pula, 22.-25.07.2010.!), sa najavom do sad potvrđenih izvođača, nagradnim igrama i prvom turom pretprodaje jeftinijih festivalskih ulaznica!

organisation and more infos:
www.seasplash.net
www.kingston.hr

promo girl // 27/01/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: scena iz karantene - THOT live streaming, Damusic Festival #2

scena iz karantene - THOT live streaming, Damusic Festival #2

| 10/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: scena iz karantene - SO BEAST večeras u 21 h održavaju virtualni koncert

scena iz karantene - SO BEAST večeras u 21 h održavaju virtualni koncert

| 27/04/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: scena iz karantene - KING UBU realizira

scena iz karantene - KING UBU realizira "HDZ", 28.IV 2020. u 20 h

| 27/04/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Live streaming nastupi: Pistolero, ZEZ Festival Online, Neon Lies, XSKULL8 @ 17-25/04/2020

Live streaming nastupi: Pistolero, ZEZ Festival Online, Neon Lies, XSKULL8 @ 17-25/04/2020

| 15/04/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Začarana Močvara FB live Sessions: J.R. August & Billie Joan! @ 19/03/2020

Začarana Močvara FB live Sessions: J.R. August & Billie Joan! @ 19/03/2020

| 18/03/2020 | promo girl |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*