home > najawa > In Die @ KSET, 22. i 23.2.2010. + 27.2.2010.

kontakt | search |

In Die @ KSET, 22. i 23.2.2010. + 27.2.2010.

In Die KSET [day1], 22.02.2010.

NERD SMILE

Nerd Smile je indie rock/post punk bend iz Zagreba. Sviraju post punk pod utjecajem američke i engleske post punk scene 70tih i 80tih godina. Kritika za njih pak kaže da su mješavina novovalnog post punka (Interpol, Elbow), te starijih bendova poput Joy Divisiona, Bauhausa, PIL-a i drugih. Iza njih je već popriličan broj nastupa po cijeloj Hrvatskoj a i Sloveniji. U KSET se vraćaju nakon 3 godine, kad su bili predgrupa austrijskoj grupi Scarabeusdream.

OBSTACLE 2

Obstacle 2 je četveročlani indie rock bend iz Celja. Svojim zvukom najviše podsjećaju na američke indie rock bendove The National i Kings of Leon, te naravno na Interpol po čijemu su se singlu i nazvali. Prošlo ljeto su izdali i svoj prvi EP - "Hey It's Lovely", koji se može i besplatno preuzeti sa Interneta (link na bendovom MySpace-u), a produciran je od strane Jona Astleya u Engleskoj.

THE ALIBOR

The Alibor je peteročlani bend koji dolazi iz Knina, djeluje od 2004. Godine (u ovoj postavi od 2007.), glazbeni stil je indie pop, a iza sebe imaju dva demo albuma s autorskim stvarima. U izboru Večernjeg lista i časopisa Ritam, u broju od travnja 2008. uvršteni su medu 10 najboljih demo bendova u Hrvatskoj. Što se tiče onog "sounds like" dijela, evo riječi Arsena Oremovića iz Večernjeg lista: "The Alibor se kreće terenom kojeg pokrivaju St. Etienne, Belle & Sebastian ili Camera Obscura..."

Ulaznice za prvi dan festivala su po cijeni od 25kn. Ulaz je otvoren od 20h.


In Die KSET [day2], 23.02.2010.

THE ORANGE STRIPS

The Orange Strips je indie rock bend iz Labina. Bend je osnovao pjevač i tekstopisac Valdet Luboteni. U prvih nekoliko godina demo statusa polako dobivaju sve više pažnje, prvo na lokalnoj, a uskoro i na hrvatskoj nezavisnoj sceni. Konstantnom koncertnom aktivnošću, sve češćim pojavljivanjem u medijima i redovitim izdavanjem demo materijala od statusa "dečki koji obećavaju" postaju respektabilan i etablirani indie rock bend.

Do sada su odradili preko 125 koncerata od čega 30 broji inozemnih gostovanja u zemljama poput Slovenije, Austrije, Belgije, Francuske, turneje po Engleskoj i Škotskoj, zatim Srbije gdje su 2007. godine sudjelovali na EXIT festivalu te mnogi drugi koncerti u regiji.

Godine 2008. bend je osvojio nagradu Zlatna Koogla za novog izvođača godine. Do sada bend je objavio album pod imenom "Follow LP" koji je ostvario veliki uspjeh na hrvatskoj indie sceni. Prvi službeni spot s albuma prvijenca snimjen je za pjesmu "Song Without A Hero", a režirao ga je proslavljeni mladi umjetnik Tobias Stretch iz Philadelphije (USA), koji je zaslužan i za video remek-djelo "Weird Fishes" grupe Radiohead.

SUPERBRANDS

Superbrands je indie rock bend iz Zagreba. Nastao je buđenjem iz hibernacije članova tada već bivšeg benda Thee Larche. Do nedavno bend se sastojao od dva člana, Hrvoja i Adija, no u nazad tri mjeseca broji sastoji se od starih prijatelja Bela i Roberta. Nedavni koncert u Sax-u zaslužio je odlične kritike publike neostavljajući nikoga ravnodušnim. Koncertna sezona se nastavlja a prva sljedeća mogućnost za upoznavanje odličnih momaka je bas In Die KSET fest!

Superbrands sebe opisuju kao vedri Morrissey, zamišljeni Oasis, Interpol u svijetlim bojama, indie Beatlesi, nasmijani Joy Division. Ljubav nas ne razdvaja, nego spaja, a Superbrands svojim čvrstim ritmovima, nostalgičnim gitarama i pjevnim refrenima otvara prozor u svijet čudesnog indie rock 'n' rolla!


LADY FRIENDS AND FLOWERS


Indie pop bend Lady Friends and Flowers je osnovan u Zagrebu 2004. godine zaslugom pjevača i gitarista Srđana Arbutine i basista/programera Bojana Bojka. Uz kratke stanke u djelovanju te mnogo materijala nastao je i prvi demo uradak, a svoj prvi nastup odradit će baš na InDie KSET festivalu. Za sebe kažu da su indie-pop bend koji mrzi i indie i pop i studente sviran od strane studenata koji žale sto su ikad upoznali i indie i pop i postali studenti :)

Ulaznice za drugi dan festivala su po cijeni od 25kn u pretprodaji, odnosno 35kn na dan koncerta. Ulaz kluba je otvoren od 20h.

In Die KSET [day3], 27.02.2010.

Najindie večer u gradu se vratila! Kao i zadnjih nekoliko puta, očekujte najveće hitove izvođača kao što su: Modest Mouse, The Shins, Interpol, Arctic Monkeys, Postal Service, MGMT, Hot Chip, We are Scientists, Tegan and Sara, TV on the Radio, Yeah Yeah Yeahs, Spoon i kao i mnoge druge.

Ovog puta smo odlučili pokazati Vam što hrvatska indie scena ima za ponuditi - u goste nam dolazi mladi zagrebački bend S3NGS.


S3NGS


su sjajan zagrebački indie/brit rock band nastali na tragu britanskog rocka od šezdesetih do danas, te se smatraju predvodnicima hrvatske indie rock scene. Iza sebe imaju mnogo nastupa diljem Hrvatske, BiH i Slovenije, uključujući inMusic Festival (one godine kad je bio baš indie-jast), a ovom prilikom će nam odsvirati i nove stvari s nadolazećeg albuma. Ovaj energični trojac nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa smo sigurni da neće ni Vas - zato nam se pridružite na najboljem indie partyju u Republici.

Ulaz se otvara u 22h a koncert počinje u 23. Ulaznica je 20kn u pretprodaji, 25kn na ulazu.

promo guy // 18/02/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Za sva tri događanja (ponedjeljak, utorak, subota) moguće je nabaviti i festivalsku ulaznicu po cijeni od 60kn. Više informacija na šanku kluba!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*