home > najawa > Cirkus zvan proljeće @ Sirup, 18/03/2010

kontakt | search |

Cirkus zvan proljeće @ Sirup, 18/03/2010

Nakon gotovo tri godine, redovnog istraživanja/smišljanja Plana B za sve ljude koji vjeruju u bolje sutra, uspjeh i širok osmijeh, redakcija istoimenog magazina odlučila je pokrenuti serijal Plan B partya u klubu Sirup.

Cirkus zvan proljeće stiže u Zagreb s kompletnim kolektivom te je specijalno za Plan B party pripremio veselu fuziju: live performanca Kućnog teatra Škripzikl (pantomime, žongliranja, glume, skečeva), cjelovečernjeg naratora Čudesnog Brke, sjajnog cirkuskog/cabaret banda Vergl Grind, dva nekonvencionalna DJ-a Borovicha i Krunu, šetajućeg saksofonistu Grgu D Hot-a i još pokojeg glazbenika koji će sa svojim djembeom, tarabukom i dobošem kružiti po prostoru i dodatno filati atmosferu.
[ škripzikl ]

škripzikl

Sam ulazak u klub Sirup označit će početak showa: na ulazu će sve posjetitelje dočekati mali grbavac sa Kavkaza i uz pomoć divljih žena Amazonije, harmonike bubnjića otpratiti kroz krivudavi hodnik do plesnog podija. Nemojte se iznenaditi ako vas DJ Borovich i DJ Kruno dočekaju sa Abbom u bugarskoj interpretaciji ili Michaelom Jacksonom na indijski način, možda čak i sa Biserom Veletanlić ili soundtrackom za ruski crtić 70s. Zatim će vrlo vjerojatno uz zvuk doboša Čudesni Brko iz publike jeftinom poezijom najaviti Škripzikl skeč, a potom će zasvirati Vergl Grind cirkus cabaret groovy band.

Pantomimičari, našminkani/maskirani akrobati u publici zaplesat će sa svima nama, šetajući saksofonist Grga D Hot pratit će beat DJ-a, a naće će se tu i djembe, tarabuke; u raznim kutevima Sirupa oformit će se mali jam orkestri. Sve kulminira scenom gdje DJ vrti uličnu glazbu, filmski crnački funk, ex yu disco 60s 70s, Ruse, Afrikance, stari francuski disco. Čudesni Brko pjeva Arsena Dedića u disco maniri, ljubav leti, smijeh gromko zvoni, kukovi se njišu u vrelom ritmu, čuje se cheers, cheers, cheeeerssssss... i tako do samog jutra!

Ulaznice se po cijeni od 25 kn mogu kupiti na blagajni kluba Sirupa od 22h.
[ vergl-grind ]

vergl-grind

Vergl Grind

Vergl Grind je novi projekt podzemnih zagrebačkih muzičara usmjeren prema kazališnim vodama. Nakon niza godina sviranja u supersoničnim bendovima kao što su Peach Pit, Tigrova Mast, Seven That Spells i Owie Pockshull, odlučili su se malo odmoriti od konstantnog krvarenja ušiju i češkanja po krastama. Uzeli su akustične instrumente i odalamili u igru sviranja pijanih valcera i cirkuskih vinjeta. Ne zadugo, jer poslušali su savjet svog gurua Velikog Bijelog Štakora i napokon izašli iz podzemlja na svjetlo kazališne pozornice. Novo sunce prepržilo ih je u mutante koji ne bježe ni od suradnje sa klaunovima, akrobatima i artistima drugih afiniteta. Baunsajte na to kako Vergl melje kosti!

Kućni Teatar Škripizikl

Na našim se prostorima već neko vrijeme može susresti skupina glumaca i glazbenika udruženih pod nazivom "Kućni Teatar Škripzikl". Riječ je o vrsti neverbalnog teatra koji svoje predstave zasniva na glazbi iz vlastite produkcije, koja je pak sastavljena od raznih zvukova pucketanja i škripanja. Glumci na tu glazbu izvode pantomimu predstavljajući priče koje su s jedne strane posveta vodvilju i nijemim filmovima s početka 20. stoljeća, a s druge počivaju na nadrealizmu, znanstvenoj fantastici i crnom humoru. Svi nabrojeni elementi u konačnici daju svojevrsni mjuzikl. Odatle im i naziv pod kojim istupaju: glazba od škripanja + mjuzikl = škripzikl. Kroz četiri godine djelovanja, razvijanja i izvođenja, iz svog su programa predstavili mnoge pantomimske predstave. U vlastitoj produkciji snimili su mnogo spotova/kratkih fimova (koje nazivaju "dječjim filmovima za odrasle"), izveli popriličan broj "grotesknih performansa", koncerata, klaunovskih predstava, ostvarili mnoge suradnje s glazbenicima, glumcima i udrugama, a pojavili su se i u mnogo radijskih i tv-emisija. Stalna postava ovog kućnog teatra broji pet članova, no u raznim projektima sudjeluje oko petnaestak suradnika iz raznih područja stvaralaštva (redatelji, snimatelji, montažeri, fotografi, dizajneri). Osnivač je Romano Dautanac (koristi ime Etui Etui Soniczoil), a najaktivniji članovi su Dejan Fajfer, Martina Burulić (Skvr), Josip Visković i Ivan Manjkas (Maiv).

Čudesni brko - voditelj večeri
Grga D Hot - Live jaming sax

Simpatični mladić koji je na krštenju kao beba dobio saksofon od svog ujaka iz Chicaga. Gu gu be be puhnuo je prvi ton, odrekao se crkve, pozdravio se sa roditeljima i otišao u Ameriku da svira po zadimljenim jazz klubovima. Prošlo je skoro trideset godina, Grga se vratio u domovinu, slučajno smo ga našli na cesti kako svira, a on je odlučio da nas počasti sa vrelim crnačkim jazz iskustvom koje je stekao u svojoj mladosti. Inače, otkad je u Hrvatskoj, Grga svira u par zagrebačkih bendova pa ga vjerojatno i znate!

DJ Borovich

U egzotičnom miksu Borovich spaja više glazbenih pravaca iz raznih dijelova svijeta uz dodatke raznih pikanterija. U igri su sljedeći pravci: Detroit soul, američki funk, afro beat, afro disco, groovy Chicago jazz, tajlandski pop, ruski surf, favela funk, cabaret, french disco 60s. Pored navedenih pravaca kao pikanteriju servira glazbu iz francuskih erotskih filmova 70s, glazbu iz talijanskih akcijskih filmova 70s i 80s kao i hrpu rijetke zaboravljene filmske glazbe B produkcije 60s 70s 80s.

DJ Kruno

'Ludost je spontana energija bez koje ne može nitko izdržati život. Nije moguće živjeti posve razumno i ozbiljno. Erazmo je zagovarao mudrost koja nije u suprotnosti sa životom. Život, koji je istinski življen, život pun osjećanja osjećaja je uistinu POHVALA LUDOSTI. Probudimo ludu u sebi, probudimo zaboravljenog homo ludensa, okrivljenog homo hedonikusa, živimo ovaj život u svim njegovim nijansama. Tada ćemo svijesno moći reći. "Život je tako jednostavan i lijep!"' (Erazmo Roterdamski)

ExYu disco/filmska glazba, funk/soul, exotic groove, obrade glazbe 60s iz istočnih europskih zemalja.

promo guy // 16/03/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Line up izvođača:

Vergl Grind - cirkus/cabaret band
KućniI Teatar Škripizikl - pantomima/skeč/gluma
Čudesni brko - voditelj/performer večeri
Grga D Hot - Live Saksofon(saksofonista Mangroove banda)
DJ Borovich - TaiPop/Rai/Funk/Afro/French old disco/Russian surf/cabaret/OST
DJ Kruno - ExYu Disco/filmska glazba, Funk/Soul/exotic groove/old obscure disco
Jam session glazbenici iznenađenja - tarabuke, djembe, doboši, zvečke
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*