home > najawa > DIYALA Upgraded - ZAGREBAČKA PREMIJERA @ KSET, 10/06/2010

kontakt | search |

DIYALA Upgraded - ZAGREBAČKA PREMIJERA @ KSET, 10/06/2010

Back to the roots - nakon više od 10 godina i nebrojeno mnogo nastupa uz pratnju DJ Ain'tunea iz varaždinskog hip-hop kolektiva Tristosixty, Diyala okreće novu stranicu u svojoj glazbenoj karijeri. Pripremite se za potpuno novi zvuk koji stvara Diyala Upgraded - novoosnovani četveročlani bend koji čine Diyala Obeid MC, Edi Grubišić Cipal na bubnjevima, Tin Oberman na elektronici te Igor Farkaš na basu. Svatko od njih iza sebe ima brojne nastupe, a kvalitetu im najbolje potvrđuje činjenica da su svojom svirkom oplemenili mnoge hrvatske bendove poput Bilka (www.myspace.com/bilkspace), Detoura (www.detour.tv), TBF-a, Dine Dvornika, Minimum System Requirements i druge. Novi zvuk koji stvara ova četvorka teško je smjestiti u samo jedan glazbeni žanr. Izvodit će Diyaline prearanžirane autorske pjesme s kultnog nezavisnog albuma "Rapstract" uz nekoliko iznenađenja. Pjesme, izvedene u novom sastavu, dobivaju sasvim novu dimenziju, a možete ih premijerno čuti na ekskluzivnom predstavljanju zagrebačkoj publici u četvrtak, 10. lipnja na pozornici KSET-a.
[  ]

Kratki blitz intervju s Diyalom povodom premijerne svirke s bendom:

P: Koji je bio presudan razlog zbog kojeg si odlučila oformiti bend?

Diyala: Energija bendova je uvijek za mene bio nezamjenjiv dio nastupa uživo, a sada se vraćam korijenima osam godina kasnije - iskusnija i upoznata s puno više elemenata nastupa uživo. No čekala sam i pravi trenutak, da se "dogode" pravi ljudi. Bilo je tu i sitnog nagovaranja okoline u stilu "želja mi je čuti te s bendom", a ja sam shvatila kako je ipak vrijeme za drugačiji pristup koncertima.

P: Kako ti se sviđa novi bend i zvuk koji stvarate?

Diyala: Brzo smo se svi uklopili, u pitanju su ljudi koji imaju velikog iskustva iza sebe i sviraju s bendovima koji služe na čast našoj sceni! Dakle, nikome od nas pozornica nije strana i, s obzirom da svi dijelimo sličan glazbeni ukus te da smo profesionalci, uspjeh je zagarantiran.

P: Što publika može očekivati na premijernom nastupu?

Diyala: Od ove godine publiku očekuje nešto sasvim novo - fuzija, eksperimentalni hip-hop u svojem najsurovijem izdanju, mojih posljednjih jedanaest godina rada stopljenih u sasvim novu formu.
[  ]

I za kraj kratki bio članova benda:

DIYALA / vokal

Pobjednica Zlatne Koogle 2009. godine u kategoriji "Najbolji ženski izvođač", kreativni mastermind iza albuma "Rapstract" koji uživa kultni status u nezavisnim glazbenim vodama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Nastupala, radila i surađivala s bezbroj renomiranih i nezavisnih izvođača u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao i većina kvalitetnih domaćih glazbenika. veći uspjeh doživjela u inozemstvu, pogotovo u Sloveniji. gdje su je mediji proglasili "Kraljicom balkanskog undergrounda".

EDI GRUBIŠIĆ CIPAL / bubanj

Iskusni glazbeni profesionalac s bezbroj odrađenih koncerata u palicama. Njegova glazbena karijera je prebogata, pa ovdje navodimo samo neke od bendova s kojima je nastupao: Bilk, Detour, ex T.B.F., ex Yammat, ex Dino Dvornik, ex Massimo...

TIN OBERMAN / elektronika

Dugogodišnji aktivni član indie scene, jedan od osnivača odličnog hrvatskog benda Bilk (www.myspace.com/bilkspace) koji je (nažalost) kao i većina kvalitetnih domaćih bendova više uspjeha doživio van granica Hrvatske. Uz to, zapažene nastupe u posljednje vrijeme ostvario je i kao član Detoura.

IGOR FARKAŠ / bas

Cijenjeno ime na hrvatskoj indie sceni, uz sviranje u raznim bendovima (Minimum System Requirements, Punk Data, Fear Of A Pony itd.) radio je na mnogo projekata kao producent.

promo guy // 21/05/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
DIYALA Upgraded - ZAGREBAČKA PREMIJERA @ KSET

10.06.2010.

KSET Zagreb

Start: 21:00 h

Karta: 25/35 kn

Support by: Jabbaton Crew. Video&Media support by Transmeet.TV

Karte u pretprodaji od 24.05. na blagajni KSET-a i u Dirty Old Shopu.
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*