home > najawa > DOUBLE TROUBLE @ Fort Punta Christo, Štinjan/Pula, 22.05.2010.

kontakt | search |

DOUBLE TROUBLE @ Fort Punta Christo, Štinjan/Pula, 22.05.2010.

Seasplash se još jednom vraća korijenima i lokaciji koja, osim što je dio povijesnog nasljeđa i kulturno-spomeničke baštine, važi za jednu od najjatraktivnijih lokacija uopće, na kojoj su održana dva prva Seasplash festivala (2003./2004.), i na kojoj od nadolazeće ljetne sezone Seasplash u suradnji sa udrugom Punta Christo najavljuje intenzivni kulturni program, u trajanju od 4. lipnja do 12. rujna.

Double Trouble je tako i svojevrsna generalna proba prije mnogih događanja koja slijede, u sklopu koje Seasplash dovodi neke već provjerene i dokazane goste, kao i neke nadolazeće mlade snage.
[  ]

>>band stage (roots reggae, dub, jungle, d'n'b):

RADIKAL DUB KOLEKTIV
www.radikaldubkolektiv.net
www.myspace.com/radikaldubkolektiv
RADIKAL DUB KOLEKTIV spada u prvu generaciju domaćih dub bendova, u 8 godina rada jedan od rijetkih hrvatskih nezavisnih bendova koji je stekao renome na međunarodnoj (dub) sceni, uspješno svirajući samostalne koncerte i turneje širom Europe, postavljajući visoke kriterije dub svirke i tehniciranja. Posljedni album "Bas(s) Mat(t)er(s)" objavljen na engleskoj etiketi Universal Egg prije 2 i pol godine, u produkciji Neil Perch-a (Zion Train), doživio vrlo dobre kritike i distribuciju širom svijeta. U međuvremenu je bend svoje vrijeme i dosta energije utrošio u samostalnu produkciju 3., nadolazećeg studijskog albuma, koji je u završnoj fazi, uključujući pregovore sa (zasad samo inozemnim) izdavačima, i od kojeg kolektiv očekuje još bolje rezultate.

Paraleno s tim, intenzivira se i koncertna aktivnost benda, čije članove dodatno karakterizira multidisciplinarna participacija na dub sceni: digitalni, također autorski projekt Radikal Dub Sound koji u kontinuitetu potencira i utječe na razvoj vlastitih produkcijskih mogućnosti, redovita organizacija festivalskih (Seasplash, Wintersplash) i clubbing (Dub/step Klub, International Dub Meeting,...) događanja, izdavaštvo (Kingston/Digitron), suradnje sa raznim svjetski relevantnim dub izvođačima (Zion Train, Ras Tweed, Vibronics, Webcam HI-FI,...), izgradnja prvog domaćeg sound systema u jamajkanskoj "scoops heavy bass" tradiciji (Digitron), DJ nastupi,...

RADIO AKTIV
www.myspace.com/radioaktivpula
Radio Aktiv je pulski reggae/ska/punk bend okupljen krajem ljeta 2009. godine. Prvotno zamišljen kao probni projekt, razvio se u sastav koji je u pola godine svog postojanja odradio desetak koncerata uglavnom po Puli i okolici. Orijentiran isključivo na autorsku glazbu i tekstove na hrvatskom, socijalnog karaktera. "Aktivci" su već na svom prvom koncertu pokupili odlične kritike i zadobili simpatije publike, pogotovo onih mlađih. Specifičnost Radio Aktiv-a je što uz društveno angažirane tekstove, uz dodatak trube i saxofona, miješaju reggae, ska i punk glazbu. Nakon dva mjeseca postojanja snimili promo singl "Vrtimo se".

DJ's:
JIN-SAN (Kingston Sound)
www.myspace.com/kingstonsoundsystem
Jin-San je pokretač Kingston shop-a i sound-a, vlasnik i aktivni sakupljač vjerovatno najveće kolekcije reggae vinila u regiji. Vjerovatno ponajbolji reggae/dancehall/jungle DJ na ovim prostorima. Svoju davno započetu misiju konkretizira prije 6 godina otvaranjem Kingston shopa, koji dodatni smisao dobija bližim povezivanjem sa Seasplash organizacijom. Osim specijaliziranog dućana, Kingston funkcionira i kao soundsystem koji okuplja nekoliko selektora, kao organizator i promoter redovitih party-a, kao etiketa koja je objavila prva domaća dub (Radikal Dub Kolektiv) i dancehall (Popay/Kingston Sound) izdanja (najavljujući u idućem razdoblju i prvi domaći jungle/d'n'b album Filipa Motovunskog), uz mnoge dodatne aktivnosti koje karakterizira vječni entuzijazam i ljubav prema glazbi i soundsystem kulturi.

KOVACH
Građanima Pule vec dobro znani dj Kovach, pripadnik starije generacije pulskog undergrounda i jedan od pionira dj-kulture te kao glazbenik i dj od prvih dana sudionik razvitka cijelokupne pulske scene. U njegovim setovima možemo čuti sve od od punka, ska, reggaea pa do hip hop i digitalnih d'n'b jungle tunova.

Dr. OBI (Bamwise/Digitron)

>>atrium stage (dubstep/dub):

TEDDY-LEE
Bivši član pulskog kolektiva Dubbasstardz i party promotor. Aktivan na sceni duži niz godina, a kao selektor i dj od 2004. godine. Vrti šarene setove, koji variraju od psychedelic duba, pa do žestokog dubstepa i breakbeata, koji naravno ovise o mjestu, publici i atmosferi.
BAMSTER (Dubstep Klub)
RAUL
Dr. RUS

promo guy // 19/05/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*