home > najawa > METALCAMP @ Tolmin, Slo, 05-10/07/2010

kontakt | search |

METALCAMP @ Tolmin, Slo, 05-10/07/2010

Pisati najavu za MC je ustvari pisati o festivalu koji spaja potpuno (naoko) nespojive pojmove: "metal glazbu" i "raj na zemlji"....u prvom slučaju metal uvijek poistovjećuju sa paklom (što je u mnogim slučajevima i opravdano, ali ne uvijek!), a drugi pojam govori sam po sebi o kakvom je mjestu riječ ako govorimo o okolici Tolmina i rijeci Soči.

Takvo prirodno okruženje nećete moći naći svugdje na Zemlji a doslovno nam je pod nosom! Šteta što mnogi Hrvati iz "ponosa" ili iz puke nezainteresiranosti/neznanja nisu još otkrili/pohodili ovo posebno mjesto. Moje osobno iskustvo može potvrditi kako je uistinu riječ o mjestu gdje bi svaki čovjek mogao okrijepiti i popraviti svoju dušu :-))) Sljedeće pitanje ne upućujem "metalcima" koji ionako dovoljno poznaju čitav asortiman metal svijeta i "gdje se što nalazi/nudi", no pitam vas: Kada bi vam netko na ulici ponudio besplatnu kartu za MC (bezobzira pripadali toj subkulturi ili ne), bi li otišli? Samo najveća budala bi odbila. Pametan čovjek pogleda cijelu sliku, pozadinu čak cijelog događaja i iskoristi maksimalno ono što mu je ponuđeno. Pročekira po internetu, pronjuška brošure, raspita se, i sigurno nađe pregršt zanimljivosti van ponuđenog, pa čak i u onome što ga odbija.
[  ]

Doba kada sam pohodila ovakve festivale naravno išla sam i na MetalCamp, no iskreno: ono što mi je ostalo u najljepšem sjećanju su stvari van koncerta - odlična ekipa (s kojojm se odmah da stvoriti dobar odnos - ja sam u dva navrata sama otišla ali vratila se sa hrpom novih prijatelja u adresaru), zatim je tu nekakav dubok osjećaj zajedništva/pripadnosti/istomišljeništva/složnosti, pa sama priroda koja ostavlja bez daha!!!, kamperstvo, logorske vatre, pržiona na 42 i kupanje u Soči u sitnih 5 celzijanera, njuškanje po ulicama Tolmina, plesanje na ljetnim pljuskovima, zafrkavanje po kukuruzištima, šale, smijeh, opstajanje sa jednom paštetom na dan, itd. itd...Ajde ruku na srce, "mi" metalci naravno idemo i zbog glazbe...dok sam ja tada nalazila cca 3-4 benda zbog kojih sam trpjela džepom punu cijenu festa, pravi metalac u svom džepu ima listu od njih barem 15ak s točnim tajmingom kad koji svira.

Već nekoliko godina za redom MC se uredno rasteže u 6 dana, no ovogodišnji MC moram priznati da se diči jednom drugom kvalitetom - najžešćim line-up-om do sada. Zbog vrlo finih nijansi u pod-ukusima ja sam suzdržana s tom izjavom, no generalno sam zadivljena. Neki bendovi kao što je Dark Tranquillity, Korpiklaani, Obituary ili Soulfly me uvijek raduju kada ih pročitam na listi, no lagano nove svježe snage sve više zauzimaju scenu, a još donedavno su navedeni bili ti novi :-). A posebno se nasmijem na legende Heavy Metala koje svi pa valjda i naše bake pamtimo po vrhunskim fudbalerkama, opasnim masnim mišićima, urnebesno realnim tekstovima te nedvojbeno originalnim imidžom koji rangira s Tarzanskim/Neandertalskim - Manowar. Vjerujem da su svi metalci svakodnevno ulogirani na portalu MC-a, vise na kojekakvim forumima i znaju već sve živo o nadolazećem spektaklu pa ću izbjeći podrobno navođenje detalja za MC 2010.

Detaljan line up potražite na, a ostalo na.

Ipak moram naglasiti jednu obavijest koja dokazuje da i mi hrvati imamo konja za utrku na ovom MC-u. Ovoga puta to su Flamethrower koji su nedavno izdali i svoj prvi album. Više o njima na.

Do skorog viđenja, bog, bog, živio!

bubimirka // 31/05/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*