home > najawa > 2. CASANOVAFEST @ VRSAR, 24.-26.6.2010.

kontakt | search |

2. CASANOVAFEST @ VRSAR, 24.-26.6.2010.

Casanovafest, festival ljubavi i erotike, slavi povijesnu povezanost Casanove i Vrsara u kojemu je poznati zavodnik boravio u dva navrata, 1743. i 1744. Kao što je zapisao u svojim memoarima, taj istarski gradić ostao mu je u sjećanju zbog dobrog ića, refoška i lijepih žena.

Ljubav i erotika neiscrpan su izvor nadahnuća, stoga će festival u različitim umjetničkim sferama - književne večeri, izložbe, predavanja, gastronomski užitci, filmske projekcije i glazbena događanja - slaviti tu vječnu temu i svevremenska promišljanja o ljubavnim odnosima koje je i sam Casanova intenzivno proživljavao, a potom i slikovito opisivao u svojim memoarskim svescima.

U sklopu ovogodišnjeg festivala održat će se književne večeri s Perom Kvesićem u ulozi moderatora koji će, uz Dragu Glamuzinu i pobjednika blogerskog natječaja za erotsku priču, ugostiti još mnoge ugledne pisce.

Glazbeni program obogatit će Jelena Radan s veličanstvenim izvedbama fada, dok će showgirls plesačice Don't touch this izvesti svoj prvi službeni nastup nakon skorašnje zagrebačke premijere.

Filmovi Casanovafesta ove će godine biti posvećeni mediteranskom erotskom filmu i velikanima poput Fellinija, Brassa i Bertoluccija. Galerije Casanovafesta ugostit će erotske radove velikog Miroslava Šuteja, a koordinator fotografskih izložbi Ivan Balić Cobra predstavit će radove Rina Gropuzza i Mare Bratoš.

Uz stručno predavanje seksualne terapeutkinje Nataše Barolin Belić, uživat ćemo i u nezaobilaznim gastroafrodizijacima i noćnim zabavama, a sve u slavu ljubavi i erotike i neodoljivog zavodnika Giacoma Casanove!

2. CASANOVAFEST
FESTIVAL LJUBAVI I EROTIKE

Trodnevna manifestacija 2. Casanovafest održat će se u Vrsaru, u slavu poznatog zavodnika Giacoma Casanove koji je za života dva puta boravio u tom gradu, a obuhvaća filmske projekcije, književne večeri, izložbe, predavanja, gastroprogram posvećen afrodizijacima i noćne zabave uz zanimljiv i raznovrstan glazbeni repertoar

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvijenca, u Vrsaru će se od 24. do 26. lipnja 2010. godine održati 2. Casanovafest, festival ljubavi i erotike. Trodnevni program obuhvaća izložbe erotskih crteža i fotografija u staroj gradskoj jezgri, projekcije filmova, književne večeri i koncerte na poluotoku Montrakeru te ponudu gastroafrodizijaka koji će se posluživati na vrsarskoj rivi. Predavanje psihoterapeutkinje i seksualne savjetnice Nataše Barolin Belić na temu "Mitovi o seksualnosti i što nam čine" održat će se u hotelu Pineta. Izložba erotskih grafika Miroslava Šuteja bit će postavljena u prizemlju zgrade Općine Vrsar, dok će se u Staroj školi otvoriti izložbe erotskih fotografija Mare Bratoš i Rina Gropuzza.

Casanovafest je ove godine objavio i blogerski natječaj za erotsku priču, koji je otvoren do 18.lipnja, a pobjednik će biti predstavljen na festivalu. Svakodnevno će se održavati književne večeri s Perom Kvesićem u ulozi moderatora, koji će s uglednim gostima književnicima govoriti o erotskoj prozi, a bit će predstavljena i druga knjiga iz biblioteke Casanovafesta. Filmski program, posvećen mediteranskom erotskom filmu, održat će se na platou poluotoka gdje će se prikazati Bertoluccijevi "Sanjari" i još poneka iznenađenja. Glazbene večeri Casanovafesta započinju Jelenom Radan i njezinim veličanstvenim izvedbama fada, dok će posljednju festivalsku večer do točke usijanja goste povesti showgirls plesačice Don't touch this. Noćne zabave nastavljat će se u beach barovima prekrasnog Montrakera do sitnih noćnih sati.

robert tabula // 03/06/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: scena iz karantene - THOT live streaming, Damusic Festival #2

scena iz karantene - THOT live streaming, Damusic Festival #2

| 10/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: scena iz karantene - SO BEAST večeras u 21 h održavaju virtualni koncert

scena iz karantene - SO BEAST večeras u 21 h održavaju virtualni koncert

| 27/04/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: scena iz karantene - KING UBU realizira

scena iz karantene - KING UBU realizira "HDZ", 28.IV 2020. u 20 h

| 27/04/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Live streaming nastupi: Pistolero, ZEZ Festival Online, Neon Lies, XSKULL8 @ 17-25/04/2020

Live streaming nastupi: Pistolero, ZEZ Festival Online, Neon Lies, XSKULL8 @ 17-25/04/2020

| 15/04/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Začarana Močvara FB live Sessions: J.R. August & Billie Joan! @ 19/03/2020

Začarana Močvara FB live Sessions: J.R. August & Billie Joan! @ 19/03/2020

| 18/03/2020 | promo girl |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*