home > najawa > 8th SEASPLASH @ Monumenti, Pula, 22-25/07/2010

kontakt | search |

8th SEASPLASH @ Monumenti, Pula, 22-25/07/2010

SEASPLASH festival jedan je od rijetkih "malih" i "nezavisnih" festivala koji je preživio petogodišnji jubilej i koji sa stavom korača prema desetogodišnjici održavanja, unatoč mnogobrojnim problemima na koje na tom putu nailazi njegova organizacijska struktura, bilo da se radi o od početaka visoko postavljenom programskom standardu (s obzirom na nisku cijenu ulaznica, i na općenito nezahvalnu situaciju za društveno-kulturna zbivanja ovakvog, poluspecijaliziranog tipa na području RH), ili o financijskim gubicima, promjeni lokacija, itd.

Festival je pokrenut primarno "prijateljskim" (naspram "poslovnim") angažmanom, motiviran entuzijazmom, s programom tijekom 2 dana vikenda na 2 (band & sound system) pozornice, dok danas donosi neprekidni program u trajanju od 4 dana na 5 pozornica, na kojem kroz dane održavanja prisustvuje nekoliko tisuća posjetitelja, koji su očigledno prepoznali i koji poštuju takav predani rad i kontinuirani angažman.
U situacijama gdje se svakakvi događaji nazivaju "festivalima", pojavljujući se kao gljive poslije kiše, Seasplash festival ponosno ističe da je u rukama ljudi koji se više od 18 godina u kontinuitetu bave ne samo organizacijom sličnih događanja, već to iskustvo dodatno utvrđuju nastupajući kao izvođači (ili barem posjetitelji) na mnogima od njih, doživljavajući ih kroz raznolike i različite profile i sadržaje, i to u širem zemljopisnom okruženju.
Na taj način svim prisutnima (čitaj; izvođačima, publici, a na kraju i sebi samima) omogućavaju adekvatnu festivalsku atmosferu.

SEASPLASH festival pokrenula je punkrock generacija s početka 90-ih, koja je uvijek poštivala, a na kraju i zavoljela unutar festivalskog programa predstavljene stilove, bilo da se radi o tradicionalnim (roots, dub, reggae, ska, rocksteady, itd.), ili modernijim stilovima iz elektronske ere (jungle, drum'n'bass, hip-hop, breakbeat, dubstep, itd.).

Tako i ove godine možete prisustvovati nastupima relevantnih predstavnika raznih stilova, iz samog vrha svjetske produkcije;

Lutan Fyah (direktno s Jamajke, jedan od trenutnih reggae superzvijezda, s pratećim bendom), High Tone (jedan od najprogresivnijih francuskih i europskih dub bendova uopće), Iration Steppas, Channel One Sound System, Weeding Dub, Exodus (bastioni engleske, francuske, tj. svjetske dub & sound system kulture), Gentlemans Dub Club (mladi i jedan od najperspektivnijih dub bendova), Smith & Mighty (kultni engleski drum'n'bass dvojac), RSD (solo dubstep projekt Roba Smitha aka RSD iz Bristola, aktivnog na sceni preko 30 godina), Elvis Jackson (iz Slovenije, jedan od najuspješnijih bendova iz regije posljednjih godina)..., a Seasplash festival je posebno ponosan što između ostalih, nakon 7 godina održavanja, ima mogućnost ugostiti plejadu domaćih izvođača, na sceni koja se razvija i rapidno raste, od već scenski dokazanih (ST!llness, Kandžija, Postolar Tripper), do onih čije vrijeme tek nadolazi (Las Balkanieras, Bamwise, Beetan Tone…), kao i čitav niz inozemnih i domaćih DJ nastupa. Festival tako i nadalje zadržava i razvija svoj međunarodni karakter.

Zbog višegodišnje organizacije, Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta grada Pule koji ga, kao i pripadajuća Turistička zajednica, podržava. Svojim razvojem i konstantnim angažmanom, Seasplash je u međuvremenu postao "event brand", aktivan tijekom čitave kalendarske godine, uz ljetni Seasplash festival kao vrhunac, organizirajući i zimski Wintersplash festival u Zagrebu, mnogo klupskih evenata i mini turneja na mjesečnoj razini, te niz promotivnih događanja u mjesecima neposredno pred, kao i nakon završetka ljetnog festivala.
Novost u nadolazećoj ljetnoj sezoni je program u organizaciji Seasplash kolektiva (Seasplash Summer Program), koji će se od početka lipnja do polovice rujna odvijati na lokaciji Fort Punta Christo u Štinjanu, nekoliko kilometara od grada Pule, i koji će dodatno uključivati mnogo različitih gostovanja i kulturnih programa, gdje se Seasplash festival vraća svojim korijenima, i jednoj od najljepših i najatraktivnijih lokacija koja je festival ugostila u prve dvije godine njegova održavanja (2003., 2004.).
Za kraj i kao vrhunac sezone, ističemo ugošćivanje Outlook festivala, najvećeg svjetskog dub/step & sound system festivala (2. - 5.9.2010., www.outlookfestival.com)

U slučaju da vam je dosta loše organiziranih i dosadnih, ili većih sponzoriranih "festivalskih" događanja na kojima se osjećate kao da kupujete artikle u supermarketu, pozivamo vas da dopustite da vas zapljusne tsunami pozitivnih vibracija, i da prisustvujete jednom od festivala koji nije nastao preko noći, i koji festivalsku atmosferu održava i njeguje tijekom čitava njegova trajanja.

Za posjetioce festivala osiguran je parking i besplatno kampiranje u krugu prostora održavanja festivala (osigurani vodovodni i sanitarni čvorovi, tuševi), a kroz čitavo vrijeme trajanja festivala dostupni su piće, hrana i dodatni sadržaji.
[  ]

PROGRAM (po danima i pozornicama):

4 dana / 5 pozornica / koncerti / soundsystem shows / live acts / DJ sets / Kingston shop & sound / video / dance selections / rasta cups / radionice / kampiranje / bars & food / bazar / dekoracije / Seasplash brod / blizina plaže / ljetni provod s prijateljima + puno više

Mainsplash stage:

ČETVRTAK/THURSDAY 22.07.2010.

HIGH TONE (F)
LAS BALKANIERAS (BiH, Hr, Rus, D)
BEETAN TONE (Hr)

PETAK/FRIDAY 23.07.2010.

LUTAN FYAH (JAM) + High Grade Band (H)
SMITH & MIGHTY feat. MC Joe Peng (UK)
ELVIS JACKSON (SLO)
BAMWISE (Hr)

SUBOTA/SATURDAY 24.07.2010.

IRATION STEPPAS (UK)
GENTLEMAN'S DUB CLUB (UK)
ST!LLNESS (HR)
POSTOLAR TRIPPER (Hr)

Soundsplash stage

Predstavlja live act i DJ nastupe, često u pratnji MC-eva!
Osim nastupa povećeg broja različitih domaćih DJ-a za ovu priliku izdvajamo neke od važnijih međunarodnih i domaćih gostiju:

RSD (UK)
DJ TWELVE (F)
EXODUS (UK)
UPLIFTMENT INTL (D)
KANDŽIJA (OS)

Electrosplash stage / in dubstep & bass

predstavlja tvrđe I žešće elektronske stilove: (dubstep, breakbeat, drum'n'bass, breakcore,electro, techno)

četvrtak, 22.07.
dubstep/breakbeat - presented by DUBstep Klub
petak, 23.07.
d'n'b & breakcore - presented by Samo da je d'n'b kolektiv & Brain Decay
subota, 24.07.
electro techno - presented by Sirup club, DJ Zert Iop (It) & Vj Ladybome

Dubsplash stage

Lani pokrenut najnoviji festivalski stage. Predstavlja nastupe svjetski relevantnih sound systema, hosted by Digitron sound system

KINGSTON SHOP & SOUND

By KINGSTON SOUNDSYSTEM (Hr) via dancehall reggae roots rub a dub soca grime jungle inna dj/mc & soundsystem style
+ Nenajavljeni gosti i sessioni svake večeri festivala! Morate prisustvovati uživo da bi čuli i vidjeli!

promo guy // 01/07/2010


PS: Cijena ulaznice u pretprodaji, 1.06. - 22.07.2010.:
Festivalska - 270,00 kn
Jednodnevna - 95,00 kn
Nedjelja, 25.07. @ Seasplash Summer Club, Fort Punta Christo, Štinjan: samo na ulazu - 70,00 kn
- u svim poslovnicama Ticketpro-a, online www.ticketpro.hr - i na sljedećim ovlaštenim pretprodajnim mjestima Seasplash festivala:
PULA: SCANDAL EXPRESS caffe, Ciscuttieva 15, INDIAN SHOP, Sergijevaca 26, COMMODORE TRAVEL, Riva 14, MUSIC SHOP CENTAR, Fontička 3, RIJEKA: GLAZBENI CENTAR RIJEKA, Frane Račkog 22, ROVINJ: CD SHOP LINK, Carera 72, SPLIT: SMART SHOP ST. DIMI, Mihovilova širina 13, ZADAR: SMART SHOP, Stomorica 2, ZAGREB: KINGSTON CD & VINYL SHOP, Radićeva 3, PUNKT 13, Ilica 14 (Lovački rog), SMART SNAIL SHOP, Kačićeva 10, LJUBLJANA: GALA HALA Letni vrt, Masarykova 24
Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*