home > najawa > Vikend u Sirupu @ Sirup, 17 i 18/09/2010

kontakt | search |

Vikend u Sirupu @ Sirup, 17 i 18/09/2010

PROTOKOL U SIRUPU 17.09.2010.

Protokol je nova večer elektroničke glazbe koju organiziraju Basta i Odium, iskusni dj-i zagrebačkih crewova Confusion i Bassinvaders!. Novim kontekstom htjeli su se odmaknuti od uobičajenih setova kakve su vrtili kao članovi crewova u kojima su se afirmirali i po kojima su ih clubberi do sada raspoznavali. To znači da ćete na Protokolu čuti veliki raspon pravaca kao što su techno, minimal, postdubtep, progressive, dub techno i srodne žanrove koji će biti podijeljeni u tematske blokove, ovisno o pojedinom partyu. Koncept ove večeri je ponajprije davanje prilika kvalitetnim dj-ima i producentima s ovih prostora, stoga Protokol pretendira da postane večer vrhunske elektoničke glazbe u kojoj svaki put možete očekivati nešto novo i zanimljivo.

--

Protokol za večer 17. rujna 2010.

Večer službeno počinje u 22 sata, a pristojnim se smatra doći do
ponoći i u što većem društvu. Molimo vas da skupite i povedete sve
kolege koji su se raštrkali tijekom ljetne stanke. Kotizacija na ulazu iznosi 35 kuna pa vas molimo da pripremite sitni novac. Službenog dress codea nema, na snazi je casual friday.

Muzika ce biti raznovrsna, a s naglaskom na techno, tech house, house, minimal, dubstep i electro. Više podataka o izvođačima budite slobodni pročitati pri dnu teksta. Ostanak u klubu Sirup se predviđa do ranih jutarnjih sati pa neće biti potrebno voditi brigu o povratku kući noćnim javnim prijevozom.
[  ]

lineup:

Examine (Live)

Examine, pravim imenom Ratko Filipović, DJ karijeru počinje 2000., no
potreba za kreativnim izričajem kroz zvuk ga odvodi putem glazbene
produkcije i izvođenja glazbe uživo. Prvo izdanje izbacuje
2006. na slovenskom Sound Evolutionu, a do danas broji desetak
izdanja i remikseva na etiketama kao Manual Music, Savoir, Etoka,
Stolen Moments, Silenced, etc. Glazba mu se temelji na ključnim
riječima "tech" i "dub", no nije mu strano ni otploviti u smjeru novijeg
zvuka, dubstepa te broken beata. Rezident je kreativnog projekta Moving
, trenutno očekuje izdanje debi albuma "Major Minor" na nizozemskom
Manual-u a priprema i vlastitu etiketu koja bi se trebala fokusirati na
sve veći broj mladih i etabliranih hrvatskih producenata.

Basta

Basta, clubberima poznat još od Breaklectice, trenutno je aktivan član
Confusion crewa, u okviru kojeg sudjeluje u realizaciji brojnih klubskih
večeri te Illectricity festivala. Kao dio CSFN DJs-a nastupao je na festivalima
poput Exita, Outlooka, Soundwavea i Seasplasha. Uz Odiuma pokretač je nove
klupske večeri, Protokola

Odium

Odium se elektroničm glazbom bavi od 2000. godine. Veći dio svoje producentske/DJ karijere posvetio je mračnijoj strani drum and bass-a poznatijoj kao neuro funk.
Priključuje se Bassinvaders! kolektivu s kojim u Hrvatsku dovodi svebitne predstavnike
Svjetske DNB scene. Nakon razlaza Bassinvadersa, Odium se odlučuje u potpunosti muzički opustiti i istraživati, a u zadnje vrijeme ga najviše zanima deep-techno-minimal-progressive-tech house-postdubstep zvuk. Kao producent i DJ razvija specifični stil u kojem se spaja sinergija različitih elektronskih pravaca koje voli. 2006. godine u ime Sub:systema
potpisuje dva tracka za newyoršku izdavačku kuću Flight Recordings, a unutar psy trance projekta Musica ex Machina dva EP-a za rusku izdavačku kuću Clinical Archives.
Trenutno završava remix trake Wallop - Mammal Footworka , a odnedavno je član
industrial metal benda Mass Hypnosis.

Yas

Sisački vinyl lover & player Yas trenutno je zauzet produkcijom sa nekoliko svojih glazbenih projekata, najviše za svoj solo kao Le Chocolat Noir te u nekoliko kolaboracija od kojih je najprogresivnija ona pod imenom Florence Foster Fan Club. Istovremeno uređuje i radio emisiju Disco Panonia na Intergalactic FM.

WE LOVE HOUSE U SIRUPU 18.09.2010.

Cijena ulaznice: 30 Kn do ponodi, 40 Kn nakon

Nakon uspješnog testiranja programa u sezoni 2009., We Love House otvara vrata u zagrebačkom klubu Sirup i donosi Vam selekciju izvodjača s posebnim senzibilitetom za povezivanje zabave i umjetnosti..
We Love House je "melting pot" DJ-a, instumentalista, performera i live act-ova spojenih house glazbom.. club, progressive, tech.. disco, funky, tribal.. electro? glazbeni stilovi nisu smjernice ovog projekta, ved bogata knjižnica ritmova i zvukova iz kojih umjetnici, predstavljeni na ovom projektu, crpe inspiraciju i prenose ju publici. Ples uz glazbu do jutarnjih sati glavni je cilj u kreativnoj interakciji publike i izvodjača. Vidimo se u Sirupu ;-)

Nastupaju:

E-Base (Ritam Klub Produkcija, Zagreb)

Jedan od najpopularnijih hrvatskih DJ-a. Rezident je Cro a Portera, a svirao je u prestižnim klubovima kao što suGjuro II, The Best, Lazareti, Aquarius. Neižbježan je i na ekskluzivnim fashion partyima i modnim revijama Cro a Portera, ali i na velikim eventima poput "Globe 2000", "Cosmic", "Ministry of Sound", "Future sound of Zagreb". Nastupao je kao warm up na zagrebačkom koncertu grupe Faithless, svirao na gotovo svim MTV Summer Tour partyima, te uz imena kao što su Sander Kleinenberg, Roger Sanchez, Shapeshifters, Freemasons, Timo Maas. Sudjelovao je u prvom hrvatskom Heineken Thirst natjecanju DJ-a kao član žirija i PR. Radio je i u medijima kao novinar kultne emisije TOP DJ MAG, kao radijski glazbeni urednik i kao glavni urednik hrvatskog izdanja klupskog časopisa Subkultura. Remiksirao je Mayalese, klapu Cambi, Songkillerse, Jinxe, Josipu Lisac (1.mjesto emisije Hit Depo za remix "Ispočetka"). 2007. je objavljen njegov "XXX Backstage mix", službena cd kompilacija za "Nokia Cro-A-Porter", najveći fashion event u regiji. Sezona 2009/2010 protekla je u znaku nastupa s najznačajnijim svjetskim DJ-ima na Papaya Day & Night festivalu uz imena kao što su Paul van Dyk, Tiesto, Freemasons i Eric Prydz.. Trenutno priprema nekoliko novih produkcijskih projekata, a između ostalog i svoj prvi samostalni album.
[  ]

Aldo Morro (Maraschino, Garden Fest, Zadar)

Aldo je jedan od onih DJ-a koji nisu žanrovski određeni, a njegovi setovi nikad nisu pripremljeni, već se događaju na licu mjesta, u interakciji sa publikom. Upravo je iz tog razloga, u vrlo kratkom vremenu postao jedan od traženijih domaćih DJ-a, kako na mainstream, tako i na ungerground sceni. Kombinirajući upfront klupske hitove sa klasičnim disco-funk trakama uspijeva stvoriti jedinstvenu fuziju pitke plesne glazbe koja je prepoznata i internacionalno te je zbog toga redovito na line-upu popularnog The Garden festivala, a njegov se mixtape vrtio se u emisiji "WorldWide" BBC Radio 1 čiji je domaćin Gilles Peterson. Aldo Morro danas radi kao radijski glazbeni urednik i voditelj na Donat FM-u te kao rezident kluba Maraschino.

Blaž Korež a.k.a. B-Tribe (Iole-Eba, Afir Bafir, Maribor)

Glazbenik rođen u Ljubljani svoje je glazbeno putovanje počeo učenjem klarineta u osnovnoj muzičkoj školi u Mariboru. 1997. godine put ga je doveo do Nine Mureškiča, uz kojeg upoznaje poliritmiju zapadnoafričke glazbene kulture. Perkusionizam nastavlja istraživati kroz tradicionalnu kubansku glazbu. Obrazovao se i stjecao iskustvo kod priznatih majstora na raznim udaraljkaškim i glazbenim radionicama širom svijeta. Na svojim studijskim putovanjima po Kubi, Španjolskoj, Francuskoj, Nizozemskoj radio je s glazbenicima kao što su Suresh Talwalkar, Hakim Ludin, Carlo Rizo, Jathinder Thakur, Kevin Jones, Gyan Singh, Thomas Guei, Kachito, Edvardo Lavoy i Ramon Marguez Domiguez, a posjetio je i sudjelovao u radu najpoznatijih udaraljkaških škola poput one Georgesa Momboya u Parizu, školu Amor de Dios u Madridu, školu Codarts Rotterdam Conservatorium u Rotterdamu. Osim bogate riznice zapadnoafričke poliritmije, istražuje i tradicionalnih ritmičkih oblika Gvineje, Mlija, Obale bjelokosti, Burkine Faso te kulturu ritma afro-kubanske glazbe. Redovno podučava na "Plesnoj izbi" u Mariboru i vrlo je aktivan na polju učenja afričkih plesova. Sudjeluje u brojnim projektima i aktivan je član nekoliko bandova, a vodi i bubnjarske radionice za djecu. Neki od projekata na kojima je sudjelovao su Iole-Eba! (plesno-glazbeni performance), Moja boljša polovica (plesna predstava), Abondan (plesno-glazbena predstava) te u big bendovima Radlje, Ptuj i RTV SLO.

promo guy // 13/09/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*