home > najawa > Slušaj me #8 @ KSET, 20/05/2019

kontakt | search |

Slušaj me #8 @ KSET, 20/05/2019

[  ]

U najkraćim crtama, "Slušaj me" su lijepe priče o lijepim pjesama. U nešto dužim crtama, riječ je programu koji se održava jednom u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima vrlo dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže - objasniti ljubav prema njoj. Zašto baš ta pjesma, po čemu se izdvaja od drugih, zašto im znači nešto više od ostalih. Nakon toga, tu pjesmu slušamo da vidimo čujemo li istim ušima i, postoji li volja, malo porazgovaramo o njoj.

Na osmom izdanju govore:

Lana Brčić - Ona piše (scenarije, libreta za mjuzikle, dijaloge za filmove, a i onaj na staroslavenskom za Žujinu reklamu koju ste svi vidjeli), prevodi (s engleskog i talijanskog, filmove, serije i stripove), pjeva tj. pjevala je (u rock operi, gospel zboru, u cover bendu Penguin Radio), a bome i organizira festivale, od festivala novog dramskog pisma Nu:Write Theatre Festival preko CRŠ-a pa do festivala animacije Supertoon. I to je samo dio svega što radi super-žena imena Lana Brčić koja za samu sebe kaže da glazbu živi i diše, a svi koji je znaju to će i potvrditi. Što pokreće Lanu koja je pokrenula štošta, koja je pjesma postala dio njezinog DNA i koliko je stresno odabrati samo jednu. Svi odgovori samo na jednom mjestu.

Kandžija - Ako kažemo Stjepko Galović možda nećete imati pojma o kome pričamo, ali ako kažemo Kandžija reći ćete "Eeeee, Kandžija!". Ili možemo samo reći "Donji Miholjac" pa da sve ruke budu u zraku ne samo zato što se ondje, jasno je, okreće novac. Uglavnom, shvatili ste, u kratkoj pauzi snimanja osmog albuma na pozornicu nam stiže ugledni reper Kandžija! Eeeeej, stiže nam Kandžija!!! Duhoviti lega iz albuma u album, iz pjesme u pjesmu, s lakoćom prezentira svu širinu i raznovrsnost svojih reperskih vještina, onih rimoslagačkih kao i onih rječoispaljivačkih, a sada ćemo konačno doznati i to koja pjesma u njemu pokreče zlatne žbice… ovaj, žice. Samo je jedan način da provjerite hoće li mu se na pozornici i ovaj put pridružiti gole žene.

Dunja Ercegović - prije nekoliko dana Dunja, mnogima poznatija kao Lovely Quinces, ustrtarila je našu malu indie javnost viješću da će End of the Bridge, singl koji je izbacila, biti zadnji Lovely Quinces singl. Ova ni dvominutna gotovo punk razbijačina zvuči miljama daleko od No Room for Us, minijaturne ljepotice kojom se tijekom 2012. pojavila niotkuda i osvojila sve koji su je čuli pa se samo nadamo da to ne znači da je stigao kraj njezinog glazbenog puta nego samo kraj priče o jednoj "ljupkoj Dunji". Svi koji su je ikada gledali uživo znaju da je ovo čudo od mlade žene na pozornici, s gitarom u ruci, razorna sila, a svi koji su razgovarali s njom znaju da je duhovita, šarmantna i vrckava vragolanka kad gitara odmara. Ajmo dalje, Dunja, jedva čekamo čuti kojim ćeš putem krenuti!

Boris Postnikov - publicist, esejist, književni kritičar i medijski analitičar, bio je glavni urednik časopisa "Zarez", nekoliko je godina bio urednik emisije "Pojmovnik postjugoslavenske književnosti" na Trećem programu Hrvatskoga radija, a od 2016. urednik je u tjedniku "Novosti" gdje piše kolumnu pod nazivom Neprijateljska propaganda. Jedan je od rijetkih prestavnika mlade garde koji hrabro stupa putem koji su utabali velikani poput Dežulovića, Ivančića i Lucića, oštar na peru, bridak, dosljedan, beskompromisan. Plus, prije koju godinu pogledao je svih 87 epizoda legendarnog "Boljeg života". Pravi junak našeg doba!

Davor Krznarić Krky je sretan čovjek. Zamislite ovo, cijeli život pišeš i cijeli život igraš video-igre i onda zapravo uspiješ naći posao koji spaja tvoje dvije gigantske ljubavi i još ti k tome službena titula zvuči kul pa ti je sigurno totalno guba doći na tulum i kad te netko pita čime se baviš reći: ja sam narativni dizajner. Lako je tako, Krky, lako je tako. Službeno je novinar, a treba spomenuti da je bio i među pokretačima gaming časopisa Reboot. Osim što za kruh piše priče za video-igre, opise likova, oružja, opreme i inih divota, čovjek ima poseban dar za širenje entuzijazma pa se pripremite zaljubiti u pjesmu koju je odabrao.

Vedran Kaligarić - Znate za Indirekt, jelda? Sada već legendarni istarski indie festival traje već sedmu godinu (želimo mu ih još barem deset puta toliko!), a njega ne bi bilo da nema Vedrana Kaligarića, čovjeka koji glazbu voli onoliko koliko je se uopće može voljeti. Uz to što je pokrenuo Indirekt i što sa svojom ekipom iz Umaga radi i neke druge sjajne stvari, od retro teniskog turnira Arena Open do različitih humanitarnih akcija, dobri čovjek Vedran stalno traži, sluša i istražuje, vječito u potrazi za upravo onom pjesmom koja će mu uzdrmati svijet jednako snažno kao što su to neke druge već odavno učinile…

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/424797491402242

promo girl // 16/05/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*