home > njuz > DORF '11 - VELIKI BROJ PREMIJERNIH PROJEKCIJA

kontakt | search |

DORF '11 - VELIKI BROJ PREMIJERNIH PROJEKCIJA

DORF '11 održati će se u 2 grada: od 10. do 13. ožujka 2011. u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazana ukupno 32 filma, iz 13 zemalja .

U programu međunarodne konkurencije, osim atraktivnih naslova kao što su "Lemmy" ili "Cure for pain: Mark Sandman Story", posebnu pozornost zaslužuje jedan od najboljih prošlogodišnjih glazbenih dokumentaraca "Upside down: Creation Records Story". Autor filma Danny O'Connor kroz priču o jednoj od najvažnijih britanskih nezavisnih etiketa Creation Records prikazao je recentnu povijest britanske pop glazbe. Sve je počelo sa Jesus&Mary Chain, My Bloody Valentine, Primal Scream, Ride, Teenage Fanclub…i došlo do Oasis. Hrvatska premijera ovog sjajnog filma, brojni nikad objavljeni snimci i kreativno ludilo osnivača Alana McGeeja predstavljaju pravi must see za sve ljubitelje pop glazbe. Svakako jedan od najboljih filmova ovogodišnjeg izdanja DORFa.

Film o Curro Savoyu je jedan od najboljih kratkometražnih glazbenih dokumentaraca u povijesti žanra. Za one koji ne znaju, Curro Savoy je odzviždao sve one poznate melodije iz Morriconeovih soundtrackova za kultne spaghetti-westerne Sergio Leonea. Brojne nagrade i veliki uspjeh filma Davida Maciana iz Španjolske, "Vivir del aire", kod publike, uz fascinantnu priču pozivnica su za sve koji vole cool glazbu na hrvatsku premijeru ovog pravog filmskog bisera.

Jedan zanimljiv projekt, nazvan "La Resistenza Nascosta - Viaggio nella scena musicale di Sarajevo", autora Francesca Rolandi/Andrea Paco Mariani iz Italije obuhvatio je scenu susjedne BiH, o kojoj znamo vrlo malo i koja zaslužuje puno veću pozornost. Ovim filmom prikazani su detalji zanimljive priče, čiji su protagonisti Letu Štuke, Laka, Dubioza Kolektiv, Zabranjeno Pušenje… i sa zadovoljstvom predstavljamo hrvatskoj publici ovih 10 dijelova jednog vrlo kreativnog mozaika.

U programu izvan konkurencije prikazat ćemo jedno od remek-djela modernog glazbenog dokumentarca, drugi nastavak višestruko nagrađivanog projekta 1 Giant Leap - "What about me?", autora Jamie Cutto/Duncan Bridgeman, iz Velike Britanije. Radi se o konceptu i medijskom projektu, jednom od najinovativnih i najinspirativnijih iz proteklog desetljeća, a koji je rezultat višegodišnjih putovanja i istraživanja dvojice briljantnih autora. Na laptopu snimljene podloge služe kao temelj za session kojim se razvijaju u suradnji sa sjajnim glazbenicima/gostima iz cijelog svijeta (kineski raperi, beduini, Tuvan Throat pjevači… uz svjetski poznate Michael Stipe, Alanis Morisette, Santana… te brojne sugovornike Eckhart Tolle, Noam Chomsky, Tim Robbins…)u jednu zanimljivu poetičnu viziju.

Novost petog DORF-a je program DORF:EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započinje niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture. U Vinkovcima će biti prikazan izbor filmova koji predstavlja recentno filmsko i videostvaralaštvo djece i mladih. Vinkovačka publika imat će priliku pogledati nagrađene filmove sa 48.revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, a u programu srednjoškolske produkcije, bit će prikazani nagrađeni filmovi prošlogodišnje 15. filmske revije mladeži i 3.Four river film festivala održanih u Karlovcu po izboru Boška Picule. Kao najava, bit će organizirano predstavljanje aktivnosti Studija kreativnih ideja SKIG, iz Gunje. Isto tako, bit će organizirana radionica dokumentarnih filmova za prosvjetne djelatnike iz vinkovačkih osnovnih škola.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '11 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji sa Art kinom Croatia iz Rijeke, te Hrvatskim filmskim savezom.

Festival podržavaju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala i Facebooku.

promo guy // 03/02/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*