home > njuz > Terraneo dobio imena pozornica i otkrio nove izvođače

kontakt | search |

Terraneo dobio imena pozornica i otkrio nove izvođače

Još je malo vremena ostalo do početka najuzbudljivijeg programa u srcu Dalmacije, ali ipak dovoljno za najavu još četiri glazbena izvođača koji će svojim nastupom dodatno začiniti uzavrelu ljetnu atmosferu u Šibeniku.

HANDSOME FURS (CAN)
Ovaj kanadski indie-rock bend osnovan 2006. godine čine supružnici Dan Boeckner i Alexei Perry. Naziv benda je u stvari naslov kratke priče koju je Alexei napisala u vrijeme osnutka benda. Njihov način života uvelike utječe na glazbu koju stvaraju: kao veliki zaljubljenici u putovanja, upijaju sve mjesta koje posjete i prenesu sve emocije na glazbu.

Godine 2007. izašao je njihov album prvijenac "Plague Park", a već prilikom promocije albuma, Boeckner je najavio da rade na drugom studijskom albumu koji će se zvati
"Face Control". Tako je i billo. Njihov drugi album je inspiriran jednim neobičnim aspektom klupske kulture koju su proučavali tokom turneje po istočnoj Europi - točnije u Rusiji. Face control je termin koji se koristi za situaciju kada ruski izbacivači prilikom ulaska u klub provjeravaju kako posjetitelji izgledaju prije nego ih puste u klub.
[ Handsome Furs ]

Handsome Furs

WOVENHAND (USA)
David Eugene Edwards, frontmen skupine 16 Horsepower, osnovao je 2001. godine Wovenhand kao solo projekt u vrijeme dok su 16 Horsepower bili na svom vrhuncu, te tijekom godina stekao kultno sljedbeništvo fanova. Njihova glazba, između ostalog kombinira neofolk, alternative country, post-rock, punk, industrial, folk rock, old-time music. Prvi nastup Wovenhanda odradili su Edwards i multi instrumentalist Daniel McMahon, iako su im se nakon izlaska albuma prvijenca naziva Woven Hand na nastupima pridružili i bubnjar Ordy Garrison i čelist Paul Fonfara. 16 Horsepower bend se raspao 2005. godine što je Edwardsa dodatno fokusiralo na Wovenhand. Njihov 5. studijski album "The Threshingfloor" izdan je u lipnju 2010. godine.

Uz mnoge promjene u postavi benda tokom godina, sadašnju postavu čine David Eugene Edwards (vokal, benđo, gitara), Pascal Humbert (bas) i Ordy Garrison (bubnjevi).
[ Wovenhand ]

Wovenhand

SUUNS (CAN)
Montreal, jedan od gradova koji vrvi talentiranim indie-rock bendovima 2007. godine iznjedrio je malo drugačiji indie rock bend imena Zeroes čije bi se glazbeno usmejerenje moglo okarakterizirati kao arty post-punk prog rock. Prvotni naziv benda mijenjaju u Suuns što na Lao jeziku znači upravo Zeroes. Čine ga: Ben Shemie (vokal, gitara), Joe Yarmush (bas i gitara), Liam O'Neill (bubnjevi) i Max Henry (bas i klavijature). Bez puno pompe, Suunsi su izdali svoj prvi album Zero QC 2010. godine, ali svejedno se oko njih polako stvara krug obožavatelja koje pridobivaju na onaj staromodan način - live nastupima i turnejama.

Iako se pojedine pjesme na njihovom albumu mogu usporediti sa glazbom Joy Division, TV on the Radio i Deerhunter, Suuns je bend koji je uistinu razvio svoj zvuk i koji će za nekoliko godina služiti za usporedbu drugim mladim bendovima koji će tek doći.
[ Suuns ]

Suuns

BERNAYS PROPAGANDA (MK)
Bernays Propaganda je makedonski kolektiv iz Skopja čiji se glazbeno usmjerenje jednostavno može opisati kao plesni new wave / post-punk. Ironično su se nazvali prema jednoj od najutjecajnijih osoba u Americi u 20-tom stoljeću, Edwardu L. Bernaysu, ocu PR-a, koji bi se okretao u grobu da čuje njihove oštre stihove kojima protestiraju protiv posljedica njegovog djelovanja. Ples i politika. Glazba i stav. Zabava i borba. Zajedništvo i individualizam; Bernays Propaganda slavi postulate i karakteristike koje su mnogi post punk i new wave bendovi zaboravili. Uvijek s najboljim namjerama i pozitivnim društvenim angažmanom, oni se trude održati ideje i stavove bendova kao što su: Gang of Four, The Slits, Fugazi, Submission Hold, !!!, The Gossip, LCD Soundsystem... Njihov plesni punk ne pokušava uteći stvarnosti, ali isto tako odbija prihvatiti status quo.

Ova zanimljiva skupina glazbenika su: gitarist Vasko Atanasoski, bubnjar Dzano Kuc, basist Nenad Trifunovski i pjevačica Kristina Gorovska.
[ Bernays Propaganda ]

Bernays Propaganda

------------------------------------------------------------------------------

Na Terraneo facebook profil je tokom prošlog tjedna pristiglo mnogo zanimljivih prijedloga vezanih za natječaj: Smisli naziv pozornica za Terraneo 2011.Neki od njih su se posebno istaknuli, a samo jedan je odnio pobjedu....

Službena imena tri glavne pozornice na festivalu Terraneo 2011. su TERRA, AQUA I AREO. Pobjednik natječaja, Terraneo kreativac i ponosni dobitnik festivalske ulaznice je Darko Ivačić.
Utješne nagrade - festivalsku majicu i značku Terraneo_kreativac dobili su: Iva Zrnčić za cool ideju "Mate, Mišo, Kovač" te Igor Palčić za odličnu eko ideju "Recycle, Reuse, Reduce"!

Ostali prijedlozi za nazive Terraneo pozornica za 2011. godinu nalaze se na Terraneo facebook profilu.

---------------------------------------------------------------------------------

Festivalske ulaznice za petodnevni boravak na festivalu Terraneo 2011. možete kupiti po cijeni od 320kn

Festivalska + kamp ulaznica obuhvaća i ulaz na festival i boravak 5 dana u Terraneo kampu. Od 01. svibnja cijena ovih ulaznica je 420kn.

Kamp ulaznica: cijena petodnevne kamp ulaznice je 100kn i neće se mijenjati do početka festivala. Ovako kupljena ulaznica vrijedi samo uz predočenje festivalske ulaznice na ulazu u festival.

Dnevna ulaznica: Dnevne ulaznice biti će u prodaji samo za vrijeme trajanja festivala a njihove cijene biti će objavljene u srpnju uz detaljan raspored programa po danima.

Prodajna mjesta:
Šibenik - Dallas Music Shop
Zagreb - Dirty Old Shop, klub Purgeraj, prodavaonice Eventima
Eventim - Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Mađarska, Slovačka, Bugarska, Rumunjska (točan popis svih zemalja u sustavu i prodajnih mjesta u pojedinoj zemlji potražite na www.eventim.hr)!

Online -www.eventim.hr (putem interneta ulaznice možete kupiti iz cijelog svijeta).

promo guy // 23/05/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*