home > njuz > Utorak na Fantastic Zagreb Film Festivalu

kontakt | search |

Utorak na Fantastic Zagreb Film Festivalu

Jučer smo na Fantastic Zagreb Film Festivalu pogledali posljednje projekcije u kinu Gradec za ovo izdanje festivala - zanimljivu rusko-ukrajinsku fantastičnu dramu Buđenje (Rejection) i ludi japanski Odred mutantica (Mutant Girl Squad). U otvorenom kinu Tuškanac u kasne večernje sate je prikazan nagrađivani njemački film Željezna vrata (Iron Doors) koji je, osim zanimljivom pričom, publiku držao budnom i prilično duhovitim scenarijem, tako da je umjesto vriskova s otvorenja, s Tuškanca odjekivao smijeh.

Željezna vrata (Iron Doors) su najavili redatelj Stephen Manuel i glavni glumac Axel Wedekind, ujedno i producenti filma i dugogodišnji prijatelji, a nakom projekcije vratili su se na kratki Q&A gdje su nam rekli da se u Zagrebu dobro zabavljaju i puno piju, a kako u planu imaju novi zajednički film, da se nadaju da će i on gostovati na nekom sljedećem Fantastic Zagreb Film Festivalu. Redatelj Stephen Manuel je govorio o snimanju filma koje je trajalo svega 10 dana, što je na granici nemogućeg, ali sva sreća, imao je samo dvoje glumaca i tri prostorije. Film je snimljen u 3D tehnici, što mi na žalost nismo bili u prilici vidjeti na Tuškancu, ali svi koje to zanima mogu doživjeti 3D na BluRay izdanju filma. Želja autora je bila da na taj način gledatelje što više uvuku u priču i približe likovima. Također, ovo je jedan od rijetkih filmova snimljenih u 3D tehnici koji nisu predviđen kao akcijski blockbuster. Axel Wedekind nam je otkrio da za vrijeme snimanja filma nije previše jeo, pa je bio u posebnom stanju uma, a saznali smo i da postoji mogućnost za Iron Doors 2.

Ubojica iz trgovine egzotičnih riba (trailer)


Današnji dan na Fantastic Zagreb Film Festivalu započinje u 20.30 h u kinu Europa projekcijom japanskog filma redatelj Siona Sona iz programa Orient Express - Ubojica iz trgovine egzotičnih riba; nastavlja se filmom iz YU fantastike, kultnim Čudotvornim mačem Vojislava Nanovića iz 1950., a završava na otvorenom kinu Tuškanac uz film iz Ponoćnog ludila - Opsjednutost Emme Evans autora Manuela Carballa. Potonji autor pridružit će nam se na projekciji filma kao i na Q&A nakon iste.

Japanski autor Sion Sono u posljednjih trideset godina snimio je gotovo dvadeset filmova. Njegov je rad relativno nepoznat van krugova obožavatalja J-hororaca, među kojima njegovi filmovi Suicide Club i Love Exposure (njegov četverosatni opus o fetišizmu, romansi i religiji) uživaju kultni status. Film Ubojica iz trgovine egzotičnih riba govori o ludilu koje je glavna okosnica većine Sonovih filmova. Nadahnut istinitom pričom o paru tokijskih serijskih ubojica, koji su 1993. godine ubijali ljubitelje pasa, ovaj film napeta je drama koja otkriva inherentno ludilo običnog čovjeka.

Opsjednutost Emme Evans (trailer)


Čudotvorni mač fantastični je film iz 1950. u režiji Vojislava Nanovića, utemeljen na domaćem folkloru - riječ je o adaptaciji bajki Baš Čelik i Zlatna jabuka i devet paunica. Da je bila riječ o izrazito ambicioznom filmskom projektu u poslijeratnoj jugoslavenskoj kinematografiji govori podatak da je na snimanju istog sudjelovao Balet Narodnog pozorišta iz Beograda, Konjički eskadron policije grada Beograda, kao i veliki broj statista u masovnim scenama. Čudotvorni mač prvi je jugoslavenski film izvezen na strano tržište, u Izrael i Ameriku, te je kao jedan od rijetkih i prvih jugoslavenskih filmova iz žanra fantastike stekao kultni status.

Današnji program Ponoćno ludilo pak uključuje španjolski hororac Opsjednutost Emme Evans (The Possession of Emma Evans) Manuela Carballa koji govori o povučenoj tinejdžerki Emmi koju vlastito nekontrolirano ponašanje dovodi do uvjerenja da je opsjednuta vragom. Nakon projekcije filma uslijedit će Q&A sa autorom filma.

ana // 05/07/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*