home > njuz > Violent Chapter - novi album i promotivni koncert

kontakt | search |

Violent Chapter - novi album i promotivni koncert

[ Violent Chapter ]

Violent Chapter

Godinu dana nakon snimanja INVERSE MIDAS će napokon od 9. prosinca biti u formi izdanja. Album izlazi za njemački District 763 Records. Tim povodom promocija drugog po redu albuma benda VIOLENT CHAPTER će se održati 11. prosinca u Gun Klubu, Beograd.

[  ]

Biografija:
U postavi u kojoj je započeo, bend Violent Chapter okupio se u proljeće 2006. godine u Beogradu. Istog ljeta, nekoliko nedjelja po sopstvenom ozvaničenju, originalni petoročlani sastav odlazi u smederevski studio Paradox gdje započinje snimanje svog prvog EP-a nazvanog Trapped. Sedmica rada sa producentskim timom braće Branković proizvela je izdanje koje su članovi u 150 primjeraka poklonili posjetiteljima i prijateljima na zatim održanim svirkama, istovremeno ga stavljajući dostupnim za download. Do kraja 2006. i u toku 2007. godine, Violent Chapter aktivno svira na različitim koncertima i festivalima po Beogradu i Srbiji, u nezaboravnom društvu i uz neprocjenjivu podršku prijateljskih bendova sa ovdašnje hadcore, metal i punk scene.
Godišnjicu snimanja EP-a članovi benda dočekuju u studiju Chainroom (Senta) gdje sa Marjanom Mijićem, producentom, snimaju album prvijenac pod nazivom Traces. Točno 14 dana gustog rasporeda u gluvoj sobi i lokalnom baru bilo je potrebno da materijal sa ovog izdanja bude zabilježen, ali je još godinu dana proteklo dok album (u opipljivom obliku) nije stigao do bilo čijih ruku. Dugo traganje za domaćim izdavačem ostalo je bez rezultata, zbog čega Traces u lipnju 2008. izlazi kao bendovsko DIY (Do It Yourself) izdanje. Istovremeno, članovi završavaju višemjesečnu adaptaciju studija Violent Chamber gdje počinju sa radom na novim pjesmama.
Ubrzo slijedi nastup na EXIT08 festivalu na Explosive Metal Stage-u, a do kraja godine niz svirki na kojima je promoviran prvi LP. Ranije osvježen novim članom, u zimu 2009. bend odlazi na inicijalnu turneju širom Srbije na kojoj upoznaje nove prijatelje i utvrđuje veze sa starima, a u međivremenu nastupa i kao predgrupa američkom metalcore bendu Darkest Hour. Vanrednom ažurnošću producenata Traces-a dolazi se na ideju o reizdavanju remasteriziranog albuma sto se i događa "preko noći", a bend na predstojećim koncertima stavlja akcent na nov i nešto drugačiji zvuk. Traces era se završava još jednim tour-om po zemlji u zimu 2009/10. kojeg prati nova personalna promjena.
U prosincu 2010. Violent Chapter ponovo odlazi u Sentu u Chainroom studio, još jednom sa Marjanom Mijićem kao producentom. Ovog puta sa više iskustva s obje strane (bendove i producentske) snimaju novi album nazvan Inverse Midas koji sadrži 9 novih pjesama nešto drugačijeg zvuka. U ožujku 2011. Far From Loyalty, prvi singl sa predstojećeg Invers Midas-a je predstavljen javno. Bend predstavlja svoj prvi spot u svibnju 2011. za pjesmu pod nazivom Devil Hides In the Details a u prosincu Inverse Midas izlazi za njemački District 763 Records. Trenutačno ostvaruju kontakte s ljudima širom Europe za turneju planiranu za početak 2012. godine.

CLOSE AT HAND
Metalcore sastav inspiriran modernom američkom scenom. Ovaj mladi bend od prvog koncerta do danas ne prestaje da iznenađuje, kako svirkom tako i nastupom. Iako u punom sastavu postoje tek oko godinu dana njihova baza fanova raste što potvrđuju već mnogobrojni nastupi i gostovanja. Do sada su snimili jednu pjesmu a uskoro izbacuju i prvi EP "Changing Perspectives".

End This


ZORON & ANDY
Akustični duo dvojice novosađana koji čine Zoran Zoki Džuklevski (frontmen i gitarista novosadskog punk rock benda Fast As We Go Far) i Andy Stevens, (pjevač spomenutog Close At Hand-a). Momci su do sada svoj talent sviranja akustičnih gitara i pjevanja prenosili samo na žurkama i manjim društvanim okupljanjima da bi od skoro počeli da oduzimaju dah djevojčicama i na bini. Uz prijatnu atmosferu i zvuk akustičnih gitara očekujte ugodan dojam za svoje oči i uši.

z. marković // 18/11/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*