home > njuz > GRIČEVANJE @ plato Gradec, 09-31/12/2011

kontakt | search |

GRIČEVANJE @ plato Gradec, 09-31/12/2011

Zimski festival koji ujedinjuje sve radosti zagrebačke zime - dobru zabavu i koncerte, topla i hladna pića i ića te sajamsku atmosferu ukomponiranu u starozagrebačke legende o vješticama na Griču.

Vještičarenje će se odvijati na povijesnom mjestu, tamo gdje je živjela najpoznatija zagrebačka pekarica Grička vještica, na platou Gradec, otkud puca najljepši pogled na katedralu i Donji grad.
[  ]

Program novog zimskog festivala pop kulture predstavljen je danas na znak topa iz kule Lotrščak na platou Gradec Gornjeg grada Zagreba, gdje od petka počinje Gričevanje. Na kuhano vino i punč u krug su došli headlineri festivala Bolesna braća, koji u petak otvaraju tri tjedna svakodnevnog vještičarenja, 100 godina nakon što je Zagorka na istom mjestu napisala 'Gričku vješticu', Elemental, Pips, Chips & Videoclips i Brkovi. Svi redom iz Zagreba, za Zagrepčane i namjernike spremili su besplatne open air koncerte koji će kulminirati, također besplatnim, dočekom Nove godine uz koncert Kawasaki 3p-a. Doda li se tomu da su kupole u kojima se odvija ostali program zagrebački proizvod, i da je festival tamo otkud je za Zagreb sve krenulo, Gričevanje je u potpunosti proizvedeno u Zagrebu.

Jedinstveno na Gričevanju, kao DJ-ice Vražje dobrih party-ja, angažirane su DJ Jovanka Groz aka Ida Prester, DJ Grička Vještica aka Rujana Jeger, DJ Dracuella aka Ella Dvornik i DJ Kontesa Nera aka Ivana Roščić.

No glazbeni line-up tu ne završava: sve do Nove godine u kupolama će se izmijenjivati elekronska senzacija Beat Bustersi, rokeri stare škole Rochelle Rochelle i fantastičan kućni jazz bend za Gričvill jazz night, dok će za preostali klupski zvuk odgovorni biti funk i soul kuhari iz

Funky Kitchen, disco i synth-pop selektor Labosh, Dark Side Of The 80's DJ Tomi Phantasma, Groodanje tim, Dirty dancing mystique, Lutajući Dj Zdena, DJ-i Radija 808 Phat Phillie i Eddy Ramich, i još jednom bolesni brat Bizzo Bodega s mash-upom hip-hopa, soula, funka, rock klasika, r'n'b-ja i old school hip-hop-a, house i electra.

Glavni gradski coprnjak po pitanju antikviteta i umjetnina Jura Gašparac procijenjivat će vrijednost antikviteta onih koji odluče prodati 'obiteljsko srebro', a u stankama pričati nevjerojatne povijesti nekih od najstarijih predmeta iz vlastite kolekcije.

Stand up družina 'Komedija s nogu' nedjeljama će vedriti sivu svakodnevnicu, a za djecu će se pobrinutu omiljeni dječji mađioničar Jozo Bozo.

Čak četiri mjesta - Apoteqa, Magija bar, Bubble bar i VINO&INO okupljat će one žedne, dok će mobilni interventni vod Gričevanja pružati hitnu pomoć 'na terenu'. Coprnice i coprnjaci točit će 20-ak vrsta kuhanih i nekuhanih domaćih rakija proizvedenih od naboljih malih proizvođača, pjenušce, kao i kuhana vina i punčeve.

Za okrijepu će se pobrinuti Tete kuhaju, takozvane Vještice iz kamiona, koje će kuhati začarane juhe, gulaše, bruskete i druga čarobna jela.

Po cijele dane od 11 do 23 sata mali suvremeni autorski obrti, ujedinjeni u Vještičji sajam, prodavat će rukotvorine u vlastitom dizajnu i proizvode iz prirode.

Sve koncerte Gričevanje građanima poklanja besplatno, a svakodnevno tijekom Začaranog sata, od 13 do 15 sati, vještice čarobiraju 10% popusta na sve što se na Gričevanju može kupiti.

Gričevanje organiziraju umjetnička organizacija Serafini i tvrtka Kupole - bolje od šatora, financiraju Tuborg, Turistička zajednica grada Zagreba, Paligasi, Rhino produkcija i Trika, dok

medijski pokrivaju Večernji list, MTV Hrvatska, Soundset, Net.hr, Hot.hr, Muzika.hr i Terapija.net. Projekt podržava Grad Zagreb.

Kao pokrovitelj festivala, Tuborg ove zime podržava vještičarenje i gričevanje na Gornjem gradu. Gričevanje, uz odličan glazbeni program i kreativan koncept, savršeno odgovara vrijednostima Tuborga jer garantira dobru zabavu i druženje. Naravno, Tuborg će se pobrinuti da dodatno zagrije atmosferu tako da ova zagrebačka zimska priča bude prvi izbor za sve posjetitelje željne dobre zabave.

Gore je bolje!

promo girl // 07/12/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*